Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobry den prosim poradte, mam 2,5 me holcicku ma 2900 g, kolik by mela byt jedna davka pri kojeni?
Dobry den prosim poradte, mam 2,5 me holcicku ma 2900 g, kolik by mela byt jedna davka pri kojeni?
VERU, však váš prďola je taky úžasný a taky si ho ještě užijete
. Také mám jen ergonosítko (Manducu), ale na další bych možná taky koupila šátek. Teď máme období, kdy je ta Manduca celkem nepoužitelná, protože z novorozenecké vložky už vyrostl a bez vložky je to na něj asi zatím velké, připadá mi, že je tam tak zkroucenej. Tak musím teď chvíli počkat. Ale on je teď spokojenej na bříšku v kočárku. A vím, že je to brzo, ale přijde mi, že už se stále úspěšněji pokouší o plazení. Nejdřív dělal jen takovej píďalkovitej pohyb vpřed, ale dneska už začal podsouvat nohy pod zadek, zadek zvedá do výšky, jen ruce moc neposlouchaj, takže se akorát točí kolem své osy ![]()
Jinak už mě ale značně znervózňuje, co se zas děje, protože okolo jídla najednou zas začal dělat děsný ofuky. Pije chvíli a pak kroucení
Přitom nemá zácpu, ani nafouklej mi nepřijde, tak nevím, co zas. Vypije tak půlku svý obvyklý dávky, pak je 10-15 min komedie a pak dojede zbytek. Ale spí zase docela dobře, tak snad je to jen nějaké přechodné období. Pitomý koliky ![]()
Holky, tak já si jdu dneska vyloženě jen pobrečet
Nějak se nám to zas zhoršilo. Ne tak jak to bylo, ale zas ho to břicho trápí. Při jídle děsný scény už po 20 ml, musím to do něj fakt nacpat, aby snědl aspoň něco a krmím zas tak hodinu. Stejně sní málo a pak zas chce brzy zas a opakuje se to celý den. Takovej krásnej režim už jsme měli a je zas v háječku
. Po jídle je zas nervní a když už se mi ho podaří udrndat ke spánku, pořád se budí. Vzbudí se nevyspalej a asi i bolavej a samozřejmě zas ho štve všechno. Nevím už co dělat, vyzkoušeli jsme všechno, jedině asi změnit mlíko
Nechápu hlavně, že to bylo víc než 14 dní úplně dobrý a teď zas zpátky. Asi pomůže fakt jedině čas, ale začínáme pomalu 5. měsíc, tak doprčic, jak dlouho ještě… No já vím, někomu to trvá i půl roku a pak už se tomu říká zuby, co? Fakt mi z toho houkne ![]()
@verusak.berusak Veruuuuu
třeba to bude jen pár dnů a zas bude dobře.. posr*** koliky.. zas se říká, že se nemá tak měnit UM, že se udělá mimču v bříšku bordel a bude mít ještě horší bolení.. a nepřepapal se třeba a nemohl to strávit? vydrž
myslím na vás, drž se
jo a kdyžtak dr. nám doporučila UM HA, že prý miminka s kolikami maj poruchu trávení a HA se jim dobře tráví, štěpí či co.. tak zkuste třeba HA.. jinak ráda bych poradila, ale sama jsem už zoufalá.. asi nám opravdu nezbude nic než vydržet.. ano pak budou zuby, pak separační úzkost, pak batolecí puberta, pak se můžem rovnou nastěhovat do cvokhsus.. ale říká se, že miminka uplakaná první měsíce jsou pak zlatíčka..
Příspěvek upraven 13.08.13 v 15:41
@Ivča78 zkusím se poptat Ivčo.. nebo zkusím zainvestovat, zoufalost mi dohání zkusit cokoliv ![]()
@verusak.berusak jakou máte manducu? my od chicco a ze začátku my do toho vůbec nešel, plandal tam a to je od 3 kg, ať jsem utahovala jakkoliv, nepadlo mu to, až teď od 6 kg..
@verusak.berusak Veru teď nevím, už jste měli očkování? Mám hrůzu z toho, jak to malý snese, když je tak uplakaný.
@Veru.Kb máme přímo Manducu (značka Manduca). Ona má novorozeneckou vložku, takové kalhotky vevnitř, tak to sedí i malým mimčům (i když novorozence bych do toho teda asi nedala), ale pak z toho vyrostou a je takové hluché období, než dorostou do Manducy jako takové. No právě se mi to mlíko nechce měnit
, ještě počkám (nehledě k tomu, že jsem včera objednala 5 balení
). Ale zkusím tedy to HA, zrovna i jednu krabici mám z doby, kdy neměli to obyč. Ty HA mléka mají něco předštěpené, tak se možná fakt lépe tráví
Jinak to zhoršení pozoruju asi poslední 3 dny, ale dneska je to teda výrazně horší, u jídla je to otřes. No a v pondělí jsou mu 4 měsíce a zahájíme příkrmy, no tak to už jsem vůbec zvědavá co bude
. A jak u vás? Dokojuješ ještě nebo zkoušíte už jen UM? Jaké si dala? Nutrilon HA?
@Veru.Kb píše:
@verusak.berusak Veru teď nevím, už jste měli očkování? Mám hrůzu z toho, jak to malý snese, když je tak uplakaný.
jojo, máme za sebou první hexu a první prevenar. Hexa dobrý, ale prevenar byl docela nářez. Očko dostal v poledne a večer řval šíleně i na jeho poměry. Pak ještě dva dny byl takovej uplakanější. Jinak ale jiné potíže neměl. Ale je to individuální, předem nevíš, nemusí mít nic, může mít teplotu, průjem nebo může být uplakanější než obvykle. Přála bych vám, aby to bylo úplně bez reakce, k těm kolikám to není nic moc. Příští týden máme 2. hexu, no netěším se na to.
@verusak.berusak nedokojuju, mám to mlíko plný bublin, tak by měl ještě víc prdy, dnes mi šel bratr pro prášky na zastavení laktace.. jinak už ani nelátkuju, což mi dost mrzí, bavilo mi to, ale není ani píď času na praní a žehlení látek.. stačí prát a žehlit hromady poblinkaného.. co u vás to blinkání? dneska už mi blbnul i v tej manduce, tak už vážně nevím, co.. jj Nutrilon HA.. n ty brďo, 5 krabic, to by mě kleplo, snad ti to půjde prodat, nebo mu to zkus dávat ještě pár dnl, třeba má vážně jen špatných pár dnů a zas se to spraví.. kolik ti tak spapá a kolik ti váží? Kdy jdete na 4 měsíční? měl i teplotu po očkování? nebo jen ten řev? cože ještě větší řev než obvykle? to se dá přežít? dneska spustil takový řev v lékárně přímo u pokladny, když lékárnice hledala ty léky, že jsem musela odejít a poslat tam bráchu, ať to zaplatí a vyzvedne.. a teď ti tedy zas hodně pláče jako dřív? držím palce na příkrmy, čím začneš?
VERU, ne, tak hrozné jako dřív to určitě není. Dokonce večer byl zas hodnej, byl sám dobrých 15 minut pod hrazdičkou, tahal slona za nohu, prohlížel si chrastítko a nechal nás v klidu povečeřet. Po koupání i docela pěkně pil, tak třeba to fakt bylo jen pár blbých dní a zas se to bude lepšit. Hlavně, že sám kaká, od nasazení UM jsme rourku nepoužili
. Tipuju, že má tak k 7 kg a vypije podle toho, jestli ho bolí břicho, nebo ne. Když ne, tak dá okolo 200, (jak byly ty horka, tak povečeřel 250 a dojel se 50 ml čaje a neměl nejmenší problém) a když ho bolí břicho, tak třeba jen okolo 80 ml a to to do něj musím nacpat
. Blinkání taky jak kdy, třeba teď po véče vůbec nic
. Příkrmy chci začít dýní, doufám, že seženu, pak mám v plánu cuketu, bramboru, batáty (sladké brambory), řepu, pastyňák a uvidím, jak mu to sedne. Mrkev a nadýmací asi nechám až za dlouho, fakt se toho bojím. Čtyřměsíční máme příští týden. Po očku fakt řval brutálně, ten první večer jsem i docela měla strach, protože neměl teplotu, žádnou lokální reakci, ale přišlo mi, že řve bolestí. Až pak jsem se dočetla, že je potom může bolet hlava, tak druhej den jsem mu dala Panadol a už to bylo o dost lepší. Byl i trochu víc spací, takže řval, ale pak dlouho spal, takže se to dalo. Jinak v té Manduce mám vypozorováno, že je spokojenej, když je unavenej a chce si pospat. Když spát nechce, tak se mu to taky zas až tak nelíbí. Ale tak jako v kočárku neřve nikdy, zlatá Manduca ![]()
Ahoj, náš prcek byl na tom podobně. Nečetla jsem všechny reakce tady, ale u nás to nakonec byla alergie na krav. mléko. Stačilo, že jsem si já dala jogurt nebo kafe s mlíkem a pak ho nakojila a měl hrozné prdíky a řval a řval a řval. Na testy je tvůj klučík ještě malý, ale doporučuju zkusit vynechat mléčné výrobky a počkat pár dní, co se stane. Určitě to musí být ale komplet, takže mléko, máslo, sýry, jogurty, kefíry, smetanu a vše z toho - třeba omáčky, pečivo, hotová jídla. Je to trochu na palici - zjistíš, že budeš jíst jenom ovoce, zeleninu a suchý rohlík, suché přílohy a čisté maso, ale za pokus to stojí. Vydrž takto týden a uvidíš. Držím palce, ať je to „jenom ta kolika“, ta totiž pomine, kdežto případná alergie je na dýl.
@mocca Ahojky, to už jsem zkoušela 2 týdny, vynechala jsem vše, jak píšeš, bez efektu. Děkuji.