Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
A nezkusila jsi nosit v šátku nebo nosítku? Pevné zavinutí a bílý šum? Jinak asi nezbyde nic jiného než vydržet, zlepší se to ![]()
Kdyby mi děcko řvalo tak, až by si udělalo kýlu, zkusila bych jak bude reagovat na UM.
To bude kolika - vydrž, většinou zmizí okolo 3.měsíce. JInak zkus vak, šátek a nosit a nosit a nosit. Jestli prdí a kakaá, vybodni se na rektální rourku. Mrkni do diskuzí, co zabírá miminům na koliku a vyzkoušej třeba několik druhů kapek. Na vystouplý pupík zabírá takový pás přes pupík - poptej se u doktorky nebo v lékárně, nevím kde se to kupuje.
@kjhui karpa? co to je? nestresuje mi to vážení, vážím jen občas pro kontrolu, abych měla představu, kolik baští..
@rozumbrada mám obavy, že mu um nesedne a bude mít i tak koliky, nebo mu udělám v bříšku bordel.. také jsem chtěla kojit, co to půjde, když je nedonošený.. ale za tuhle cenu? takhle brzy skončím ve cvokhauzu a chudák malej hrozně trpí
@ynax to už mám všechno pročtené, vyzkoušeli jsme hodně kapek, nic nezabírá, už jedině espumisan jsme nezkoušeli, ale to má prý stejné složení jako infacol
A nepremyslela jsi nad tim, ze to muze byt i něco jiného? Zasla bych ještě k jinému lékaři, řekla mu co mi říkal předchozí lékař a pak si vyslechla jeho názor. Jistota je jistota!
@kjhui aha, to nemám, ale děláme opravdu všechno, co jde, načetla jsem toho strašně moc, nic nepomáhá.. hlavně i jak pořád tlačí, tak dost blinká a to ho budí a blbě spí.. myslíš, že mám zkusit UM? takhle jsme všichni nešťastní, já jsem zdrchaná, nemám sílu se pak o něj 100% postarat, jsem na nervy, on to určitě ze mě cítí a tím pláče víc, takhle mi brzy hrábne
Jo a k břišní kýle - starší si ji takhle taky „vyřval“, ze začátku jsem to přelepovala, ale měl alergickou reakci na náplast, tak mi doktorka řekla, že se na to mám vykašlat, postupně to zmizelo úplně samo a teď má pupík krásný ![]()
Ještě bych možná zkusila ze stravy vyřadit mléko a mléčné výrobky, jestli nemá alergii a bříško ho netrápí proto. Jinak s takovým přibíráním bych určitě nepřecházela na UM, navíc když nemáš jistotu, co to způsobuje (to bych viděla až jako úplně poslední řešení při zjištění že má takovou alergii, že nemůže MM bez nějakých tvých drastických omezení v jídle).
@Jancaqa jo přemýšlela, ale on je prý v pořádku, má jen růstový šelístek na srdíčku, jinak je ok, dělali mu ještě v porodnici různé screeningy a je v pořádku, ale podle toho, jak se kroutí, tak to bude asi to bříško.. já nevím, kam bych šla, tahle dr. je široko daleko nejlepší a označila to jako meteorismus a že mám hodně chovat, ale tohle je o nervy a on musí být také hrozně nespokojený.. ještě mě napadlo tedy zkusit UM
@AliTad to už jsem také vyřadila, už jím jen zeleninu, ale jen nenadýmavou, to samé ovoce, těstoviny, brambory, rýži, co uvařím k tomu bez koření atd., pečivo ne, luštěniny ne, no prostě všechno, o čem se píše, že to způsobuje koliky, všechno to nejím
Dobrý den maminky, malý se narodil v 34+1, dobře prospíval, brzy nás propustili, v 35+1, všechno bylo v pořádku, 3 týdny doma byl zlatíčko, hezky papal, hezky spinkal, hezky přibýval,
od 4. týdne začal hodně plakat, někdy proplakal i celý den, mysleli jsme, že je to kvůli prdíkům, špatně spinkal neklidně, pořád se kroutí, tlačí, rudne, jak tlačí, hodně ublinkává, někdy vyblinká všechno, nechávám ho během krmení hodně odříhávat a i tak dost ublinkává, je plně kojený, možná se trochu přepíjí, ale vážím si ho před a po kojení, spapá jen o něco víc, než je 1/6 jeho váhy, papá 7× denně, ale co spapá nadbytek, to pak ublinkává, přibírá až moc, propouštěli nás s váhou 2460g a 46 cm v 1 týdnu života, v 6ti týdnech měl 3700g a 51 cm a v 8 týdnech měl 4500 g a 53 cm. Tak jsme zkoušeli nejdřív cvičit nožičkami, pak masírovat bříško, po pár dnech jsem koupila kapky Sabsimplex, bez úspěchu, dále jsme zkoušeli Babycalm, pak jsme nasadili probiotika Biogaia, ty bere už asi měsíc a k tomu kapky Infacol, já beru Laktobacilky, piju fenyklový čaj a nejím a nepiju nic, co nadýmá. Martínek si vytlačil pupíček, jak pořád pláče. Kaká dost, prdí dost, také občas použijeme rektální rourku, nahříváme bříško. Ale i tak pořád pláče a pláče. Už nevíme, co s ním, pediatr nám do zprávy napsala, že trpí meteorismem, že se trochu víc přepíjí a doporučila, ať ho hodně chováme, já ho chovám celé dny a i tak pořád pláče. Už jsem dost vyčerpaná, nevím, co s ním, jak mu mám pomoct, co dělám špatně. Paní doktorka už jen krčí rameny a neporadí. Já se s ním skoro nikam nedostanu, pořád ho kolíbám, v kočárku spí docela dobře, v noci také, budí se na krmení, ale často pláče i v noci, kroutí se a tlačí a blinká. Teď v 2 měsících při jeho váze 4700 g pije 100 - 110 ml mateřského mlíčka 7 x denně a něco ještě ublinkne. Napadlo mě, jestli ho nemůže něco jiného trápit, když je nedonošený? Někdy tak pláče, že pak i chraptí a jen píská.