Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Hm… a je po dešti
No, ale aspoň nepraží sluníčko no…
@Veru.Kb Koukám, že co Dr. to názor
Mě právě řekla, že to mám mazat tim krémem
a dík za tip
My z paneláku utekly na chalupu a nechaly v tom chudáka taťku samotnýho… Ale už jsme uvnitř máme 27 stupňů a to jsme tu taky byly utemovaný přes celej den a větralo se jen v noci + půl metru široké kamenné zdi… Ufff těch vašich 33 musí být fakt peklo na zemi
Už aby byl zase chládek! Aspoň popřeju hodně sil ![]()
@Ivča78 Také se chladíme, je ve vaničce jak vyměněný, usmívá se, kope nožičkami, cáká si
Tuuudle si i držel ubrousek a šmrdlal si s ním bříško (asi omylem)
ale vypadlo to, jako když se myje
A co Adámek, jak snáší horka?
No tak tím mě taky dost naprdla, zrovna jsem četla v její knížce, že sice existují dráždivé uplakané děti, ale že správnou manipulací se to do 3-4 týdnů spraví..
Tak si po přečtení připadám opravdu jak úplný tele. Taky dobrý bylo, že je důležité, aby podložka, na které dítě leží, byla dokonale rovná, ať si pořídíme vodováhu a nepokládáme ho, pokud to nebude dokonale rovné
trošku přehnané.. Děkuji za odkaz, zkusím něco pustit, ale zatím jsem s malým nestihla ještě ani pořádně pročíst a zkouknout ty odkazy předtím. Jo to jsem také chtěla napsat, že vlastně každý máme šišatou hlavu, mě přijde, že teď se všechno strašně moc hrotí, pochybuji, že něco z toho, co teď děláme, dělali naše prababičky, podle toho bysme měli být všichni invalidní, nechodit, nemluvit, nic.. No on na to také musí mít náladu, aby takhle dobře pásl, vždy to tak není, dnes třeba vůbec, jen trošičku a jen do pravé strany, zkroucený, takhle krásně mu to jde na skosené matraci a občas na rovném na koberci. Ale zase si říkám, na to, že mu je jakoby teprve 5 týdnů, tak je to dobré.. moc děkuji za rady! ![]()
@břízka to je jak u blbejch co?
každý dr. řekne něco jiného, čím se má člověk pak řídit
27 v chalupě s půl metru širokými zdmi? to je taky dost
tady se teď zatahuje, možná něco přijde ![]()
@Veru.Kb je to jak u blbejch na dvorečku
A když tady pročítám, co všechno musíte řešit, tak vás obdivuju, že už jste se z toho nezbláznily
A ty řeči okolí… poslala bych je do háje zelenýho se napást ![]()
@Veru.Kb Kidroňová to hrotí, ale to nošení je dobrý. Tygřík u nás měl úspěch na prdy. Ale zase dávat takhle malou krkat, jak tam píše, tak si krkne tak vydatně, že vyhodí vše… A s tou vodováhou, my musíme mít kvůli blití dítě zkopce a celý dny je venku v kočáru a ten je věčně nakřivo…
@břízka
škoda, že nejsem povaha, abych je tam poslala.. už by tam byli všicí vyskládaný pospolu a pásli se o 106
@lecijasek tak to máme podobné, taky kvůli blití všechno z kopce, i hrací dečku.. a včera jsem zkusila nechat odříhnout, jak ona píše a malej mi to vyblil.. hrotí to moc, ale rozčiluje mi, jak tam píše, že správnou manipulací přestane dítě za čas řvát, bude se cítit jistěji, nám ta správná manipulace pomohla, že už tak nezaklání hlavičku, ale na řvaní určitě ne..
Teď jsem četla na stránkách Kiedroňové, že při plynatosti pomůže i mytí zadečku po každém kakání..??
Já si zas přečetla, že se NIKDY nemají miminka nosit svisle čelíčkem k sobě… naší malý se tohle nošení líbí skoro nejvíc
Hezky u toho držela hlavičku a rozhlížela se. Ale tak pro jistotu budem praktikovat jen toho tygříka… Jinak mi od ní některé věci taky přijdou přehnané.
To mytí je fakt zvlášní
Kdyby to bylo na opruzení, tak neřeknu… ale na prdíky?
@Veru.Kb Určo bys to nějak elegantně zvládla, kdyby nakonec překročili tvojí hranici trpělivosti ![]()
@břízka zrovna k tomu nošení svisle nějaká mamina psala, že se na to ptala na rehabilitaci a že fyzioterapeutka si klepala na čelo, že všechny matky teď čtou Kiedroňovou a nedaj na svůj zdravej rozum. Prý když má tu polohu miminko rádo, tak klidně nosit, jen kdyby plakalo, tak přestat. Já takto nosím na odříhnutí, jinak se mi tedy lépe drží v klubku nebo na tygra, ale nehrotila bych…
@Veru.Kb k tomu vašemu přibírání, naše doktorka říkala, že by se měli vejít do průměru 150 - 300g/týden. Malý ze začátku přibíral i 350g/týden a neřešila to, jen podotkla, že je to teda dost, ale že tam má borce, co dá i 450g/týden. On tak taky nebude přibývat pořád, jak se začne čím dál víc hýbat, nějaká laktační krize může být, v horku možná jí méně apod.. Buď ráda, že jí, když nepřibírají nebo dokonce hubnou, to jsou pak starosti.
A my jsme stále bez kolik i bez zácpy. Teď sedíme na zahradě, Davídek spinká v zaparkovaném kočárku, já piju kafíčko
. Akorát žere jak zjednanej, takže máme mléčnou krizi, páč jsem koupila jen dvě krabice na zkoušku a myslela jsem, že mu to vydrží o dost dýl, ale už nejsou
Jinak jo, vzal UM bez problémů, ale on dostal UM hned po porodu, protože měl hypoglykémii. Byl docela dlouho jen na UM, než jsem se rozkojila, týden určitě, pak částečně ještě další týden.
@verusak.berusak Tak super a dík
Já si řikala, že to zakazuje kvůli přetěžování krční páteře, nebo tak něčeho… Malou jsem tak začala nosit taky kvůli odkrknutí a jí se to zalíbilo
Jinak máš pravdu s tim nošením, tygřík s klubkem jsou fajn a ještě ti zbyde volná ruka ![]()
@břízka jo také mě to překvapilo, já jsem si i říkala, že je to super poloha, že posiluje zádíčka a ono prd.. ale je tam popsaná podobná, jen dítě není úplně svisle, ale jakoby šikmo, je to ta „na srdíčko“ snad.. jenže tam jsou zakázané všechny, u kterých jde vydržet dítě houpat několik hodin, zkoušela jsem teď houpat a nosit v tom klubíčku a za pár desítek minut jsem v pase jak přeložená na půl
nedá se vydržet a já ho někdy houpu a nosím celé dny, tak nevím, jak to udělat.. neustále překračují mojí hranici trpělivosti, asi už vědí, že jim nikdy nic neřeknu, tak si dovolují víc a víc..
Holky ještě mě napadlo, na doporučení dr. jsem začala jíst taky Laktobacilky, od té doby mě pořád bolí břicho a pořád chodím na velkou, no ale malý má také laktobacily v Biogaia kapkách, nemůžou se mu ty moje dostat ve větším množství také do mlíka a nemůže ho z toho bolet bříško? Jinak dnes hrůza, celý den extrémě tlačí a kroutí se, řve, nespí, budí se, když na minutu usne, mučí mě-škrábe, škrtí, mlátí, kope, hrůza
A stejně tak mučí i sebe, mlátí se, škrábe se. Už nevím, co. Takže už jím pouze přesnídávky pro děti od 5.měsíce, suché oplatky jen obyčejné bez oříšků, čokolády atd., mrkev, těstoviny, brambory, maso, starý chleba, piju ovocný čaj, toť vše. Ale i mě trápí plynatost, přijde mi, že od té doby, co baštím ty laktobacily.
Ještěže jsem tu Kiedroňovou nečetla
.
Veru, já jedla víceméně jak ty, ještě třeba řepu, meruňky, broskve, jablka celkem snášel, ale žádnej velkej efekt ta dieta neměla. Teda jo, když jsem si dala ještě něco jinýho, byla to tragédie úplná
.