Pláče a pláče

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
15413
18.7.13 22:08

@Veru.Kb Tak tchán teda bodoval, že vyrobil rektální rouru :lol: :mrgreen:, to jsi mě pobavila, už dlouho jsem se tak nezasmála. To jsou koukám radilové a pomocníci. Ale zase pro zasmání dobrý :-). Nám taky rourka dost pomáhala, u prvního syna jsem ji používala méně (bála jsem se toho návyku, jak jsem někde četla), ale u dcery jeden čas při každém přebalování a teda ulevilo se jí hrozně moc, jednou mi u toho dokonce vytuhla. Návyk žádný nemá, kadí normálně. Jestli máš pocit, že ten Infactol pomáhá, tak ho dávej. Já jsem třeba nepozorovala žádnou změnu, takže jsem dávat přestala, přišlo mi zbytečné cpát do malé něco, co jí stejně nezabíralo. K té mé dietě, neber to tak doslova, samozřemě že jsem jedla i něco jiného, ale pečivo jsem si nechávala schválně staré atd., fenykláče jsem vypila litry. No a nezabíralo nic. Zpětně jsem si říkala, že jsem se trápila zbytečně, že malý řval stejně, že jsem se měla radši pořádně najíst. A u malé jsem to tak dělala a jedla jsem tak nějak všechno, třeba i luštěniny. Ne často, ale jedla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Veru.Kb
19.7.13 10:58

@Ivča78 je unavený, pořád zívá a pláče tím unaveným pláčem, ten je takový jiný než když má hlad nebo prdíky.. uspávám tak dlouho, protože mi usne do pár minut, ale jak ho položím, tak začne tlačit a je hned vzhůru, tak ho zase uhoupu a tak dokola, budí ho prostě ty prdíky, hrát si v tu chvíli nechce, nic nezabírá, je poznat, že chce spát, ale pořád ho to budí, během dne skoro nespí přesně ze stejného důvodu, prdíky.. když ho pak vyrourkuju, tak spí líp.. na hraní musí mít náladu, jak hrozně řve, tak to nemá smysl, párkrát denně se povede, že si hrát jdem nebo na bříško, vydrží pozorovat tak 10 min.. vydrží vzhůru tak 1 h max 2, pak má takový ten unavený pláč, houpu ho, za chvíli spí, ale nesmím pokládat… někdy nenaspí ani 10h denně a to má spát aspoň 15h..

• Citovat
  • Upravit
Veru.Kb
19.7.13 11:04

@Ivča78 ano rektální roura je hit :mrgreen: každýmu to musím vyprávět a když přiložím názornou ukázku, tak se můžou taky počurat smíchy :-) jo oni jsou případi :-) já nějak nevím, jestli mu Infacol pomáhá, ale přijde mi, že dohromady s Biogaiou prdí a kaká líp než když měl třeba Babcylm a Biogaiu nebo Espumisan a Biogaiu, ale vzhledem k tomu, že se ty koliky a pláč zatím ještě stále zhoršují, tak nevím, ale prdí, kadí, i když teď po Espumisanu to ještě moc nejde, spíš ho asi trápí ta bolest bříška, i když mu to vyprdět jde.. vytuhla u toho? :-) no to malej se u toho tak tváří, jako intelektuál, člověk by řekl, že z něj každou chvíli vypadne nějaká supr myšlenka :-) Asi je to tak lepší, ty diety asi nemají moc efekt, zatím tedy nic nepozoruju, co jsem přestala jíst mléčné a sladké, ale asi to chce ještě čas, možná ten týden? Asi se musí opravdu počkat, než se mu osídlí střívka..

• Citovat
  • Upravit
10534
19.7.13 11:39

@Veru.Kb my jsme to s tím uspáváním a spaním-nespaním měli úplně stejně ještě tak týden zpátky. Spát by chtěl, ale jak zabral, tak ho zas vzbudilo bříško, blinkání nebo škytavka. Přes den spal párkrát 10-20 min. a jen když byl nošenej nebo někdy v kočárku za jízdy. Celkově spal taky tak těch 10 hod. denně, možná ani to ne. Za posl. týden velká změna, začal perfektně spát v noci a přes den sice moc nespí (už je taky větší, tak už asi nebude), ale včera třeba spinkal asi půl hod. ve stojícím kočárku (poprvé od porodu usnul a spal bez nošen/vožení). Ta změna nastala snad ze dne na den. Nepřestalo to úplně, pořád se dost kroutí, linká, ale je to fakt o moc lepší. Hádám, že úplný klid nastane až kolem toho půl roku, ale o zas už určitě budou zoubky :lol:. Drž se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15413
19.7.13 22:29

@Veru.Kb Veru, aha, tak to jo, s tím spaním, je ospalej, usne a budí ho to bříško. Co dudlík, máte? U malé mi dost pomohl, zvykla si na něj a díky němu spala líp a když ji zabolelo bříško, zadudlala si a bylo dobře, ale zase jsem lítala podávat dudlík. Teď mě spí hrozně málo, přes den půl hodinu dopo a půl hodinu odpo, starší mi spí víc. Já to teda už neřeším, nemá to cenu :-).

A co na spaní zavinout a pod zavinovačku dát na bříško teplý polštářek? Aby to bříško bylo v teple, třeba by se mu ulevilo? Zkus to, nevím, jestli ho máš? Já jsem ho u prvního syna neměla a házím si teď popel na hlavu, docela dost to taky pomáhá. K té dietě ohledně mléka, určitě to chce minimálně týden. Moje obě děti jsou zřejmě alergici na bílkovinu kravského mléka a testuje se to tak, že se musí mlíko a mléčné výrobky vyřadit na měsíc a pak vystavit dítě expozici a sleduje se změna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Veru.Kb
20.7.13 19:37

@Ivča78 Jo máme, dudláme jak vzteklý :-D teď byl 2 dny spavý a vcelku hodný, tak se děsím, kdy to zas přijde.. dokonce i v kočárku spal.. a to je normální, že v 7 měsících spí děti tak malinko během dne? a pláče během dne, že je ospalá? dneska tu byla mamka a zkusila po uspání dát malého na bříško, líp spal sám, nemrskal se tak a i dobře prděl ve spaní.. ale možná je to i tím, že teď dva dny spal dobře tak jako tak.. dneska se dokonce na mě smál, tak dlouho se na mě usmíval, možná několik minut a nespal u toho :-) dokonalý zážitek.. jinak od Espumisanu se mu ještě nepovedlo vykadit se bez rourky..
koupila jsem nahřívací láhev, přes den zkusím dát při spaní, ale v noci mám strach, aby se nepřehřál, pak je to riziko SIDS, kort teď, jak je horko, máme doma 30stupňů..teď ty dva dny byly skvělé, hráli jsme si, cvičili na bříšku a zádíčkách, nožičkami na kyčle, posilovali v poloze na tygříka, byla s ním sranda a moc neplakal.. nejhorší je, že si nedokážu užívat toho, že je hodný, protože vím, že zas přijdou prořvané dny, děsím se dobpředu, jsem pořád v úzkosti.. a kdy se ta alergie na bílkovinu kravského mléka ztrácí? nebo to mají napořád? dr. také říkala, že bude možná na to alergický, ale že i přesto můžu 1 jogurt denně, ale já radši vůbec.. @verusak.berusak no úžasná změna k lepšímu! :-) :hug: to jsem za tebe sama moc ráda :-) aspoň názorně vidím, že to opravdu časem přejde.. a jak dlouho ho to už drží? nemůže se to ještě vrátit? kolik naspí v noci? no ono to asi hned úplně nezmizí, kroutit se asi ještě čas bude, ale i to časem přejde, až se bude hýbat, bude to lepší.. jinak už mám docela plný zuby těch rad, že jsem si to pěkně pokazila tím, že ho často nosím.. mě by zajímalo, co by maminy dělali, kdyby jim takhle mimi brečelo celé dny.. i když některé je třeba nechají řvát a trápit se samotné, ale to je přece v tomhle věku nesmysl..

• Citovat
  • Upravit
15413
21.7.13 14:44

@Veru.Kb Veru, zkus si to s malým užívat, i ty chvilky, nejde se pořád jen trápit :kytka:. Malá mi spí takhle málo, jestli je to normální netuším, asi jo, normální je asi cokoliv :-), u nás se ten spánek narušil růstem zoubků a už se neprodloužil. Protivná je spíš když se jí klubají zuby, jinak že by byla ospalá, to mi ani nepřijde, ale já už jejím spánkovým pochodům fakt nerozumím, jeden den spí tak a druhý zase jinak, přestala jsem se tomu snažit porozumět :mrgreen:. Alergie na bílkovinu kravského mléka by měla vymizet do 3 let věku, malému procentu dětí nezmizí vůbec. Horší je nesnášenlivost laktózy, ta je doživotní. Ale uvidíš, u vás to může být něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10534
21.7.13 17:46

@Veru.Kb no jo, třeba můj taťka taky pořád říkal, nenoš ho, nehoupej, zvykne si na to. Pak jsem odešla na minutku, Davídek spustil, vrátím se a Davídek u taťky a taťka houpal jak divej ;). Takže tak. Změnu pozoruju od minulé neděle, ale u jídla jsou pořád velké boje, to se kroutí a pláče hodně a večery jsou pořád ve znamení cirkusu :( Prostě kolika trvá, jen už to nejsou celodenní pláče a občas i přes den sám od sebe usne spí, což je pro nás luxus. Ale co ty píšeš, tak taky změna k lepšímu, počkej ještě za měsíc, to už bude úplně jiné. A někomu to definitivně skončí okolo těch 2 měsíců, tak se těš, nejhorší určitě máte za sebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Veru.Kb
22.7.13 15:48

@Ivča78 posílám tabulku potřeby spánku http://www.maminkam.cz/…cu-a-batolat … ale když ti nepřijde ospalá, tak ji to asi stačí.. já se radši tabulkami neřídím, u nás je to všechno nějaký divný, jeden den tak, druhý jinak, režim neexistuje.. teď zas nechápu, jim každý den téměř to samé, pořád točím dokola stejný potraviny, jenže včera mě samotné začalo dost bolet břicho od nadýmání a samozřejmě za chvíli i malej, tak nás oba bolelo celou noc bříško od nadýmání, ale nic nadýmavého jsem na 100% neměla, také mám to trávení asi nějak praštěné, uspávali jsme 3 hodiny na střídačku s manžou až do půl jedné, on chudák vstává v 5h do práce, ale moc mi pomohl, no ale i tak mi přijde, že teď ty 4 dny nemá takové záchvaty pláče a často se usmívá a vypadá spokojeně, docela i spí.. hrajeme si, cvičíme,…
@verusak.berusak tak doufám, že jsi mu řekla, ať ho nehoupe, že si na to zvykne :mrgreen: já jsem našla krásné vysvětlení, posílám: „Miminko pláčem komunikuje, protože neumí mluvit. Když pláče, něco nám sděluje a chce, abysme mu naslouchali a pomohli mu jeho potřebu naplnit, protože ono samo nemůže. A když je mu smutno, něco ho bolí, chce pochovat, pláče. A teď si vezmi, jak je tobě, když pláčeš- a jak by ti bylo, kdyby jsi věděla, že je ti moc moc smutno a něco tě bolí a manžel je vedle v pokoji, slyší tě plakat a přesto nepřijde!?!
Miminko, ke kterému nikdo nepřijd, opravdu přestane časem plakat. Ale ne proto, že by pochopilo, že nemá plakat. Přestane proto, že zjistí, že nikdo nepřijde, nikdo mu nepomůže- a rezignuje, ztratí důvěru v okolní svět. Naopak, když maminka vždycky přiběhne, miminko zjistí, že se může spolehnout, není na to trápení samo a bude spokojené a bude mít důvěru, která mu pomůže zvyknout si na ten obrovitý neznámý svět…“ hmm to my také hrozný cirkus u kojení, kort večerní kojení, včera do toho nečekaně přišla v 21h návštěva, já celá poblitá, malej řev, taky poblitej, prso venku, spocená až na pr.. a do toho mi návštěva za každou cenu musela pouštět videa dcerky, jak říká říkanku :-) cvokhauz.. no i u vás obrovský pokrok, kort když usne i sám občas, no to je luxus!

• Citovat
  • Upravit
15413
22.7.13 21:20

@Veru.Kb Veru, děkuji za tabulku potřeby spánku, jsem nevěděla, že něco takového existuje. No tak mezi 6 - 9 měsícem by měly děti spát 14 hodin, tak to celkem splňujeme, protože mě malá spí většinou 12 hodin v noci a pak tak 2× půl hodinu (někdy je ten jeden spánek delší) přes den. Někdy si schrupne přes den i na dýl, ale je to výjimečné. Ale ono i kdyby to malá nesplňovala, tak s tím těžko něco udělám, protože jakmile se probudí, tak už ji neuspím, nejde to, i kdybych dělala psí kusy, už se o to ani nepokouším. Podmínky ke spánku má myslím dobré - yvětrám, nakojím, přebalím, zatemním, snažím se, aby měla klid a stejně to většinou k delšímu spánku nepomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Veru.Kb
23.7.13 13:22

@Ivča78 tak to má dost spánku, hlavně, že ti spí v noci a docela dlouho a během dne aspoň chvíli.. asi jí to takhle stačí, i podle tabulek je to skoro akorát :-) a pro to, aby spala, děláš všechno, tak asi víc nechce.. jinak já jsem to zakřikla, dnes od 5:30 neustále rourka, neustále skáčem na míči, pláče a pláče únavou a kroutí se kvůli prdikům, od 5:30 usnul až teď a pořád se budí, tak po 5 minutách. držím ho u sebe, pořád houpu :zed: :zed: :zed: :zed:

• Citovat
  • Upravit
15413
23.7.13 14:59

@Veru.Kb Veru, moc pěkná nová profilovka :kytka:. Jo jo, já ten její spánek už neřeším, snažila jsem se, nejde to, spinkat jí zkouším dát, někdy usne hezky, jindy vůbec, tak jí dám dýl a nějak se tím netrápím, prostě je to nespavec. To starší 2,5 roku mi spí přes den 2,5 hodiny v kuse, to je jiný spavec :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Veru.Kb
23.7.13 18:43

@Ivča78 děkuji :-) to jsme zrovna měli hezký den a cvičili jsme a hráli si, tak tam vypadám i spokojeně :-D já se těm dětem divím, já být na jejich místě, tak jsem nadmíru spokojená, spinkala bych jako andílek, a kdyby mi dali kus buchty co 3 hodiny, tak bych se klidně i sama přebalila :-) no kdyby potřebovala víc spinkat, asi by si o to zařvala a zívala, bylo by to nějak vidět, ale to určitě víš.. šikovný klučina, ten ví, co je pro něj dobré :-) vám ty probiotické kapičky pomohli? a které jste měli? my jdem zítra k pediatře, tak jsem zvědavá na ten cirkus a hlavně ji nacpu ten Espumisan píííííp… díky její radě vyměnit Infacol za Espumisan pořád sám nedokáže kakat.. jo a pupíček zalezl, možná se ale jen vmísil mezi faldíčky :-) pěkně zase přibral a to papká 6 max 7 x denně 10 min.. takže máme 5300 g a 54 cm a to se narodil s 2550 g a 46 cm..

• Citovat
  • Upravit
15413
23.7.13 22:06

@Veru.Kb Veru, jsem si říkala, že jste měli dobrý den, když vzešla tak pěkná fotečka :-). Ono u malé s tím spánkem to na ní jde poznat těžko. Dneska odpolko jsem ji zapomněla dát spát :-), pak už byla teda nějaká protivnější, ale stále mi to nedocházelo, až pak mě to trklo, taky byla teda tuhá hned :-). U Adámka jsem probiotika nezkoušela, u Nellinky jsem nasadila Biopron kapky a pomohly tak po týdnu užívání, bylo to o dost lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15413
23.7.13 22:07

@Veru.Kb co vysazení mléka, pozoruješ nějakou změnu co se týče zvracení malého?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí