Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Veru.Kb podle toho, co si psala, tak to vypadá, že opravdu brečí, že je unavenej, ale neumí sám usnout. Zavinutí a vůbec postupy podle Karpa mu pomůžou a bude to dobrý
Jinak já mám taky manducu, takže šátek jsem kupovala jen na překlenovací období, než do ní doroste. Takže jsem vybrala elastický MOBY. S pevným mi to moc nešlo. Tenhle si uvážu na tělo a malou tam jen dám. Vážu od narození na stojáka, do kříže s kapsou. V kolíbce se jí nelíbilo.
@Gaaabiii ano také už zkoušíme karpa a super
také jsem si všimla, že fenykl zhoršuje, už ho nedávám a já ho také přestanu pít, mám hrozné bolesti, pak mi moje mamka řekla, že ona má na něj alergii, že je jí po něm také špatně, tak asi proto.. ale v lékárně na mě koukali jak na pako, když jsem jim řekla, že nám nedělá fenykl dobře a že máme pak ty bolesti horší.. tak jsem ho pila dál a teď vidím, že je to opravdu možné.. až do 7 měsíců jste zavinovali? no já jsem zavinovala i předtím, ale hrozně na volno, bála jsem se, aby ho to moc neškrtilo, teď ho zavinuju podle karpa jiným způsobem a pevněji a zabírá to.. snad to vydrží..
@Gaaabiii kolik hodin denně je zavinutá? a kolik spinká? a když ho pak rozbalím, tak je celý omačkaný a takový lehce zpocený, není to špatné?
@lecijasek jj vypadá to tak, že nemůže usnout, pořád zívá, ale nespí.. musím ho uhoupat, ale záda v háji, koleno v háji, už se nehnu
děkuji za typ ![]()
@Veru.Kb Veru k tomu fenyklu jsem slyšela, že sr nobš ukázalo, že jeho přemíra ty bolesti naopak zhoršuje
. On i kojící čaj ho obsahuje, takže to asi stačí. A že jsem se ho s prvním synem napila na litry a myslela si, jak mu tím pomáhám a on řval a řval. Jinak bílý šum a zavinutí je super
, to je dobře, že vám to pomáhá.
No, třeba na mým kojočaji právě bylo uvedeno, že se ho může jen určité množství denně a že víc může situaci zhoršit ![]()
@janica252 @Ivča78 já si dávám 1 pytlík kojícího Leros s fenyklem na litr vody 1 x denně, od té doby, co to piju, mi bolí pořád břicho a trpím plynatostí, na obalu ale píšou 3 x denně pytlík na 250 ml, no to bych nedala.. tak nevím, jestli to nepřestanu pít.. mě je špatně jen když to cítím, ale myslela jsem, že mu tím pomůžu, tak jsem se přemohla.. no asi reaguju špatně i na menší množství než uvádí na obalu a tím i malej.. třeba po fenyklových kapkách pořád plakal, teď máme Espumisan..
A nevíte, jak je to se sladkým, jako čokoláda? může způsobit u malého plynatost?
@Veru.Kb můžeš být klidně přecitlivělá na nějakou tu složku, raději bych to vysadila úplně, když ani tobě samotné to nedělá dobře
Náš malej se narodil 36+1. Po pár týdnech mu taky vylezla kýla. jediné co na něho opravdu zabíralo, bylo nahlas pustit hudbu- nějaký metal, nebo tak. Pak jednu chvíli pomáhalo zakrýt mu celý obličej starou, už takovou hodně sepranou-kvůli vzduchu plínou, ale to až jsem věděla, že si jí sám sundá, a úplně na začátku spal výhradně na pravém boku zapřený o postýlku. Na bříško nám nepomohlo zřejmě nic, jedině cvičit a cvičit
@janica252 vysadím.. @agora nemáme, nahřívám bříško ve vaničce, když večer koupem.. @nejvíczoufalá jej z metalu by mi hráblo, na něj zabírá vysavač nebo tekoucí voda.. také hodně cvičíme.. a tak šššššššššššš, půl dne už dělám ššššššššš, už mi bolí držka ![]()
@Veru.Kb no to u nás právě moc nezabíralo- vysavač jo, ale musel být zapnutej pořád, jak jsem ho vypla, byl vzhůru. No každé dítko má jiný vkus
já metal můžu, muselo to být něco rytmického, rychlého, nějaké couráky ho nebaví. Občas to praktikuju do teť, i když jsme byli v nemocnici, musela jsem mu tam na plný kule pouštět iné kafe ![]()
@Veru.Kb píše:
@janica252 vysadím.. @agora nemáme, nahřívám bříško ve vaničce, když večer koupem.. @nejvíczoufalá jej z metalu by mi hráblo, na něj zabírá vysavač nebo tekoucí voda.. také hodně cvičíme.. a tak šššššššššššš, půl dne už dělám ššššššššš, už mi bolí držka
tak doporucuji koupit, u nas to fungovalo uplne skvele.
@kjhui @Labunka @AliTad holky, všem vám strašně moc děkuji za rady, strašně moc jste mi pomohli, už jsem nečekala, že bude líp!