Pláče a pláče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
226
11.7.13 18:53
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15415
11.7.13 19:40
@Veru.Kb píše:
A nevíte, jak je to se sladkým, jako čokoláda? může způsobit u malého plynatost?

Tak pokud je oříšková, může bolet bříško z nich, nebo kdyby to byla ta alergie na mléko, tak na mléčnou čokošku taky bacha. Mé děti teda po čokošce břicho bolelo a blily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15415
11.7.13 19:43

Zkus si najít na netu stránky Uspávač miminek, je tam bílý šum. Odkaz mi sem nejde vložit.

Já jsem prvního syna uspávala v kočárku, tam se mu líbilo, nejlépe jet po kamínkách nebo v zimě ve sněhu, rovná silnice byla na prd :-). To usnul a spal, tedy do doby, než se kočár zastavil. Ale říkala jsem si, že radši budu jezdit dvě hodiny venku, než doma dvě hodiny nosit řvoucí dítě na rukách. Měla jsem zimní mimčo a jezdila jsem v mrazu, větru, dešti :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
11.7.13 22:25

Zavinuta byla vzdy kdyz zacla byt ospinkana. zavinula jsem povozila v kocarku. i doma kdyz bylo venku skarede a za chvili spinkala…na noc taky.ale to jak byla silnejsi tak se sama odvinula.ale kdyz zacla v noci plakat znovu jsem zavinula a byl klid.ono zmackani neres. v brisku u tebe byl taky zmackany:-).potrebuje pocit bezbeci. uvidis za par mesicu bude lip…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Adysis
12.7.13 10:01

Ahoj zakladatelko, nečetla jsem celou diskusi, ale vypadá to na koliku, můj synek na ní trpěl od druhé dne už v porodnici. Taky jen brečel a brečel, ted je mu 4,5 měsíce a už je to mnohem lepší, opravdu se nám to na tom 3 měsíci mnohem zlepšilo, tak vydrž. Jinak my jsme používaly kapky všeho druhu i tem espumisan a ten nás spíše hodně zabedněl a z§staly jsme u Infakolu, po něm se krásně vykaká. Jo ještě podotýkám, že vůbec sám nekakal, používala jsem rourku, několikrát denně a žádná závislost na ní nezůstala jak se traduje, prostě když už měl dost síly tak se sám vykadil a kadí několikrát denně, skoro po každém kojení a to prý kojené děti nemusí několik dní kadit :D. Jo a nám taky hodně pomohl pytlík s pecičkami nahřátý dát na bříško a houpání na míči, tam se pokaždé krásně uklidnil. Nevím jestli ti to už někdo radil, nečetla jsem celou diskusi, ale zkus to. Držím palce. :)

• Citovat
  • Upravit
10760
12.7.13 17:55

Ahoj, taky jsem nečetla celou diskuzi, ale u nás je to to samý. Včetně toho ublinkávání, jak pořád tlačí. Navzdory všemu ale krásně přibývá, alespoň něco :nevim:. Jinak přesně za týden jsou mu tři měsíce a zlepšení pozoruju jen nepatrné, ale to nastalo už okolo toho 2. měsíce, kdy začal více pozorovat. Od té doby vydrží občas i chvilku sám a bez pláče, pod hrazdičkou nebo v lehátku. Ale to tak 5- 10 min., jinak chovám a chovám. Pořídila jsem Manducu, ta se osvědčila, ale taky nezabere vždy. Jím prakticky jen maso - rýže/brambor/těstoviny, mrkev, broskev, jabko a banán (ten prý nadýmá, ale u nás ne). To, že přejdu na UM zvažuju pomalu každej týden, ale taky se bojím, že to bude stejné, nebo horší. Teď máme tříměsíční prohlídku a uvažuju, že požádám doktorku i o vyšetření na neurologii, spíš pro klid duše, protože osobně neznám miminko, které by plakalo takto opravdu pořád. Drž se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Veru.Kb
14.7.13 14:11

@agora tak jsem to objednala, snad to pomůže.. děkuji a typ.. @verusak.berusak Ahojky, to jsem ráda, že v tom nejsem sama.. já mám hrozný pocit, že je nespokojený, že mu nedokážu pomoct, a že pak jednou a čas vypěním a nejsem už schopná ho uklidnit.. u nás to bude trvat asi dýl, jak je nedonošený.. také mám Manducu, ale nechce v ní moc být, v kočárku už také pláče, tak ho nosím i venku, vlastně jsme vůbec nemuseli pořizovat postýlku, ani kočárek, kolíbku, nic.. také vydrží pod hrazdičkou chvilku koukat na barevný obludy :-) já s ním ani nikam nemůžu, mám hrůzu jít s ním k dr., že tam bude takhle řvát a já ho nedokážu uklidnit.. také zvažuju říct si o vyšetření, ale některá mimča prý prostě takhle pláčou, nemůžou se adaptovat na svět.. @Gaaabiii teď už řve šíleně i v kočárku, i hodně zavinutý, tak už nevím, co s ním.. dnes jsem si stáhla zvuky moře, protože jak dělám celý den šššš, tak už mi bolí pusa.. @Ivča78 děkuji, určitě stáhnu a zkusím.. no už pláče hodně i v kočárku, i když jezdíme po kamínkách, přestává fungovat vše, co ho uklidnilo.. také jsem si říkala, radši 2 hodiny venku a bude klid, než doma a řev, ale teď ho každou chvíli vyndavám s kočáru v záchvatu pláče a houpu i venku, položím, jedu po hrbolech, ale už to nezabírá.. prdí dobře, i kaká, ale vždy jak se uprdne, tak se okamžitě rozpláče ještě víc, jakoby se leknul nebo co..

• Citovat
  • Upravit
14.7.13 14:12

@Veru.Kb my jsme narozený o měsíc dřív a zlomilo se to v 6ti měsících

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Veru.Kb
14.7.13 14:29

Adysis

Ahoj, to doufám, že se nám to také brzy zlepší, tohle je šílené na psychiku, už jsem dost vycuclá.. také jsem četla, že na rource závislost nevzniká, že se to pak naučí sám, když má dost síly.. jenže mu kolikrát nepomůže ani to, spíš mi přijde, že prdí a kaká dobře a pláče z toho pocitu, že ho bříško bolí, taky jak si prdne, tak v tu chvíli se víc rozpláče.. jo na míči také houpu, ale nesmím přestávat..

• Citovat
  • Upravit
Veru.Kb
14.7.13 14:33

@nejvíczoufalá u nás teď už ani ten vysavač..no já nejradši klid a všimla jsem si, že on je také klidnější, když je klid, žádné návštěvy, tv, radio, nic..i v nemocnici :-D tak to museli mít spoluležící radost :-) v 6ti měsících až? tak to mě zaručeně hrábne..

• Citovat
  • Upravit
14.7.13 14:47

@Veru.Kb to zvládneš, ono to uteče.. my ze začátku spali jedině tak, že mi malej ležel na hrudi, jináč ani náhodou, a to i vnoci(nekojila jsem) a chvílema spával ve vajíčku. Možná to bude znít blbě, ale musela jsem ho v něm hooodně houpat a to klidně i na mrazu na balkoně :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Veru.Kb
14.7.13 15:04

@nejvíczoufalá taky mi rád spí schoulený na hrudi, nožičky do kříže jako v bříšku, v noci občas v postýlce, ale je to na etapy, dlouho houpu, položím, držím ručičky, protože jak jimi začne mrskat, tak je po spaní.. ale začne zas tlačit a vše na novo, uhoupat a v postýlce držet ručičky, samozřejmě zavinutý, no takhle třeba 2, 3 hodiny, pak můžu jít rovnou zas kojit, ale jak ho takhle uspím, tak pak vydrží dýl bez krmení, jinak si ho uhoupu, schouleného si ho přenesu na svojí postel, mám vyvýšenou matraci bez polštáře, aby neublinkával a ještě ho v leže dohoupávám a postupně pokládám vedle sebe, ale musím ho objímat, jak cítí, že ho neobjímám, tak se zas hned vzbudí.. a jak jsi to vydržela půl roku? já mám hrůzu z dalších dnů, psychicky už to moc dobře nezvládám..

• Citovat
  • Upravit
14.7.13 15:12

@Veru.Kb já tě nechci strašit, mám hodně slabou psychiku.. Mě málem odvezli a to doslova. když mi bylo nejhůř, zavolala jsem mamce ať si vezme dovču a malýho si na pár dní vezme a celkem to pomohlo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Veru.Kb
14.7.13 16:59

@nejvíczoufalá jej, tak hlavně, že máte nejhorší za sebou.. i já mám slabou psychiku, manža pořád v práci, mamka už si nemůže vzít dovču, tak to budu muset zvládnout..

• Citovat
  • Upravit
15415
14.7.13 22:37

@Veru.Kb Veru, jsem si právě říkala, že na mě působíš celkem vyrovnaně :-). Naprosto chápu, co prožíváš, mám to za sebou, čtyři měsíce malej buď spal, kojil se nebo řval. Už v porodnici si nás všichni hned zapamatovali podle řevu a ještě dnes na to pro mě cizí lidi vzpomínají. Neznám chvilky, kdy by byl spokojený, nebo si je nepamatuju, bylo to šílený celý den poslouchat řev. Když se ozval z chůvičky, udělalo se mi blbě :oops:. Do toho málo přibíral, cvičili jsme Vojtovku, řešili ucpaný slzný kanálek, ekzém atd., nějak toho bylo na jednu nezkušenou matku moc. Jednou jsem před prababičkou řekla, že brzy vyskočím z okna (nemyslela jsem to vážně), a ta mě pak chodila každý den kontrolovat :lol:. Ale stavy to byly hrozný, rouhala jsem se, že jsme si zkazili život a nechápala, že někdo to může mít jinak a má doma spokojené miminko, co jen spí a jí a kouká. Jediné co můžeš udělat, tak je vydržet to, nebát se poprosit někoho z rodiny (manžela, mamku, babičku, sourozence), aby si vzali mimčo ven na procházku a ty si šla lehnout, relaxovat, jít ven, na nákupy (prostě na chvíli vypadnout). Neboj, bude se to postupně zlepšovat, časem, až mimčo něco samo dokáže, začne se přetáčet na bříško, bude umět hezky pást koníčky, naučí se plazit, lézt atd. Mě se hrozně moc ulevilo po tom 4tém měsíci a o hodně lepší to bylo, když začal malý lézt. Jak začal později chodit, tak mi každý říkal, to je náročný teď, viď, už musíš hlídat atd., to je mazec, co? A já nechápala. Pro mě to bylo vysvobození, protože jsem doma měla konečně celkem spokojené batole, které se zabavilo i chvíli samo a pořád neřvalo :mrgreen:. Takže vydrž, vydrž, vydrž a piš, ať to nedržíš v sobě. Já mám teď holčičku 7m a můžu ti říct, že ani teď to není procházka růžovým sadem (pro změnu lezou zuby :-)), takže jsem taky často hotová, vyřízená a protivná, ale ono u toho druhého dítěte už člověk tak nějak ví co a jak. První dítě je velký zápřah samo o sobě, natož když je náročné. Uff, to jsem sepsala román :P.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí