Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@verusak.berusak Ahojik, tak ctu, ze ti mlicko pomohlo…no tak to je super, tak at to vydrzi…
![]()
@kaseny88 Děkuju! No, je to fakt dobré, dneska si všimla i kamarádka, že je dítko nějaké klidné. Tak už u toho asi zůstaneme. Jsem šťastná a doufám, že se to nevrátí, nebo aspoň už ne v takové intenzitě. Ale klokánka mám doma pořád, zvykl si na nošení a ani teď nevydrží minutu sám
.
No holkyyy, vy mě snad zvikláte a koupím taky UM, to je už nesnesitelný! možná jen zkusím.. ale pak, když to zabere, tak budu zas hrozně nešťastná, že mám špatný mlíko a že trpěl kvůli mě
![]()
@Veru.Kb já určitě neradím nekojit, zvlášť když nemáte s kojením žádné problémy. Já přece jen krmila odsátým a to teda nijak pohodlné nebylo (teda není, ještě stále odsávám, ale už s tím asi končím). Kojení je nejpohodlnější, nejlevnější a pro dítě nejzdravější, nikde není psáno, že vám to koliky zlepší
… Já bych na tvém místě ještě zkusila vydržet, i když tě chápu, člověk by si dal nohu za krk, kdyby to tomu dítěti pomohlo…
@Veru.Kb Vnutim se. To co prozivas s malým jsem mela s malou. Plakala nekolik hodin v kuse. Podotýkám, ze jsem krmila MM a dokrmila sunarem. Porad se sponovala, byla u jídla neklidna, pak ublinkavala a někdy to vyhodila celé. Brecela jsem d ní, nakonec nas dr. poslala do nemocnice, kde nam zjistili jicnovy reflux a jidlo se ji musí zahustovat, protože nefunguje zaklopka tak jak ma. Od te doby co se ji mlicko zahustuje je jak vymenena a konečně si ji užíváme. Trvalo nam to ale 2,5 mes. než jsme na to přišli. ![]()
@MichelleA3 a čím jste zahušťovali? Nutritonem? Tak to bych musela odstříkat a do toho zamíchat Nutriton, pak teprve nakojit? No my reflux asi máme, už v porodnici nám to dr. říkala, ale že prý je to normální a časem se to spraví.. takže by plakal kvůli tomu, že ho to pálí v krčku a ne, že ho trápí prdíky?
@Veru.Kb Ano,nutritonem. Bud odstrikat do lahvicky nebo malemu dávat behem kojeni lžičkou do pusinky. Myslim, ze se dává 20 nebo 25ml vody a do toho jednu zarovnanou odmerku. Taky jsme mysleli, ze to jsou prdiky. Na ne tedy taky trpi, ale ten pláč neutisitelny byl z toho nezahusteneho mlicka, prostě je trapi jak se jim to zvedá nahoru. I nam dospělým to nedělá dobre a nelíbí se nam to. ![]()
Ahoj holky, zejména zakladatelko této diskuze
Chtěla bych vás alespoň trošku povzbudit a říct to, co mi všichni říkali - VYDRŽ, ZLEPŠÍ SE TO! Je to opravdu tak! Kdybych tu měla napsat vše, s čím jsem se trápila, když malá jen brečela a brečela, tak mi snad zkolabuje počítač
Pročetla jsem si vaše příspěvky a (teď už s usměvem) pokyvovala hlavou. Holky, moje Eliška byla expertka na celodenní pláč. Jednou brečela 7 hod v kuse, to už jsem byla opravdu na pokraji sil. Nespala vůbec, uspávala jen na míči (au, ta záda), ublinkávala, byla šíleně něklidná, pořád sebou šila, což jí také pořád budilo (když už někdy usla
), zkoušela jsem vše, přestala kojit a přešla na UM, vyzkoušela snad všechny druhy Nutrilonu (čímž, jsem jí v bříšku udělala samozřejmě ještě větší „zmatek“ a bolení), všechny druhy probiotik, kapiček, polohy matrací, nahřívání bříška, trubičky, nošení v šátku, atd, atd, atd. Vždycky jsem přišla s něcím novým s nadějí, že se to konečně zlepší a jaksi ono NE! Nevěděla jsem, kde je ta chyba a proč ty kolem mají ta hodná a spokojená miminka??!! Neustálé deprese, únava dělá divy… Holky, ale ono to fakt přešlo, i když v době největší krize jsem si myslela, že fakt bude mít prdíky do dvaceti a že už po zbytek života budu řešit její reflux a házet si jí přes rameno na ublinknutí
Světe, div se - přešlo to!!!
Nevím kdy, ale nebylo to po uplynutí 3 měsíců - z pojmu 3 měsíční kolika se u nás stala spíš tak 5 měsíční
Tím samozřejmě nechci strašit, ale důležité je, že to určitě pomine, slibuju!
Chce to jen vydržet. Holky a teď - mám doma andílka - strašně hodnou a chytrou dvouletou holčičku, která krásně papká, kaká
a spinká (chodí spát tak v 8 a ráno ji musím v 9 budit, spí krásně a klidně celou noc a přes den si dá klidně i 3 hoďky
). Úplně se vše otočilo a ona mi teď vrací to, co mi ze začátku „brala“ - víte, jak to myslím! Holky, strašně moc vám rozumím, přeju Vám pevné nervíky, hlavně optimismus a pokud budete chtít s čímkoliv poradit, tak ráda pomohu - zkušenosti opravdu mám ![]()
Holky, já jsem nikdy nechápala, jak se z normální ženský může po porodu stát ženská, která řeší jen kakání a prdíky
… No, už to vím. ![]()
@smouline díky za povzbuzení ![]()
@MichelleA3 malý nemá reflux potvrzený, ale nejspíš ho taky má. Celý den má kolem krku plínu a stejně převlíkám několikrát denně. Zároveň ale trpí i dost na zácpy, tak se toho Nutritonu bojím. Už asi počkám na příkrmy, na další kontrole budou malému už 4 měsíce a doktorka říkala, že kvůli tomu refluxu už začnem.
Ale je fajn, že jste našli, co vám pomohlo, pamatuju si, jak si tady zakládala diskuzi tak ty 2 měsíce zpátky a já ti psala, že určitě prdíky ![]()
@verusak.berusak Jojo,pamatujes dobre. Ty jo, dnes jsme byly na ockovani. Osypaly se ji nozicky a place chudinka.
uz aby to bylo za námi, je mi ji líto.:( jinak jsem to taky nechápala a jak jsem dopadla. Za 3.mes.jsem za malou v lekarne utratila asi 5tis.,řeším plinky, mliko, proč pláče atd.:) a to jsem byla normální workoholicka:) jinak ja chci taky začít s prikrmama ve 4.mes.
@MichelleA3 děkuji za rady, dnes jsme najeli na Nutriton a přestal ublinkávat, jen maličko výjimečně, takže určitě velký pokrok, nebudu muset tolik prát a malej nebude tak trpět blinkáním, snad to vydrží, no ale neutišitelný řev má stále.. tvoje holčička přestala plakat okamžitě, co zabral Nutriton? A ještě mám strach, že bude mít zácpu. Dnes nám pediatrička řekla, že je dráždivé miminko, reaguje přecitlivěle na všechny své pocity, každá blbost ho rozeřve, prý to časem přejde, až se bude dát něčím zaujmout, hraní, povídání a tak.. takže, i když je blinkání asi vyřešeno, řvát bude asi stejně.. Kolik je holčičce? To měla tu hexavakcínu? Tak snad bude brzy líp.. Tak to je přesně náš případ, tisíce už jsem nechala v lékárně a žádný efekt..
@smouline moc děkuji za zkušenost, určitě moc pomůže vědět, že si to někdo zažil stejně a opravdu to přešlo, jen jak píšeš, teď si to člověk nedokáže představit, že jednou ten řev skončí a bude líp.. teď k tomu máme problémy z nedonošení a já k tomu gynekologické problémy, tak je to fakt na palici, do toho látkujeme, nechci se toho vzdávat, i když jednorázovky by byly jednodušší, baví mě to, nepočítala jsem, že mimi bude vyžadovat 20 hodin denně mé 100% pozornosti.. no já taky hodiny a hodiny na míči, záda v pr… kolena a kyčle v pr.. z bolestí a psych. vysílení už mám žaludeční nervozu.. nejhorší je, že ať dělám, co dělám, řve a řve, mrzí mi, že mu nedokážu pomoct.. taky mi rozčiluje, jak se všichni chlubí úžasnými hodnými miminky a jsou přesvědčený, že něco dělám špatně, ty rady a kecy šílené, pak když se ho pokusí uklidnit, tak mi ho hned vrací, že prý to není normální, že je určitě nemocný.. ![]()
@verusak.berusak hee taky mi přišlo směšný, jak můžou ženský na mateřský řešit jen prdíky a blitinky, hle je to tady ![]()
Holky, včera jsme byli u pediatričky, máme dráždivé miminko, reaguje řevem na každý trochu nepříjemný pocit, i špatný dotyk, takže ať budem dělat s prdíky a blinkáním cokoliv, důvod k řevu se i tak najde. Najeli jsme na Nutriton, míň ublinkává, řev pořád. K tomu máme lehkou asymetrii, jdem na neurologii, hydrokélu, jdem na chirurgii, moc roste z míň mlíka, takže krev na možnou metabolickou poruchu a zřejmě reflux, jdem na sono bříška. u odběru řval šíleně, dr. jen nechápala, prý že si s ním doma musíme užít.
@Veru.Kb Mě po tom zahusteni plakala jeste den, pak se to srovnalo, zacpu nema, ale když ji dám nutrilon AR(zahusteny),tak ma potom tvrdší stolici, takze ji do toho dám trosku másla a je v pohode. Terce byly 30teho 3.mes. dostala hexu a synflorix, nakonec to bylo dobrý, teplotku mela trosku zvysenou, ale nic jsem ji nedala, pockala jsem jak se s tim nejdřív popere sama, jen ty místa vpichu jsem ji chladila. Nas trápi i suchá pokožka, a ucpany nosik, ten prý může mit do roka, ze je to normální pokud ji z toho nosanku neteče. Včera jsem koupila koupila mořskou vodu do nosu a hermanek do koupele a nechala jsem tam 300,jsem nechápala:( je to tak drahé všechno a pak je to stejně k ničemu:(
@verusak.berusak jupí
tak držím palec, ať to tak vydrží.. a neublinkává a kaká bez rourky? dokonalý, zahrádka, klidné mimi v kočárku, moc ti to přeju! musí to být balzám na nervíky
myslíš, že by si malej zvykl na UM, když je zvyklý na MM? Tak to my jsme jednou za 2 týdny přibrali 800 g, mysleli jsme si, že má růstový spurt, že potřebuje víc papat a moje mlíko mu nestačí, tak jsem vyndala zmražené odstříkané, možná proto tak rostl, ale myslím, že vřískal dál, tak to hladem asi nebylo, ale asi počátek kolik, teď za 3 týdny 800 g, mě to moc nepřišlo, ale dr. měla zas kec..