Pláče a pláče

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
10545
1.8.13 14:10

@Veru.Kb na neurologii jdete skrz tu dráždivost nebo tu asimetrii nebo proč? Naše doktorka řekla, že děti, které mají dlouho silné koliky a/nebo reflux jsou dráždivé proto. Když je to týdny trápí, nemohou si odpočinout, pořád je něco bolí, že proto už pak reagují dráždivě na vše. Vím o čem mluvíš, nic není dobře - zvedneš ho, řve, položíš, řve, přebaluješ, řve, koupeš, řve, usíná, řve, probouzí se, řve, nakrmíš ho a řve 3 hodiny v kuse a může se zbláznit :roll:. Ale není to tak každý den, jen člověk už je fakt vyčerpaný a říká si, že to snad nikdy neskončí. Ale vidíš, že holky tady píšou, že skončilo, takže i vám to skončí. Hele, pak už tě jen tak něco nerozhází.
U nás teda fakt dost pomohlo to UM, máme ho 8. den a týden už je od kolik pokoj a třeba poslední dva dny už mám doma docela hodné dítě. Sice nevydrží samo ani minutu, ale když jsem s ním, tak je fakt hodnej. Tak věřím, že už to tak zůstane a až se trochu zabaví i sám, že mě nechá třeba i uvařit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
1.8.13 14:10

Veru, měli jsme to úplně stejně - dráždivé mimi, které reagovalo na VŠE pláčem! Na neurologii jsme chodili také do jednoho roka a také na regabilitace - Vojtovka:-( A když jsem přišla zdrcená a unavená k pediatričce, že pláče i 7 hod. v kuse, také se jí to nezdálo, říkala, že to ještě nezažila, tak nás hnala na všechna možná vyšetření. Jak píšeš ty - odběry, sono - kde byl potvrzen reflux,… Je mi jasné, že tohle vše pro klid duše také s mrňouskem absolvuješ, ale věř, že zdravotně je v pořádku, jen je prostě OBR UŘVÁNEK :) U nás se to trošku zlepšilo jakmile začala více reagovat - více se zabavila u hraček, později se začla více projevovat - dávala na jevo, co se jí líbí, co ne a už tolik neplakala. A jak říkám teď ve dvou letech - strašně šikovná, zvídavá. Myslela jsem si, jakou nebudu mít doma nervózu, že se bude u všeho vztekat, ale vůbec, vyhraje si, poslouchá, krásně sama usíná,… Určitě se to u vás také vše v dobré obrátí a ty mu to budeš jednou vyprávět, jak Tě trápil ;) Když Ti bude nejhůř, tak si pořád říkej, že on za to nemůže, že až se bude umět sám projevit a říct, co chce, ukázat, podat si…, tak to bude o něčem úplně jíném!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10545
1.8.13 14:19

@MichelleA3 já myslím, že mě v lékárně milujou ;) Za antikolikový arsenál (BioGaia, BabyCalm, Infacol, Espumisan, Laktobacílky, fenyklový čajík, vše jsme vyzkoušeli) jsem tam nechala rozhodně víc než pár stovek a k ničemu :roll:… Teď jsme najeli na UM a to je ještě jiná liga, jojo… Jinak jak říkáš, já taky pracovala dost a musím říct, že z každodenního kostýmku do každodenního poblitýho trička s rektální rourkou v ruce je dost slušnej „kulturní šok“ :twisted: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5210
1.8.13 14:44

@verusak.berusak To jsi me pobavila :) ale jsem na tom stejne :) ale stoji to za to :mrgreen: taky jsme toho nakoupili, ted za UM necháváme jeste víc kaček:) a kolik je tvému drobečkovi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Veru.Kb
1.8.13 17:54

@MichelleA3 ta mořská voda je šíleně drahá, kupovala jsem si ji v těhu, pak jsem přešla na Vincentku, ta je i pro kojence a není tak drahá.. no v lékárně šílený nakupovat, včera jsem tam šla s tisícovkou a vrátila se s 200 kč.. ten nosánek má ucpaný kvůli alergii či proč? mě docela malej ten Nutriton dneska blinká, ale to jak tlačí, tak to vyhodí.. zkusím to týden a když to výrazněji nepomůže, tak už nevím..

• Citovat
  • Upravit
Veru.Kb
1.8.13 18:00

@verusak.berusak :mrgreen: i mě jsi pobavila.. navíc já už jsem v lékárně tak známá, v těhu tam pečená vařená, teď tam pečená vařená, už ode dveří se na mě usmívaj a ptaj, co to bude dneska..
to mi zrovna včera říkala dr., že záhadně se dráždivé děti na UM často uklidňují, i když děláš vše pro to, aby z tvého mlíka koliky neměl.. na neuro kvůli asymetrii.. hmm to je fakt, že pak je podrážděný na všechno, jak když mě bude neustále něco štvát nebo bolet, taky budu pak reagovat víc podrážděně.. teď se mi záhadně uklidnil u kamarádky na návštěvě, nechtělo se mi nikam, že tam prořve a ležel docela v klidu vedle stejně starého miminka, koukal na hračky a neplakal asi 3 hodiny, přišli jsme domů, dveře klaply a řev..

• Citovat
  • Upravit
Veru.Kb
1.8.13 18:06

@smouline no doufám, že se nám Vojtovka vyhne, sama dr. řekla, že na rehabilitace nás nepošle, že by tam prořval, ale co se bude dát dělat, přece nebude mít křivý záda, tak si holt při nejhorším pořve.. ona nás spíš posílá, protože je nedonošený, jako prevenci, jinak podle ní je zdravý.. já si také myslím, že je v pořádku, že je jen prostě podrážděný a tím uřvaný.. dnes jsme volali na výsledky krve a má jen něco vyššího kvůli novorozenecké žloutence, ale i tak ještě v normě, jinak vše ok.. děkuji za zkušenost, také mám strach, aby nebyl neurotický.. já si říkám pořád, že se na něj nemůžu zlobit, že má problémy a já mu musím pomoct, ne se k němu obrátit zády, ale hodiny řevu udělaj svoje a on má takový hlasitý vrčivý řev..

• Citovat
  • Upravit
10545
1.8.13 22:05

@MichelleA3 tři a půl měsíce… Ještě jsem se chtěla zeptat, Nutritonem budete zahušťovat i po zavedení příkrmů mlíčko asi pořád, že? Dneska zas blil první ligu, chjo…

@Veru.Kb jojo, naše mládě taky před návštěvama hraje, že je hodné ;) tak sis aspoň vorazila. A ta doktorka říkala, že UM někdy pomáhá dráždivým dětem nebo kolikovým? Jestli ses nepřepsala?

@smouline a jak jste na tom byli s psychomotorickým vývojem? Mně přijde, že jak pořád pláče (i když teď už je to o dost lepší), že snad ani nemá čas se vyvíjet. Že ostatní děti leží, pozorují, sahají po hračkách, zatímco uplakánci hlavně řvou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Veru.Kb
1.8.13 22:22

@verusak.berusak no říkala, že se celkově uklidní, vlastně neříkala konkrétně, jestli dráždivost nebo koliky, ale řešili jsme spíš koliky, no ale vlastně, když se zklidní koliky, pak ani není tak uplakané ne? Mám stejné pocity, jak pláče, podle mě se nemůže vyvíjet..

• Citovat
  • Upravit
414
2.8.13 13:14

Holky, to nemějte strach! Oni tyhle děti jsou pak naopak o dost aktivnější a zvídavější… Jakmile je trošku více začne zajímat svět okolo, tak se zklidní (myslím s tím pláčem) a energii začnou vynakládat na poznávání… Ovšem s tou aktivitou je to někdy na škodu :) - malá se skoro nezastavila, pořád chtěla něco nového, jakmile se začla nudit, tak bylo zle :twisted: Pak, když už tolik neplakala, tak naopak HUČELA - to bylo taky občas o nervy! Jely jsme kočárkem a ona prostě hučela, protože se nudila :lol: Doma jsem pak chodila jak indiánská babička - měla jsem ji v takovém tom postroji na břichu, aby koukala dopředu a to byla spokojená - vyřily jsme spolu, věšely prádlo… :) Jakmile se začla plazit, tak to bylo zase daleko lepší - zkoumala věci, zabavila se,… a hlavně NEPLAKALA :) Hodně se to také zlepšilo, když jsem jí v půli roce dala do „sporťáku“ - mohla číhat, co se kde děje a byla spokojená - ovšem jakmile jsme někde zastavily, třeba ve frontě u pokladny, tak opět hučela a byla nervní… Nějak vše pak ustoupilo a teď vydrží v klídečku kdekoliv :) Rychle se učí novým věcem. Už v roce mluvila, skloňovala jména (nevolala máma, táta, ale maminko…). Nechci se tím nijak vychloubat nebo tak něco, jen vás chci uklidnit, že tahle jejich „aktivita“ je pak naopak k dobru… :) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10545
2.8.13 13:55

@smouline tak to teda byla (je) hodně šikovná, zejména ohledně toho mluvení :potlesk: Malý je taky hodně aktivní, pořád „jede“ a hlavně vyžaduje stále nové podněty, jinak je zle. Ale zase udrží dlouho pozornost, si myslím. Máme knížku se zvířátky, tak u toho vydrží třeba půl hodiny, na oblíbená zvířátka se směje, vždy prolistujeme třeba 5× dokola :lol:, pak už ho to nebaví, tak třeba dám na bříško, na chvíli se tím zabaví, začne fňukat, tak chvíli nosím a zpívám a zas je chvíli v klidu a tak podobně pořád dokola. On je takhle docela spokojenej, jen se nesmím vzdálit, odložit ho a nechat ho samotného. Že by ležel a koukal třeba jen na nehybné hračky na hrazdičce, to ne-e, ani minutku :lol:. Tak třeba budem případ jako vy, to by bylo fajn. Možná to souvisí s tím, že tyhle „náročné“ děti prostě donutí okolí, aby se jim hodně věnovalo, že se na ně pořád hodně mluví, zpívá, ukazuje… Říkám si, že se to ještě zlepší, až bude sám pořádně chytat a držet hračky a prohlížet si je sám a pak až se začne pohybovat. Ale co se týče hrubé motoriky tak zatím nic moc teda, napřed není určitě :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10545
2.8.13 14:06

A jinak jak píšete, že vrčí, hučí atd., tak u nás se teda jen řve, ale má to taky pěkné volume (máme vytrénované plíce :lol: )… Sousedi pravidelně staví na ulici někoho z rodiny se slovy „ten má grády, co?“, „ten do toho jde tvrdě, žádný fňukání“ :roll: a tak podobně… Případně nás (se řvoucím kočárkem) staví na ulici cizí lidi a radí („Má určitě chudák hlad, kojíte?“, „Není mu horko? Dáváte mu čajíček?“) a nebo soucitně („Prdíky, co? Taky jsme to měli, vydržte.“). Ale zas když jdeme třeba do řeznictví, to byste koukaly, jak prodavačky kmitaj, aby nás obsloužily a už jsme byli pryč :mrgreen:, ve frontě u pokladny nás běžně lidi pouští, tak má to světlé stránky 8).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
2.8.13 22:17

Přesně jak píšeš, jakmile si začne sám chytat hračky, tak to bude lepší a lepší, uvidíš! A také souhlasím s tím, že těmto aktivním dětem se přece jen musíš trošku víc věnovat a proto jsou potom takoví „chytří“ ;) Teď jsem si vzpomněla, jak ke mně dcerka včera přišla, čuchla ke mně a říká: Maminko, ty voníš, ty jsi se prala v pračce? :D Skutečně se s ní teď moc nasmějeme! A heleď - kamarádka má stejně starého chlapečka, který byl zlatíčko, když se narodil - bože, jak já ji záviděla, neustále se usmíval, byl v naprostém klídečku, neplakal,… A teď - je to takovej „troubelín“ :) Kam ho posadíš, tam ho najdeš, vůbec nemluví, jen ukazuje prstem… No posuď sama - stojí to za to vydržet pár měsíců pláče a pak mít šikovné dítko, které je zvídavé nebo mít doma takovou pecku? :lol: :lol: Víš, jak to myslím… Jojo, také vzpomínám, jak jsem v 5 ráno jezdila v teplákách a vršku od pyžama venku po měste s kočárkem, aby malá alespoň chvilinku usla :D Do teď si pamatuju, co dávali v noci za pořady - po půlnoci na Primě dávali Volejte věštce :lol: :lol: no tragédie, pak na Nově Kolotoč a Áčko, k ránu byl pak Walker Texas Ranger a Odpadlík :lol: :lol: Všechno, co jsem nenáviděla :D Ještě takhle holky, než byl Elišce rok, tak jsem říkala se stoprocentní jistotou, že druhé dítě NEVER MORE!!! Ale teď? - Asi se na to vrhneme po novém roce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Veru.Kb
3.8.13 13:50

@smouline :mrgreen: tak to také říkám, že nikdy víc, ale zase chci, aby měl sourozence.. juuu ta je zlatíčko :-) teď vám to všechno vynahrazuje viď :-) a je moc šikovná.. malej se bohužel neuklidní v kočáru, takže ani ven nechodíme už, stejně ho pak pořád nosím, protože má šílené záchvaty, ooo kéž by byl klidný v kočáru, to bysme byli pořád venku :-D jo to znám, já zas čučim v novi na Telce na Doremi :-) ale většinou při tom řevu nemám na nic náladu a radši to vypnu.. dneska zas šílené záchvaty a zas nespí..

• Citovat
  • Upravit
15413
3.8.13 15:05

@Veru.Kb Ahoj Veru a holky :-), jak se daří, co dětičky, už je to lepší? My teď byli tři dny u známých na chalupě, pak výletovali, tak se ozývám trošku se zpožděním. Nějaké novinky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí