Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Veru.Kb no vždyť je taky Martínek o dost mladší. V tom věku náš ani moc dobře nepásl a myslím ani do hraček ještě nebouchal, prostě tehdy ještě veškerou svou energii věnoval jekotu
No ta hacka má pružinu a když do ní dáš dítě a rozhoupeš, tak ona se setrvačností chvíli houpe. Náš je tam do minuty tuhoš. Ještě mu tam pustím bílý šum, ale to spíš jako zvukovou clonu, abych ho nerušila jak třískám nádobím (hacku mám v kuchyni spojené s obývákem). A někdy ho i zavinu do tetra pleny, protože on si pořád dost mrní ručičkama po obličeji a rve si tak i dudlíka ven. A když vidím, že se budí, tak ho v polospánku ještě houpu a většinou ještě zabere. No, to zas neboj, celej život to určitě ne, za rok se tomu, co jsme tady psaly a jak jme se bály, už budem smát, jen to prostě vydržet. Říkám, občas mě chytne nerv, že to přece není normální, proč celý den poplakává a pláče, blbě spí, blinká, zácpa, průjem a bla bla, ale pak má pár dobrých chvil a já si říkám, že jsem blbá, že je úplně v pořádku. Hlavně normálně se vyvíjí, přibývají, jsou prostě v pořádku, jen mají trávící obtíže a proto jsou náročnější.
@verusak.berusak holkám už je ted šest let, ale jako mimča neplakali, jen když je bolelo bříško, my jsme jim kupovali do půl roka mateřské mlíčko z porodnice, protože byli nedonošené a já měla mlíčko jen měsíc, stejně jako u malého
jinak asi tím že byli dvě tak byli klidné v ohrádce byli spokojené, jsem zvědavá na toho našeho draka
jak tam bude sám
zas jsme k holkám lítala v noci i patnáctkrát dávat dudlíka, hrůza asi do čtyř let než přítel vypnul chůvičku bez mého vědomí a já se v noci konečně vyspala
od té doby co sem k nim pořád nelítala zvykly si a bylo to lepší. @Veru.Kb ale stejně to asi koupím se to vyplatí, když pak nebudu muset kuchtit a vy vaříte i ty těžší příkrmy jako kuřecí maso se špenátem atd.?a co přesnídávky vaříte nebo kupujete, ty kupované jsou oslazené že? to ten náš spí dobře v noci už od narození, asi mi to vynahrazuje za holky
malý na mě při jídle taky pořád čučí
a přesně mi drží lahvičku a prsty
No super ty jsou levnější a i s víčky
akorát nejsou šroubovací a nikdo tu psal že v mrazničce odskáčou
ale normál naše jídla mám v miskách a v poho tak nevím
jak říkám to spaní je dobré už od narození, ale ted mu bude pět měsíců a dva týdny zpět se to tahle zlepšilo, že usíná bez řevu
ale předtím sem ho nechala tak pět minut řvát zapla kolotoč-melodie(který teda zbožnuje už od narození) a tahle sem to protahovala pak přišla za 10min, jen ho vždy pohladila potichounku na něj promluvila aby věděl že není sám a zas odešla do půl hodky pak spal. Jinak ty pečičky mají v DM a fakt bych vyzkoušela, malý trpěl hrozně a nimi fakt zlepšení. nařát a masírovat podle toho jak mu to je příjemné a vydržel být tak hodný
a ještě byl rád že je rozbalený.
@Veru.Kb Ten je skvělý, brouček…ta naše herečka toto dělá taky, u jiných
a všichni si musí myslet, že si vymýšlím…potvora jedna… ona papá jak kdy někdy víc a někdy méně… lidi jsou zlý, jak jsem poznala
ty jo, my už do toho domku a zahrady nasypali tolik peněz a pořád konec v nedohlednu, ještě letos se chceme pustit do podkroví, i když nevím jak to bude, teď mi přítel psal, že firma, kde pracuje končí, já se zblázním ![]()
@MichelleA3 i dvě bych stihla, on je s těmi holkami zlatý, když je tak hodný tak si i holky přijdou sami at jim ho dám do pokoje
dokonce dopoledne když se pak probudil, vyslala sem za nim holky a půl hodiny mu tak ukazovali něco v knížce(o princeznách
)a četli mu pohádku a byl zase klid a já konečně v klidu uvařila, ty děti jsou fakt super a věkový rozdíl šest let je fajne
![]()
Když už píšeš o těch herečkách tak malý mi to dělal taky řval mi třeba dvě hodiny a já volám příteli jak je to šílený že pořád brečí a jak zachrastili klíče v zámku tak hrobový ticho a zlaté miminko někdy i ve vteřině usnul a všichni si pak mysleli že si vymýšlím že je uřvaný
ale pak sem byla u mamky celý den a sama to poznala
a tatka má názor že je to chlap tak to prostě musí být zlatíčko, jinak to není možný
takže nevěří ani kdy prořve půl dne ![]()
Holky, včera to byl fakt mazec. Byly jsme s malou na Čerňáku a celý den s mou sestrou, domu jsme dorazily v 17hod. Celý den vzhůru, usla vždy na 5 min.,pak se vzbudila a řev, jsem večer cca v 18.30 myslela, že vyčerpáním omdlím, bolela mě hlava, nakonec jsem ji po 19hod. vykoupala, udělala mlíčko a šla do postýlky, chvilku se jí tam nelíbilo, ale pak se uklidnila, koukala na kolotoč a do 10min.byla tuhá a já odpadla.
@Anninka2 Ty jo, to je fajn, ze ho ty holky zabavi. Aspoň chvilka klidu. To mi dela take, řve a jakmile tatka otvira vrata, tak ticho a tváří se jak kdyby byla cely den hodnoucka. Ted tu také porad rve, uz 3hod.se mi chtělo na velkou, ale porad jsem to zadrzovala, protože porad řve, ale jsem se před chvilkou nastvala a šla a v tu chvíli mi vola přítel a slyšel jo rvat
a říká tak nebudeme volat a bez za ni at neplace a ja mu říkám, ze sedim na wc a ze na ni prdim, ze me tak bolí břicho, ze tu minutku bude muset vydržet ![]()
To já si teda na záchod dojdu at řve jak chce, ted sem koupila to pěnové puzzle a světe div se on si hrál pod hrazdičkou asi 20min tak sem v rychlosti lítala po bytě a poklízela co je třeba
jinak to dělám s ním v náručí
tak třeba nepozná až kolem něj dám ohrádku
![]()
@verusak.berusak Veru já mám taky mezi kuchyní a obývákem takový prostor, kam by se to dalo zavěsit, ještě to nemám přidělané, nemáme vrtačku, musím využít tchána. Dneska zkusíme jet k tchánovcům do soboty, už mi tu hrabe, tak dám vědět, jak se Martík choval v jiném prostředí, sama jsem zvědavá. Doufám že máš pravdu a za rok si tu napíšem spokojené maminky, jak máme úžasná spokojená neplačtivá děťátka a zasmějem se nad tím, co tu teď řešíme. Jinak byli jsme dnes na neurologii, je v pořádku, tu asymetrii jsme rozcvičili, tak ani není potřeba rehabilitace, tak mám radost, že i skrz jeho řev jsem dokázala rozcvičit mu to stáčení se na pravou stranu. Umí vše, co má umět v jeho věku. A prý je prostě vztekloun, nějaké afektivní záchvaty tam dr. napsala, či co, jinak prý je šikulka. Ještě půjdem na EEG. No takže výsledek našeho lítání po doktorech je hodně plynů a vzteklost.
@Anninka2 no určitš se to vyplatí, já je používám hodně, i si do nich dávkuji UM, když někam jedem, pak to jen nasypu do teplé vodičky a rychlovka
pak je můžeš třeba prodat v bazaru, nebo podle mě i v kuchyni se můžou běžně hodit.. my ještě příkrmy neděláme, ještě je brzy, ale určitě je chci vařit čerstvé z čerstvé zeleniny nebo ovoce anebo mu pak zavařovat přesnídávky domácí, až bude nějaké ovoce u mamky na zahrádce.. těm patvarům z obchodu nevěřím, nevíš, co tam daj, radši ať to má pěkně doma uvařené.. ty těžší příkrmy až později, tak od půli roka, možná dýl bych je dala.. jj přesně, také drží lahvičku
no to bylo hrozně roztomilé, když jsem ještě kojila, vždy mi držel prs z boku a mačkal si to ručičkou, nevím, jestli si to tam nějak víc vstřikoval tím pohybem, ale každopádně si teď tak mačká lahvičku
no ten náš i ten kolotoč nenávidí mi přijde, jen jak se tam točí zvířátka, to může, ale jak zapnu melodii, tak řev..taky nenávidí, když ho hladím po hlavičce.. tak ať vám to takhle vydrží! no až v 4,5 měsících? ![]()
@MichelleA3 no to je nejhorší, takový ty drobnosti, ty dodělávky, to stojí nejvíc práce, nejvíc peněz a není vidět výsledek.. no ještě vám končí firma, to by mě taky hráblo.. no ten náš heeerečka to heeerčkuje jen u pár lidí, u ostatní řev.. no nejlepší jsou ti, co ho viděli jednou, když se narodil a jen spinkal a myslej si, kdo ví jaký to není andílek a že ho tady tak týrám, že andílek tak pláče, no ale za tu dobu se tak strašně moc změnil, jeden by nevěřil že je to to samé miminko..
@Veru.Kb tak sem nakonec sehnala tady u nás od baby ono, čtyři kelímky se šroubovacími víčky a ještě je k tomu pítko za 120kč já teda ovoce vařit nechtěla ale když sem si dnes přečetla co je v těch přesnídávkách tak nechápu, jak to může být pro děti od 4m, jinak mojí sestry dcera taky nesnášela když ji někdo hladil po hlavičce, ale malýmu to nevadí
jinak puzzle super zatím tam byl teda dvakrát ale naházela sem mu tam všechny hračky a vydrží tam zatím těch 10-20min si hrát a vesele na to samozřejmě blinká
objednala sem český výrobek 120×120 krásně barevné, ne nějaké ty šmejdy s obrázky co se za chvíli ošoupou a hlavně je to od narození, pak kolem jen postavím ohrádku a bude klid
nebo to bude ještě horší řev ![]()
@verusak.berusak Veru a ty ho uhoupeš v rukou a pak ho dáš do hacky? Nebo uhoupeš v hacce? kde to máš pověšený? No potřebuji už to nutně, aby v tom spal nebo v postýlce, kdekoliv, mám total v pr. záda, kyčle, nohu tahám už pomalu za sebou.. no ten je úžasný, no tak aspoň, že dělají pokroky a zlepšují se, já budu doufat, že tím 4. měsícem se to zlepší.. No ty brďo, hustá návštěva, tyyy jo vem si, že by jim takhle řvali obě dvojčata jak to naše jedno dítko, no to by bylo na cvokhaus.. Mě taky chytá nerv, co mu je, jestli něco vážnějšího a hlavně mám strach, že jsme přivedli na svět nešťastné miminko s velkými problémy a že se z toho nedostane a bude mít celý život zkažený.. ale to dělají ty úzkosti z věčného pláče, pak když se usměje, tak vím, že někde uvnitř je spokojený.. No zkusit Nutriton můžeš, ale ten náš blinkal i s tím.. jo a také jsem si třeba říkala, no už nám neřve u jídla, tak zkusím vyřešit ještě zácpu, dala jsem mu heřmánek a pokajdila jsem to a zase několik dní řev, tak si říkám, radši budu spokojená s málem, než na něm zas něco zkoušet a zas se pokazí něco jiného, je to z bláta do louže, jednu věc vyřešíš, druhá se pokazí.. No ten je šikovný, tak už se i trochu otáčí
Tak to my jsme hodně pozadu, na břiše furt nechce být, je tam po chvilkách..