Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Veru.Kb uff…No, budiž ti útěchou, že u nás to bylo (a často i ještě) je hodně podobné. Jen asi přece jen lépe spí (momentálně 2× denně 20-30 min. v hacce a 1× až 2 hod v kočárku, někdy se zadaří i v postýlce - zavinutý + bílý šum, v noci jak kdy, ale dá se). Má dobré a špatné dny, ale pravda je, že každý měsíc je to o kousek lepší. Taky se u mě střídají pocity smíření (je to jak to je, musí z toho vyrůst, nedá se nic dělat) a pocit, že přece musí existovat něco, co nám pomůže. Ohledně refluxu - odvolávám svůj včerejší optimismus. Měla jsem pocit, že to pomáhá, ale dneska vyblil snad vše, co pozřel za poslední týden
Blil šíííleně celý den a náladu měl tomu odpovídající. Máme v bytě poblité vše, sebe jsem převlíkala 3× (nakonec tu teď stejně sedím v poblitým), malýho snad 10×. Po ranním šavlení jsem mu tedy dala ten Gastrotuss. Naprosto zbytečný, do hodiny hodil několik šavlí obarvených Gastrotussem. Manžel má teorii, že je to z ovoce (včera odpoledne a dneska ráno dostal trošku jablíčkové přesnídávky). Sám bere léky na reflux a některé ovoce mu to taky zhoršuje. Takže na pytel, jablko je základem 90% přesnídávek. Asi budu dávat jen domácí. A proplakal samozřejmě celý den, vrátili jsme se dnes tak o 2 měsíce zpátky
.
@Veru.Kb přečetla jsem, koukám, že pořád bojujete. Musíš být už na pokraji sil. Mě malá kolikrát je taky tak nespokojená, že nevím, co s ní už. Nemůžu se vzdálit, jinak hned následuje řev, dneska jsem jen pomyslela na to, že je chvíli nějaká hodná, pak to v ní hrklo a zase řev, takže si myslím, že se jí taky jídlo dost vrací, a to jí nedělá dobře. Ale lepší se to, už tolik neublinkává. Doufám, že nežehlíš, když máš tolik prádla? Já jsem už dětem žehlit přestala, jsem ráda, že to poskládám, stejně to za chvíli zase letí do prádla
.
@verusak.berusak Veru
driv jsem se z toho aspon vybrecela, ale uz ani to breceni mi nejde..a nema ten gastrotus pomoct jen na to, aby ho ten jicen nepalil? Jak my mame leky na paleni zahy.Ale zaklopku to nepricaruje, aby neblindil, si myslim.No Veru nechces tedy zkusit zahustovat? Ale prikrmy huste jsou. S tim jablkem to mate naprd, budes muset asi doma vyrabet, jablko cpou do vseho.No ja mam pocit, ze uz i v blitinkach chodime, pac neni kousek koberce, co by neohodil.Na brisko dat neexistuje, hned blindi a rev.
@verusak.berusak Veru a aspon ti spi trochu ve dne, aspon trosicka optimismu.
@Ivča78 Ivco zehlim, jsme alergici, musim, ja nesnesu na sobe nevyzehlene, hned vyrazka a vsimla jsem si, ze ma chudak vsechny tyhle alergie po me.Tak je mala taky uplakana a protivna? A do toho ty zuby co? A ty na reflux nic nedavas krom vyvarovani se mlecnemu?
@Veru.Kb malá to má tak na střídačku, někdy to jde, někdy je to šílený. Teď slintá, takže nejspíš rostou zase zoubky a taky občas ublinkne a pak jí to pálí. Nic na to nedávám, nevím, jestli by něco pomohlo. Podle mě jen čas.
@Veru.Kb Děkuju:-) Asi máš pravdu.. Moc to hrotím… Je to moje první dítko, tak si stále nejsem něčím jistá, jestli dělám správně atd. Ještě nás hrozně trápí škytavka. Nechám ji po jídle půl hodiny odříhnout a když už ji uložím do postýlky, tak začne škytat. Nebo si ublikne. Není to zvláštní, když si ublinkne třeba i hodinu po jídle? I po tom, co ji nechám tak dlouho odříhnout? A ta škytavka mě taky trápí, chudinka když se u toho tak natřásá
Se škytavkou nechat ji v leže nebo ji vzít do náruče? Beru ji vždy do náruče. Je mi jí vždy tak líto ![]()
@Missa2 není to zvláštní, náš malej blindí mezi jídly pořád, i těsně před dalším jídlem.. já to chápu, také jsem ze začátku tápala a tápu do teď
škytavka je normální, u ublinkávajících dětí běžná, my to máme stejně.. já ho nechám při škýtě klidně i ležet, ale mám ho neustále vyvýšeného.. můžeš zkusit dát napít na tu škytavku, ale nám to nepomáhalo.. nechávej odříhávat i během papání několikrát, nejvíc první minuty kojení třeba hned po minutce, po dvou, prý to má zabírat, u nás opět žádný efekt ![]()
@Ivča78 Ivčo já přemýšlím, že dám ob jídlo ten Nutriton, malej stejně nekadí sám.. přemýšlela jsem dávat víc toho Nutritonu, předtím jsem dávala míň než je dáno, aby neměl úplně zácpu.. ty jsi nikdy nedávala nic? no mám strach, aby neměl zánět průdušek, musí to tam mít všechno popálené, podrážděné, neustále chrčí, tak teď si vybírám, jestli je pro jeho zdraví horší mít zácpu, kterou stejně má a se kterou mu pomoct dokážu aspoň mechanicky, nebo možný zánět, hodně, opravdu hodně blindí, snad co minutu to z něj teče, denně 8 bryndáků a halda oblečení a plen od blitinek, poblinkaný celý gauč a koberce, vždyť to musí být pro něj hrozný.. malej taky šíleně slintá, už několik týdnů, úplně to z něj kape, ale zuby nerostou.. a když je malá na bříšku a leze, blinká víc? to víš, že pomůže jen čas, také jsem toho názoru, záklopka se žádným lékem nevyvine..
Holky, od kdy se může pít fenyklový čaj? Někde jsem četla, že až od ukončeného
3. měsíce? Já se s ním láduju už teď! a mám týdenní miminko! A co používáte proti srůstům malých pysků? Normální krém, nebo olejíček na celé tělo?
@Veru.Kb Aha, takže i během kojení. Vyzkoušíme. Je pravda, že se občas sama odtrhne, hrozně funí, jako kdyby běžele maraton a pak si odříhne. Hrozně hltá. Konějším ji, ať papá pomalu, hladím ji…
@Missa2 tak hodně odříhávat během kojení.. fenyklový čaj od ukončeného prvního týdne a ty ho pít můžeš od jejího narození
@Veru.Kb tak ted jsme papaly. nechavala jsem ji odříhnout během kojení, kojím ji v poloze, že skoro sedí a stejně si u toho ublinkla:( mám strach, jesi jí něco není, protože v porodnici a první dny doma se tohle nestávalo:(( ted zase hrozne skyta:(
@Missa2 pokud nema jine priznaky, tak ji nic neni, malej taky zacal ublinkavat az doma, nemaji dovyvinutou zaklopku jicnovou, tak se jim papani vraci a z toho skytaji
@Missa2 take tam ma moc vzduchu, jak se nahlta, proto blinka hlavne pri odrihnuti, nebo ze se prepapa a prebytecne papani vyblindi, ublinkava 50% miminek
@Anninka2 no krásná váha
a kolik měří? já taky všechny hned obaluji plenkou
taky jsem tu měla kámošku, malej celou návštěvu prořval, takže jsme se vůbec neslyšeli
@Ivča78 teda ta jede, najednou takový pokrok
ale tak to bývá viď, nějakou dobu nic a pak najednou leze, klekne a všechno najednou
ta přídavná podložka k monitoru se k tomu dá připojit? dnes mi přišla ta zavinovačka 100×100 cm, je krásná velká pohodlná, moc příjemná.. @verusak.berusak Veru no nic moc, spíš vidím jen změnu v tom, že začal víc pozorovat a rozhlížet se, zajímat se o okolí, takže se dá docela zabavit, i se směje, ale najednou příšerný řev, vydrží pár minut pozorovat, pak začne kňourat, na bříšku nechce být, na klokánka už se mu taky nelíbí, u všeho šíleně chrčivě řve, bavilo ho číst knížky, ale teď 3 dny je šílený, otevřu knížku a on začne vrčet jak naštvaný velký pes, občas mám pocit, jestli z něj nemám mít strach
vrčí na nás, takové pohledy ďábelské, no vzteklost v dětské podobě.. takže jinak nám řve pořád tak nějak stejně, teď poslední dny ještě víc, v noci často bývá co 10 minut vzhůru, kroutí se, pláče, je to na palici, musíme se mu věnovat pořád, musí u něj pořád někdo být a zabavovat ho nebo ho houpat, neexistuje během dne se od něj vzdálit, ani když usne, spí během dne jen u nás v náručí, nesmíme ho položit, v hacce spí, ale musíme ho držet za bříško a vydrží tak 10 minut spát, v nosítku se mu nelíbí, ale pak jak se vzteká, tak asi vysílením usne a vydrží i 2 hodiny.. mlátí se pořád do obličeje, škrábe si vzteky v obličeji, má tam stroupky, jsme s manželem už úplně hotoví, ale už nevymýšlíme další a další metody, jak ho uklidnit, prostě máme, co máme, krmíme ho, čím krmíme, uklidňujem, jak uklidňujem, 1 x denně dostane espumisan, stejně sám nekadí, tak se aspoň vyprdí, dávám biogaia a už nic neřeším a musíme prostě nějak přežít.. jo a šíleně blindí, víc než kdykoliv předtím, ale asi to i hodně dělá ta vzteklost, jak sebou hází ze vzteku na všechny strany, tak to z něj lítá.. kámoška řekla, že náš malej je supr antikoncepce, ostatní si myslí, že mu dělám kdo ví co, že tak ječí, že mám poporodní psychozu a nemám ho ráda, proto pláče, že ho nosím v nosítku, mi odsuzují všichni sousedi, že nekojím zas všichni doktoři, no prostě je to celé všechno špatně, jen si to nesmím připouštět a musím doufat, že to přejde.. už si i prostě udělám chvilku proto, abych se najedla, šla na záchod, prostě mi u toho ječí no, se nepochčiju přece
hrozně mi to všechno mrzí, to že jsem přestala kojit bez efektu, i když už mi mlíko odmítal, to jak jsme se šíleně těšili, jak budem jezdit kočárkem, všechno pečlivě přečetli a připravovali pro něj a teď máme šíleně nespokojené miminko, které nesnáší kočárek a veškeré přečtené všechno je nám k ničemu, protože na něj vůbec nic nefunguje.. přijde mi, jak kdybysme všechno zkazili.. jo denně peru aspoň 3 pračky, všichni se furt převlíkáme, všechno máme poblinkané a myslím si, že ho to musí bolet a kvůli tomu taky pláče.. doktorka je se vším hned hotová, ale je fakt, že ona stejně nemůže nic dělat, musí z toho malej vyrůst no.. za necelé 2 týdny mu budou 4 měsíce, nechápu, jak jsme minulé 2,5 měsíce přežili.. Veru to je supr, že vám ty příkrmy pomáhaj a že to i malému docela chutná. No prdíky holt občas ještě potrápí, ale to nejhorší máte za sebou a k tomu ti teď začíná pěkně papat, za chvíli bude aj po refluxu. Takže nakonec ten Gastrotus jsi nedala? No ten symethicon holt takhle na některé děti působí, náš prďoš se taky po nich nevykajdil a už asi nikdy nevykajdí..