Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky, ale když si tady přečtete některé starší diskuze, tak zjistíte, že některé děti takové bohužel jsou. Uplakané a špatně spící. Nic jim není, jen jsou prostě takové - dráždivé. Tak já dnes odpo dala poprvé Nutriton a opravdu neblinkal skoro vůbec a to jel hodinu po jídle v kočárku na břiše. Ani při krkání neblinkal, takže super. Bojím bojím ale té zácpy. A jsem zvědavá na noc, jestli si lépe pospíme. Kéž by, alespoň 3 hodinky v kuse, prosíííím
.
Jinak příkrmu k obědu dnes snědl už plnou dávku, už potom nechtěl žádné mlíčko. A taky neblinkal vůbec. Po zelenině neblinká, po ovoci přece jen trochu jo.
@Veru.Kb to je děs. Kde berou sílu, ja už melu z posledního. Zrovna ted tu mam nervy. Vzbudila se, najist moc nechtela, plinku pocuranou moc neměla, ted je v čisté a řev.
jeste, ze nebydlime v panelaku. To by nás uz vyhodili.
@verusak.berusak ja na ten nutriton nedam dopustit. Naštěstí kadi normálně a vůbec neblinka. Me zase na břiše vůbec byt nechce. Ach jo.
Tak tu máslovou dýni mi objednají tady v zelenině, ale teda 1kg za 70kč
a špenát si dávala jaký čerstvý? my za 14dní taky šestý tak pomalu přidám taky rýži atd. dnes měl řepu
no to byl ksichtík
asi to bylo na něj moc sladké protože sem ještě ani ovoce nedávala…Se spaním bez zavinky to vzdávám vrátím mu ji, pak spí celou noc
@verusak.berusak @MichelleA3 tak to vám zavidím že vám po nutritonu neblinkají on blinká pořád a bohužel i zeleninu i kaši, tak máme spoustu věcí oranžových ![]()
@verusak.berusak @MichelleA3 Jo některé děti takové jsou, četla jsem o tom i disertační práci, ale je jich tak 10% a většina z těch 10% řve kolem 3 hodin denně a ne celé dny.. Já nevím, mám obavy, že bude nějak nervově narušený.. Včera jsem zkusila kočár po měsíci, nejradši bych si nafackovala, lidi kolem chlemtající se, dítě fialový, řev hodinu venku, vkuse modrý. Tak jsem se tedy rozloučila s kočárkem a objednala pořádnou manducu a ochrannou kapsu na zimu, asi holt se musím smířit s tím, že ho budu tahat v nosítku dokud nebude chodit sám..
Michelle kolik dáváš Nutritonu? Nám blindí i tak, sic míň a možná je i klidnější..
Veru gratuluji k Nutritonu
Snad to vydrží. Nám první dny po Nutritonu vůbec neblindil a teď zas.. ale ne tolik..
@Veru.Kb Dělám 135ml mlicka, takze jednu zarovnanou a od oka čtvrtku odmerky. Sice neblinka, ale o to víc mi dává couda v noci, jsem vždycky vytocena, nasrana, ze bych taaak spala a ona furt knoura ![]()
@Anninka2 Na to se taky netesim až bude všechno obleceni zničené. Jak jste dokázaly naučit ty dítka na lžičku? Jakmile strčím lžičku k pusince, tak uz řve..:(
Veru, jako trošku blinká, ale to není nic. Tak u nás kočár projde jen když v něm hned usne a v bdělém stavu jen na břichu. Takže já vozím Manducu a v případě nouze jde do Manducy. Mně to nošení nevadí, jen kočár mi přijde praktičtější, že člověk může vzít pohodlně vše ssebou.
Michelle, já musím přiznat, že ta lžička asi nebude moc moje zásluha. Od miminka mu na ní dáváme čajík, Vigantol a Bio Gaiu, takže mu nebyla neznámá, ale on jí nikdy neodmítal ![]()
@Veru.Kb malý mi to dělal taky v kočáře od 3m tak sem do ted vozila v autosedačce
ale ted sem ho už dala do korbičky a zvedla mu opěrku tak čučí a vidí vzteká se jen když ho tam dám, ale zlepšilo se to a už v pohodě vydrží cestu do školky nebo kratší procházku i usne, ale na nějaký dvě hodky to určo není
teda ale v šátku bych ho nosit nemohla má 8kg a stačí mi když ho vezmu do školky než se holky převléknou
ještě mě napadlo malému vadilo že má v korbičce tolik místa tak sem koupila polohovací válečky a dala mezi ně a taky se to zlepšilo, ted navíc už můžeš dát deku, tak pak tolik místa taky nemá, zkus to ještě
@MichelleA3 já sem mu dávala často lžičku na hraní a pak sem vždy pomalu strkala do pusy a smála se tomu a říkala sem ham, měl z toho prdču a první lžičku vzal bez problémů, ted krásně spapá celou misku kaše já mu to tam rvu že to má za pět minut snědený, nepárám se s ním jen když mi to vyplivne víc než třikrát tak vím že má dost ![]()
@Anninka2 Opěrku jsem zvedla, podhlavník jsem také zkusila, do zavinovačky, do spacího pytle, do novorozenecké tašky, aby neměl tolik místa, pak naopak bez všeho, bez tašky, jen přikrýt, taky nezabralo, chrastítka, lahvičku, dudlík, nesnáší čepičku, tak tu až venku, nezabralo, asi nemůže v kočárku zabrat, nevím, ale nemám na to už sílu. Prostě se asi musím smířit s tím nošením, má už 7 kg.
@MichelleA3 takže ti pořád v noci nespinká? dávám taky tolik Nutritonu a dáváš ho do Nutrilonu AR? Ještě přemýšlím zkusit AR, ale nevím no, zas než si na to zvykne..
@verusak.berusak Veru kolik ti malý váží? Náš už 7 kg a nevydržím ho nosit víc jak hodinu, jsem úplně zničená. Taky mě napadlo, když mi usne v nosítku, přendat ho do kočárku, ale tam je hned vzhůru a hned řev.
@verusak.berusak Veru a do té Manducy si ho dáváš ještě s novorozeneckou vložkou, nebo už drží hlavičku? A usne ti v tom? směrem k bříšku ho máš? Já jsem také objednala Manducu, tak proto se tak ptám.
@Veru.Kb Aha
tak to je špatné že nic nezabírá a nejde ti na kočár nasadit autosedačka, v té se mu líbí??můj taky nesnáší čepičku a vůbec oblékání, prořve i výměnu bodýčka a jako že u nás je to velmi často ![]()
Jo holky jaký máte názor na chodítka??a hopsadlo, to nám má za chvíli přijít a moc se těšim ale když tu čtu některé názory na ty chodítka, tak nevím, je hopsadlo stejné nebo snad horší??moje holky měli hopsadlo i chodítka, sice jsou ještě malé ale moc se jim tam vždy líbilo, nevím jestli to tak ničí ty záda, já třeba nejspíš chodítko jako malá neměla a mám i přesto těžkou skoliózu páteře tak nevím, musím se zeptat mamky
prosím vaše názory ![]()
@Veru.Kb nevím kolik teď přesně má, ale 7 kg měl před měsícem. Ta Manduca je fakt dobrá, ona tu váhu roznese, vůbec s tím nemám problém a chodíme na procházku i na 2-3 hodiny. Sama jsem prcek (160 cm, 48 kg), nejsem žádný sportovec a fakt není problém, nezdá se mi v Manduce těžký (jen na rukou naopak velmi). Nebolí mě ani záda, fakt se toho neboj. Jediná výhoda kočáru, že fakt můžeš převážet bez problémů hodně věcí, to jsem u Manducy ještě nevychytala, jak to udělat. Jinak si myslím, že v autosedačce by byl, ale my jí nemáme přicvakávací na kočár, ani polohovací korbu bohužel. Do novorozenecké vložky se mi už nevejde cca od konce 3. měsíce, ale on už perfektně drží hlavu. A nosím ho čelem k sobě, obráceně to v Manduce nejde (starší jde pak dát na záda nebo na bok). Jojo, usne, položí si hlavu mně na hrudník a chrupe, budí se bez pláče a pak kouká a ani nedutá ![]()
@Veru.Kb Veru, Nutrilon AR je obyčejný Nutrilon + Nutriton už zamíchaný v tom, to bys ho fakt zabetonovala. A on ti zvrací opravdu hodně i s tím Nutritonem? ![]()
@Anninka2 já o hopsadlech a chodítkách nic moc nevím, takže názor nemám. Jen tak obecně vím, že se nedoporučují asi prostě proto, že dítě by nemělo „chodit“, dokud nemá dostatečnou svalovou oporu tak, že by mohlo chodit samo. Nijak jsem o něm neuvažovala.