Pláče a pláče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
117
28.8.13 19:33

@Veru.Kb no u doktor opět nic, malej má asi reflux, říkal mi at dávám husčí jídlo, tak mu říkám že blinká i kaši :evil: tak at prý zahuštuju i mléko, říkám že to dělám už od malička a ještě dostává gastrotus a stejně hodně blinká, už když ho zvedám na odkrknutí, hm tak prý to bude reflux a s tím se nedá nic dělat nazdar no :roll: :pocitac: @verusak.berusak to malý právě už od narození musí mít ruce venku, taky se šmrdlá a to ho uspí :lol: nožky mu taky čouhají tak přikrývám, tak než koupím tu zavinku zkusíme to bez ní 8) ale až po dovče :mrgreen: tam chci mít klid ;) @Ivča78 Do kdy jste zavinovali? jinak holky co dáváte příkrmy malýmu chutná ale vše mi prská máte s tím některá zkušenost???už sem založila nové téma snad někdo poradí, mám na něj nervy tak hezky papá ale dělá takový kraviny, bud si šmrdlá ruce v puse nebo prská :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15418
28.8.13 21:21

@Anninka2 u prvního syna do čtyř měsíců, pak jsem to zrušila. U dcery tuším do tří, ale ta byla o poznání klidnější mimi. Tím prskáním si asi projde každé dítě, zkouší to a baví je to. Já jsem říkala malé rezolutně ne, to se nedělá a tvářila jsem se hrozně vážně. Po čase ji to přešlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10776
28.8.13 22:18

ANI, tak zrovna dnes jsem taky řešila reflux s doktrokou (už tam nemá zástup). Taky podle popisu říkala, že ho určitě máme, ale prý nás pošle ještě na sono (moc teda nechápu k čemu, nic to neřeší, ale ok). Zkusíme teď Gastrotus na 14 dní, plus ty příkrmy. Říkala, že klidně můžu pár lžiček zeleninky i vícekrát denně, když mu to pomůže. Je teda fakt, že po obědě (zatím jediné jídlo, kdy přikrmuju) blindí o dost míň. Ale blinká tedy pořád i tak docela dost a máme teď všechno oranžový z té dýně. A bohužel nevypratelně oranžový :roll: Jinak říkala, že předepisuje Onprelen (doufám, že si to dobře pamatuju), což je lék pro dospělý, který pro dítě v lékárně rozdělí na čtvrtinovou dávku.

Jinak dýně šmakuje, sní teď tak 80 g. Teď máme 2. den dýni + brambor a to už tak nešmakuje, ale sní to v pohodě. Ale mlíko mu jede mnohem víc. Dneska se tvářil, že už je úplně plnej, ale pak do sebe napral ještě 120 ml mlíka. Prská taky a ruce si do pusy cpe taky, máme to úplně všude. Nejlépe abychom při krmení byli oba v pláštěnce :mrgreen: A teda po dýni + brambor vykakal úplně formovanej bobek, jak dospělej 8o Ale nestěžoval si vůbec, tak asi v poho :nevim:

Jinak je teď jak aprílové počasí. Má dny, kdy je vzorňák a pak dny, kdy se probudí a propláče a prokňourá se do večera. Ten reflux mu asi fakt vadí, občas je spokojenej, hraje si, hází úsměvy, pak si krkne, ublinkne a konec - pláč. Ale myslím, že bude i docela vztekloun, že i kdyby žádné zdrav. obtíže neměl, byl by taky dost hlasité mimi. Miláček náš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5210
29.8.13 03:52

@Veru.Kb Bohužel s ni zadny dlouho nevydrzi, ale jsou chytří, ze ji tak brzy prokouknou, to ten můj hodnej chlap s ni vydrzel „dlouhé 4 roky“. Coz tedy klobouk dolu. Jooo, to znám, oni prostě tyto moderní věci neuznávají a odsuzuji. Kdyby jsi videla jaký peklo jsem zažila a moji mamkou, kdyz jsem ji řekla, ze jsem maly koupila lehatko a espumisanky, tak na me jecela, ze ji rozmazluju atd. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5210
29.8.13 03:57

@verusak.berusak Veru,tak Vy jste se uz pustili do těch prikrmu? Vam uz byly 4.mes? No ten je sikovny, ze takhle basti. :) a co jak mu to jde s lzickou? To me ted tak zlobí, ze jsem z ni nešťastná, malo papa, ale jakmile ji dám na odkrknuti, tak uz ma ručičku po zápěstí v pusine, v noci se budi asi 10-15×, uz padam, přes den spi jen po pár min. No děs.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
29.8.13 11:45

@Ivča78 a jak to šlo bez zavinování, oběšlo se to bez nočního buzení, byl neklidný nebo v pohodě? 8) já mám ještě polohovací válečky tak zkusím s nimi, třeba se bude cítit lépe a ne hned najednou tolik prostoru :dance: jinak ne říkam i zvýšim hlas a to se na mě gebí ještě víc :lol: :lol: asi sem směšná když se zlobím :mrgreen: ale starší děti si to nemyslí :pankac: @verusak.berusak Ten lék je až od roka a 10kg těl. hm. tak náš otesánek má na 5m 7800kg :P ale stejně bych to raději nedala to raději budu prát oranžové plíny, koupim barevné a bude :mrgreen: malej taky pěkně baští a kadí skoro po každém jídle 8o včera byl u babičky úplně zlatej celé dopo dali jsme mu do obýváku postýlku a byl v ní snad dvě hodiny z toho teda něco prospal, ale jinak zlatíčko :* pak doma zas klasika vztekloun a uřvánek nechápu :nevim: @MichelleA3 to musí být hrůza já už naštěstí nevím co je to v noci vstávat, ale vím že je to děs, malý se budí jak kdy někdy v pět někdy v sedm a chce hned jíst a zas usne ale zas se nám nedaří žádný denní rěžim, prostě pak jedem po třech až čtyřech hodinách a jak usne tak usne :roll: nedávám v určitou hodinu nic, tak myslím že ještě to tolik důležité není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Veru.Kb
29.8.13 18:31

@Ivča78 zavinovačka vypadá pěkně, ale investovat se mi nechce.. Co u vás nového? Jak malá pokračuje v lezení? @verusak.berusak Tyy jo Veru hustej zábal.. našemu malýmu taky čučej nohy, už mi přišla ta zavinovačka, zítra ji vyzvednu, tak jsem zvědavá, za jak dlouho z ní vyroste.. normálně používáme oblečky vel. 74, má děsně dlouhé tělo, ale krátké nohy.. teď jsem z mimibazaru objednala vel. 74 a je mu to krátké 8o Veru tak to vypadá, že mu příkrmy docela pomáhaj ne? hlavně, že to úplně neodmítá a aspoň pár lžiček si dá. No určitě pláče i z toho refluxu, pálí ho to, ale podle mě na to ty kapky nepomůžou, možná ho to tolik pálet nebude, ale vracet se to bude stejně, dokud se mu ta záklopka nedovyvine a to chce čas.. @Anninka2 No reflux je prý každé ublinkávání, ale jen některá se daj označit jako chronická, či jak to ten doktor říkal. U pravého refluxu by mimi nepřibíralo a malej se u dr. poblinkal hodně 3 x během 5ti minut a to prý na patologický reflux nestačí, tam se těch masivních blicích epizod musí objevit víc. Četla jsem, že reflux mizí mezi 12. a 18. měsícem, pokud trvá dýl, pak je to patologický stav, tedy nemoc. Tak si ještě užijem pěkně praní a vše poblinkané a chudák mimi uplakané, jak ho to bolí v krčku.. Já mám i strach ze zánětu průdušek, malej se tím mlíčkem pořád dusí a to ho máme všude vyvýšeného, vykašlává to, odsáváme mu to z nosíka a jakoby chrčí. Mám i strach v noci, aby mu to mlíčko nezaskočilo. Nemůžu mu to zahustit, už takhle sám nekadí. @MichelleA3 No přesně tak, taky mi furt vyčítá, že utrácím za kraviny, že může malej nosit oblečky po nás, ale to jsou košilky a dupačky bez zapínání dole a děravé zažloutlé, něco tedy použitelné je, ale košilky podle mě jsou úplně na h…, malej je mrskací a vylezl by z toho celej, zádíčka holá, však i z bodyčka se zapínáním vespod se vymrská a koukaj mu aspoň ramena a prsa.. no a jak vidí, že mu dávám kapky, tak hned šílí, že do něj furt něco cpu, ale to je vigantol a kanavit a i to mi zakazuje mu dávat, nechápe, že to jsou vitaminy předepsané od dr. no máte to s chlapovou bejvalkou těžké.. a na víkendy občas děti nemáte? brácha musel jezdit co každý druhý víkend, byl tak vydeptaný, že týden s námi nemluvil a zvracel..

• Citovat
  • Upravit
Veru.Kb
29.8.13 18:36

@MichelleA3 jo a náš malej teď už několik dní je co 10 minut v noci vzhůru, takže psycho, na dnešek jsem po 4h v nci už spánek vzdala, sedla si na postel a jen tak čučela, páč mi to štvalo míň než náročně usnout a do pár minut zase vzhůru :-) já už to nijak neřeším, prostě se z toho musí vybečet a vyrůst, dělala jsem a dělám vše co můžu, zkusila jsem vše, ale nervovat už se nebudu, prostě to musíme vydržet.. jenže to máš blbý, že ti chlap vůbec nepomůže, kdyby aspoň na chvilku denně, aby ses šla v klidu natáhnout..

• Citovat
  • Upravit
Veru.Kb
29.8.13 18:39

@Ivča78 Ivčo a jak šla první noc bez zavinovačky? a čím jsi malou přikrývala? my máme monitor dechu, tak by se mi z toho asi sesunul bez zavinovačky..

• Citovat
  • Upravit
10776
29.8.13 21:16
:mavam:

ANI, mně to blinkání nevadí kvůli tomu, že je vše poblinkané, ale kvůli tomu, že ho to pálí a bolí a hodně proto pláče. Jinak bych to vůbec neřešila. I když to, že převlékám 5× denně i víckrát a stejně je neustále špinavý mě taky trošku štve. Pokaždé, když ho někdo zvedne, vezme do náruče, je okamžitě poblinkaný :roll:. Pořád všechnoi a všechny obkládám plínami :lol:

MICHELLE, VERU jj, nám už byly 4 měsíce (Michelle, zaplni si metříky ;) ) a dlabe pěkně. Dýně mu chutná, brambora moc ne. Moc mi to neprská, spíš si u toho šahá ručičkou do pusy a pak je to všude. Ale pozor, dnes dostal ke sváče jablíčko+meruňku a to mu teda jelo a ukázal, že umí jíst krásně, neumazal se vůbec a měl za 10 min v sobě půlku té malé sklenky, víc jsem nedala, ale podle mě by to zdlábl celé ;) Takže je to vybíravka. A myslím, že nám to fakt pomáhá na ten reflux. Včera a dnes byl úplnej vzorňas, jen odpo na prokázce ho pozlobili prďoši, to si teda poplakal, ale jinak celý den zlatej :srdce: Takže fakt chudák plakalv hlavně kvůli kolice a refluxu.

VERU, jseš statečná. Už pozoruješ alespoň nějaké zlepšení, když už máte přes 3 měsíce?

MICHELLE to je zvláštní, jestli to nebudou zuby. Že málo jí a blbě spí, to je podle mě k zubům často. Jinak ale nám se taky kolem toho 4. měsíce hodně zhoršil spánek. Ale na dnešek spal od 9 až do 5 v kuse, to bylo luxusní :! Obvykle ale taky aportuju dudlíka co půl hodinu a asi 3 dny zpátky se probudil v 1 a nespal až do 4 :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10776
29.8.13 21:22

Jo ANI, ten lék je pro větší, ale když mají menší mimina prokázaný silný reflux a nic jiného nezabírá, tak jim to pediatr předepíše a v lékarně rozdělí na 1/4 a dává se jim to. Jsou to takové ty kapsle s kuličkama, tak v lékárně to otevřou a udělají z toho kapsle se čtvrtinovou dávkou. Ale taky mu to dávat nechci. Ten gastrotus už máme, ale přečetla jsem si, že obsahuje symethicon, který je ve všech těch protiprdíkových kapičkách (Espumisan a spol.) a Davídkovi to dělalo děsný zácpy, tak jsem zas poprděná a nedala jsem mu to :roll: Nám prostě musí pomoct příkrmy. Doktorka říkala, že, mám dát klidně pár lžiček vícekrát denně. Zatím dávám 2× a podle mě zvrací míň. I když možná je to placebo, protože strašně chci, aby mu to zabralo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15418
29.8.13 21:46

@Anninka2 @Veru.Kb pamatuju si ten večer ještě dobře, kdy jsem poprvé nezavinula. Pořád se mi totiž vymotával a vztekal se, tak mi manžel říká, tak ho nech tak, třeba usne, tak jsem mu říkala, že to určitě neusne, no ale zkusila jsem to a byl klid a spal k mému velkému údivu dobře.

@Veru.Kb Přikrývala jsem peřinkou, když bylo chladněji, tak jsem dávala spací pytel. Nellince ho dávám místo peřinky, protože pro ni je peřinka zbytečná, jakmile jí přikryju, tak dvakrát kopne a je dole. K monitoru dechu mám přídavnou podložku, takže v pohodě. Ale tobě ještě necestuje, tak ho dej na štorc. Malá se plazí po celém domě, péruje na kolínkách, leze trošku dozadu, dopředu to zkouší, ale zatím nesladila pohyb rukou a nohou, takže končí na břiše. A dnes si mi u koupání klekla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
30.8.13 13:37

@Veru.Kb malý přibývá až moc ted u toho doktora měl 7800kg :lol: tak taky to nechápu když pořád blindí, stále někoho upozornuji že může pochovat ale že ho asi poblinká :mrgreen: někdo to raději vzdá a někomu to nevadí :) dnešní noc taky na prd rozhodla sem se že posedím doma s kámoškou u vínka a šla spát kolem půlnoci a ten prtous se pořád mlel v postýlce a pofnukával až do dvou do rána, pak sem mu dala mlíko ale nepomohlo sice spal ale pořád pobrekával :roll: až tahle do pěti pak trochu tvrdě usnul a já vstávala v šest s holkami k zubařce :zed: tak sem byla docela vyčerpaná a ted sem to s ním dospávala :palec: @verusak.berusak tak vy máte problémy s kaděním i s příkrmy to teda malej ted kadí snad po každém jídle někdy až trochu průjem tak snad to souvisí s těmi příkrmy 8o Teda ale malej je jedlík dnes sem udělala dvě mrkve a dvě brambory a snědl to vše i když chudák v polospánku protože už byl unavený, ale i tak jedl, já teda vůbec nevím jestli už toho může tolik všude píší tak pár lžiček a on sní i celou misku jinak já ted vůbec nevím jak dál s příkrmy baští kaši tu sní celou a dnes dostal mrkev-brambor a co dál? samotný květák nebo brambor a květák :palec: a co pak dalšího :nevim: to až odzkouším všechny druhy které už může mám se vrátit zas k mrkvi nebo už nevracet :nevim: a kdy ovoce a co jako první, sem v koncích všichni radí kojení-net ale mě to tam nejde stáhnout zas tak počítačům nerozumím a píše mi to at si koupím nějaký program, na což kašlu a nebo se to uloží a je to jen prázdná stránka :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
345
30.8.13 17:09

Ahoj holky, mám týdenní miminko. Občas se mi stane, že se nají z jednoho prsu a usne, nejde probrat, tak ho nechávám půl hodiny odříhnout a když ho ukládám do postýlky, tak se probere a chce znovu jíst. Tak mu dám z druhého prsu a zase půl hodiny odříhnout. Je to normální? Pak mi přijde, že takhle málo papá a proto kojíme pak častěji. Nebo se jednou přejí, že jí z obou prsou klidně i 15 minut z jednoho. Není to špatně, když nemá takhle pravidelný režim co se týče jídla? Nevadí, že jednou jí tolik a podruhé tolik? Taky mě zajímá, jestli v tak malém věku si může dítě již vyžadovat pozornost brekem? Dala jsem ho do kolébky a plakal, nejdříve to byli prdíky, na podruhé už to prdíky nebyly, protože jsem ho vzala do náruče a ihned přestala brečet. Tak nevím, jestli ji nechávat někdy vybrečet, aby si nezvykla, že hned přijdu, když zabrečí, nebo jestli je ještě na to brzo praktikovat a jít hned za ní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Veru.Kb
30.8.13 20:48

@Missa2 to určitě není špatně, my jsme to měli tak stejně, bude trvat než si zvykne na kojení a určí si nějaký ten režim, vždyť je teprve týdenní.. přikládej jak si řekne, ať se pěkně rozpapá a pak po pár týdnech po těch 2 - 3 hodinách.. malej vždy usnul při kojení, pak se musel dokrmovat, ani neměl sílu to takhle ze začátku vytáhnout, tak jsem mu třeba večer dávala ze stříkačky, aby se v klidu a bez práce najedl :-) na režim času dost.. nevadí, že jednou jí tolik a podruhé tolik, ty taky nejíš při každém jídle stejné množství.. určitě si může vyžadovat pozornost brekem, ale do 4 měsíců je to spíš, že miminko něco trápí a potřebuje se pomazlit, napapat, bolí bříško atd., až pak je to o vyčuranosti a breku využívá.. No je dobré nepřijít okamžitě, jak si kňourne, ale nechávat vyplakat taky není dobré, každý ti ale řekne jiný názor.. Já na to nemám srdce nechat ho vyřvat, teď už mi přijde malý vyčuraný, že ví, že přijdu, tak si zařve, ale u něj je problém, že hned promodrává, tak mám strach nechat ho plakat.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure