Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Veru.Kb http://www. puzzle-puzzle. cz/zbozi/12-penovy-koberec-8mm-30×30-227?s=od narození&p=1 koupím normál dřevěnou ohrádku
jinak mě taky doktor furt říkal at mu dávám méně a jediný výsledek byl že malý byl hladový a ještě víc uřvaný a blinkal stále.
@Anninka2 tak jsme nakonec koupili nějaké obyčejné puzzle se zvířátky tady v hračkářství.. jo přesně tak, blije stejně a přijde mi, že pláče hlady.. no já mu dávám těch 150 ml na kg váhy denně, možná o něco míň a dr. to bere tak, že by měl baštit podle jeho věku a ještě jakoby od jeho řádného termínu porodu, takže ho bere podle dvouměsíčního, i když mu jsou 3,5 měsíce..
@Ivča78 no v tu chvíli mi to veselý nepřišlo, ale teď kdykoliv si vzpomenu, vyprsknu smíchy..
no když mi dítě nespalo skoro celý den, tak ho nebudu nutit tam být dál a i tak si myslím, že si musí zvykat postupně a měli jsme tam poprvé jet třeba jen na krátkou návštěvu a nespat tam, takhle několikrát a pak přespat jednu noc a zas několikrát.. no to byl manžův strejda s tím krtečkem, běhali tam po dvorku jak slepice, lamentující tchyně marně se snažící utěšit malýho, řvoucí blijící malej a za nimi kulhající strejda s tím chechtacím krtkem, no a tchán do toho nás přemlouval, ať vydržíme aspoň do večera kvůli tomu, že chce dělat čínu s nivou, pak klasika řešili zas nějaký jídlo, malej řval jak tygr a ona, že jsme ani nesnídali, jak při porodu, mě odtekla voda ve 4 h v noci, o víc jak 6 týdnů dřív, já úplně zmatená, blbě mi bylo, tchán běžel připravit auto, že mi odveze k Apolináři a tchyně, jestli prý nechcem na cestu maso na řízky a vajíčka, ať máme doma
![]()
Ivčo, kdypak ti děti přestali tolik ublinkávat? A co ty zoubky, už je to lepší? Půjde Adámek do školky od 3 let?
@rozumbrada píše:
UM není jedovatý a přijde mi divný kojit do bezvědomí a bát se vyzkoušet, co udělá s dítětem jiná výživa.
@cverunka už je to vyřešeno, dáváme UM, trochu se zklidnil, ale nic úžasnýho.. trhal se mi od prsu, trochu zhubnul, tak radši jsme nasadili UM
Tak holky, pověsila jsem hacku, do minuty se uklidnil, do další minuty usnul! ![]()
@Veru.Kb úžasná fotka, malej je kouzelnej, hele, že ty ho pomlouváš a ani neumí brečet
? To blinkání se zlepšovalo tak postupně, ale kdy přesně přestalo už nevím, ale to nejhorší přestalo, jak jsem vysadila vše mléčné, to bylo do týdne, ale malé je osm měsíců a občas ublinkne ještě teď. Jak si dám sýr, tak druhý den blinká zaručeně. Zoubky jsou potvory, právě lezou a dnešní odpoledne bylo psycho
. Adámka do školky nevzali, resp. my jsme ani k zápisu nešli, protože nám rovnou řekli, že by to nemělo cenu, je hrozný nábuch a my tady ve vesnici školku nemáme, takže všude jinde dávají přednost místním a starším, tak doufám, že za rok ho vezmou. Zatím mi to teda nevadí, nedovedu si představit, že by už šel do školky, je to moje „miminko“.
@Veru.Kb To jsou přítele děti z byvaleho manželství. Jako muzu říct, ze jsem z nich ko. Zlobí, hadaji se, absolutně žádná výchova. Asi pojedu do Bohnic.
konci celá firma, takže vsem udělají papa.
no prave, hypo, alimenty a do toho mala.. no budeme to muset zvládnout. Ty jo, jak na fotce vypadá spokojene a jeste porad to pomaha?
@Ivča78 teď jsi na to kápla
no on je vlastně andílek ![]()
Pomáhá na uklidnění na malou ten šátek, i když jsou ty zoubky? A používáš nějaký ten chladivý gel?
Tak by se ti po Adámkovi stýskalo?
Vždyť by mohl chodit jen na dopoledne.. Teď se mi to lehko řekne, ale určitě také nebudu chtít, aby šel Martínek už ve 3 letech do školky.. No ale je to fakt, teď je to se školkami šílené..
@MichelleA3 a jak se k tobě chovají? No ještě alimenty, tak to je šílené.. A už chlap shání něco jiného? Ale dnes sehnat novou práci, aby trošku vyhovovala, je šílené.. Manžel sháněl 4 měsíce a nakonec se spokojil s hlídačem nějaké firmy.. No hacka pomáhá, jenže koliky se nám vrátili v plné síle, UM rozhodně nepomohlo, už to jsou 2 týdny, takže jak doktoři říkali, že by se na UM uklidnil, tak velký prd.. jsem z toho docela dost zklamaná, nemusela jsem končit s kojením.. i když to bylo šílené, teď se aspoň v klidu nají, neřve u toho, nekroutí se při tom a já toho moc v jednom prsu ke konci neměla..
@Veru.Kb šátek nám zabírá i na zoubky, to je jak andílek. Jestli o něm uvažuješ, kup si ho hned, ono nosit na břiše to je únosný tak do 8 kg váhy, pak už to chce úvaz na záda, na který zatím pořád sbírám odvahu
. Adámek mi přijde malej, nedovedu si představit, že by tam byl sám beze mě, takže mi to teď ani nevadí, že ho nevzali.
@Veru.Kb Zatím se chovají dobře, protože jsou malinke. A hlavne ja si s nimi hraju, muchluju se s nimi a oni ode mne lásku cítí, s mámou tohle neznají, což nechápu co je to za matku.
on dostane odstupne, tak ještě neshani. No snad si brzy něco najde, je chytrý a je přes PC a ty snad budou porad potřeba. To je v háji, koliky posrany. Tak snad se to brzy zlepsi, to mi porad bojujeme s jídlem. Papa jen tak 80ml a moc často nejí, nevím co se to děje. Ale za to se naucila vecer sama usinat v postylce, doufám, ze ji to zase neprejde. ![]()
@MichelleA3 Juu ty jsi úžasná, tátova přítelkyně nás nenáviděla, rozstřihávala nám oblečení, psychicky nás dost týrala, no protože nenáviděla mámu a přes nás si to ventilovala, věděla, že když ublíží nám, ublíží i jí. Takže v tomhle jsi opravdu skvělá, to se také jen tak nevidí. A také tě obdivuji, že zvládneš jednoho uřvánka a k tomu ještě 2 nevychované děti uhlídat, no klobouk dolu. To je divný, že k nim matka nemá takový vztah, ale i takové jsou. Přes pc se i dobře shání práce, kort když má takovou praxi.asi jí těch 80 ml stačí, třeba má období, kdy moc papat nechce, pak zas bude papat víc.. nerostou jí zuby?
jestli přibírá, tak bych to neřešila.. podle naší dr. stačí 90 ml 7× denně na toho našeho 6,4 kg cvaldíka, takže u vád by to taky mohlo stačit..
@Ivča78 já nevím no, pořád váhám, záda mám oddělaný, radši si ho strčím do tej hacky, ale než se uklidní, rve mi to srdce, jak je tam sám v houpačce, aspoň ho držím za ručičku, ale nakonec radši ho mám u sebe.. je to hodně peněz, už jich moc nemáme, od narození malého jsme se šíleně vydali kvůli kolikám, oblečky na nedonošené, teď ještě Nutrilon, vydělala se nám lednice, žehlička, mě telefon, no je to v háji.. brácha teď škola, takže další prachy za školní potřeby, oblečení potřeboval, má ošklivý ekzém, takže mastičky, no vydání teď šílený.. pro malého teď sháním xxl zavinovačku, s tejhle už mu koukaj nohy a vyjíždí z ní spodem..
bez zavinutí se nevyspí.. kouknu ještě na net, jestli nebude nějaký šátek na bazaru.. nevadí ti ten šátek, když chceš doma něco udělat? já s prďochem v tom nosítku nic neudělám.. no bude lepší, když si ho necháš ještě doma, školky a školy si užije ještě až až..
@Veru.Kb Oooo,děkuji. Víš beru to tak, ze ty děti za to nemůžou, ze se jejich rodiče nemeli rádi. Nejhorší je, ze jejich mamka se nechová jako mamka, ale ze ji ty děti překáží, což je hrozne smutne. Děti chodí usmudlany, malý boty atd. o hygieně a slušném vychování raději nemluvím.
Jako byl to hrozný zahul, to ti povim. A kdyz jsem se dnes uz mohla vyspat, protože s námi nespala přítele dcerka, tak zase Terezka byla kazdou hodku vzhuru, docela už padam na pusu, kde ty děti berou tolik energie? Na zoubky to zatím nevypada, ty jo c pátek ji uz budou 4.mes.a ja si ji jako miminecko v zavinovacce vůbec neuzila, ach jo.
no jsem zvedava jak ji to bude dlouho trvat, ze bude jíst tak malo. Nikdy nevím kolik udělat toho mlicka a pak stejně vylejvam, takova škoda.:(