Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@verusak.berusak Veru ne to ne, blinká, ale ne hodně, i když jak kdy, někdy se celý poblindí a vše kolem, ale je to určitě lepší jak dřív, vydrží mu někdy bodyčko i den a půl.. aha, to jsem nevěděla s tím AR, děkuji za info, tak to opravdu nemá smysl.. no hezky teď kadil po Rotarixu a včera jsem mu jen masírovala konečník a vytlačil to sám, ale možná je to pořád Rotarixem.. jej ty jsi opravdu maličká, tak to ráda slyším, že se ti dobře nese, já myslela, že chodíte hlavně kočárkem.. já taky nejsem žádný sportovec a u toho nosítka od Chicco bylo dost znát, že nesu velké dítě
kolik času v té manduce může dítko být, nevíš?
@verusak.berusak můžu se zeptat na ten nutrilon AR? my ho používáme a po něm opravdu neblinká! jak je to, že je to normální + nutrlino? tomu nějak nerozumím…
děkuji!
PELI
http://www.nutriklub.cz/…g/category:6
http://www.nutriklub.cz/…g/category:6
Nutrilon AR (AntiRefluxní) obsahuje karubin (mouku ze svatojánského chleba), která se jinak prodává pod názem Nutriton (také od Nutrilonu). Nutriton se dá přimíchat do jakéhokoli jiného UM od jakékoli značky. Jen do antirfluxních mlík ho nemá cenu přimíchávat, protože tam už je.
@Veru.Kb tak je to ergonomické nosítko, takže by neměl být problém, pokud tam bude často. Jen je důležité ho tam mít správně instalovaného (kulatá záda, kolena výš než zadeček). Videa, jak ho tam správně dát najdeš na netu. Já ho tam obvykle tak 2 hod. denně mám, někdy víc, někdy míň.
Ještě mě napadlo na tu zácpu. Zkoušeli jste BabyCalm? To jsou jen oleje a je lehce projímavý. Jen nevím, jestli jsi nepsala, že mu nedělá dobře fenykl, protože ten v tom BabyCalmu je.
@verusak.berusak Jo přesně tak, fenykl nedělá dobře. Olej je i v Biogaia, dřív ho to pěkně protáhlo, teď ne. Teď mu místo rourky masíruju konečník, občas se vykadí, na prdy je to supr. Nemáš někde odkaz na to video, jak ho tam správně dát? Asi blbá otázka, ale nemá tam divně vykloubený nohy, jako moc roztažený?
Jak jste pokročili s příkrmy?
@Veru.Kb http://www. manduca. cz/zpusoby-noseni/… S tou novorozeneckou vložkou ty nohy může mít dovnitř (což na tom videu není, ale nosí se tak). Je pravda, že kolem toho 4. měsíce bylo takové období, kdy už byl dlouhej na novorozeneckou vložku, ale ještě ty nohy tak neroztáhl, aby mě jima obejmul, takže asi měsíc jsme ji nepoužívali, ale teď už je to v poho. Pro srovnání, ve 4 měsících měl 63 cm.
@verusak.berusak aha. jsem chytřejší. děkuji moc! a můžu se ještě zeptat? je nutrilon a aptamil (od milupi) to samé? ten aptamil mají v německu. tak jsem myslela, že bych si ho někdy koupila tam, ale nevím, jestli to stejné je a případně, jestli to takhle můžu střídat? děkuji!
@peli to vůbec netuším, ani jedno neznám. Ale obecně by se mléka neměla střídat, protože vždy trvá, než si tráveni zvykne na něco nového, takže bych si být tebou vybrala jedno nebo druhé a u toho zůstala.
@verusak.berusak Veru a kdy vás čeká 5ti měsíční KO? Myslíš, že teď tu Manducu nevyužijem, když na novorozeneckou je velký a ještě tak suprově hlavičku nedrží? Dneska mi to má přijít. A co je u vás nového? Jak jdou příkrmy? Já ještě asi dávat nebudu, zbaští tak 750 denně a to asi na příkrmy ještě neni ne?
Ahoj holky, tak co u vás nového? U nás vše při starém, řveme ve dne, v noci, skáčem na míči nebo houpem v hacce, kočárek a nosítko nesnáší, blinká i zahuštěné, teď nově nechce moc jíst ani pít, dostanu do něj tak max 700ml denně a má baštit aspoň 1000. Promodrává u pláče. Blbě spí, spíš nespí. Psycho.
@Veru.Kb Veru, ach jo, zrovna jsem na vás myslela, že už je to snad lepší, to vážně celý den probrečí? Nebo má spíš takový brečící chvilky? Nerostou mu zoubky, když nechce moc papat? Nekaká častěji? Není opruzenej? Nestlintá hodně? To by mohlo napovídat těm klubajícím se zoubkům. Každopádně držím pěsti, ať to brzy pomine. Kolik teď malému je? U nás celkem teď dobrý, ale chválit nebudu, nebo se to zase potento, znáš to
.
Ahoj Veru i ostatní ![]()
Tak u nás, skoro se to bojím napsat, ale nám ohromně pomohly příkrmy plus Nutriton. Příkrmy dlabe úplně bez problémů, 150 - 200 g zeleninky k obědu a ta samá porce zeleniny + ovoce k sváče (na radu doktorky nedáváme čisté ovoce kvůli refluxu a vážně je to lepší). Jak přestal blinkat, tak se strašně uklidnil. Má své chvilky, třeba teď měl nějakou virozu, co chytl od babi a dědy, tak byl ukňouranější, ale jinak umí být moc hodný. Taky jak přestal blibkat, tak konečně vydrží na zádech a hnedka se začal otáčet a teď už mi přijde, že už se hodně snaží i na kolínka. Až se úplně zbavíme té virózy, tak budem chodit do solné jeskyně a na plavání
Jinak teda v noci spí pořád blbě, ale jak je to s ním lepší přes den, tak to jde.
Veru, s těmi příkrmy klidně počkej, ale že ti nepije tabulkově, to si nedělej hlavu, přibývá celkově dobře? A zoubky už to klidně být můžou. U nás teda nevím, slintá jak bernardýn, pořád vše rve do pusy, ale jinak žádné příznaky zoubků nemáme ![]()
@Ivča78 4,5 měsíce.. nemáme žádné příznaky zoubků.. nekadí vůbec, jen s pomocí.. je příšernej.. no spíš má „klidné“ chvilky než brečící chvilky, no během té „klidné“ chvilky se stejně furt vzteká, prakticky je furt nepříjemný a brečí, když se mi ho už konečně povede rozesmát, tak během chvilky zas řev. Zabavit už se taky moc nedá. Moc se nesoustředí na nic. Moc nespí, tak 9 hodin denně. Zkoušela jsem už i homeopatika, nic. To je dobře, že je u vás líp, snad to vydrží!
@Anninka2 ne v autosedačce taky ne, mě přijde, že se mu nelíbí nikde, někde se mu nelíbí víc, někde míň
jej u nás výměna bodyčka taky šílený, musím mu pořád zpívat, pusinkovat, lechtat, abych ho rozptýlila.. no já ti nevím, my jsme na chodítkách vyrostli všichni 3, brácha i sestra a problémy s páteří nemáme, akorát s krční, ale to máme takový rodinný.. když dneska je to vše jinak, dřív se to používalo běžně, ty dnešní názory ohledně zádíček maj něco do sebe, ale kolik dětí na chodítkách vyrostlo a jsou ok.. nevím no.. já se radši řídím dnešními názory, hopsadlo bych asi radši nepořizovala, ale sama nevím, jestli je to na ty záda opravdu tak špatné..