Placení mzdy denně - zkušenosti?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@Ahep píše: Více
no dostanu hovno, vzhledem k tomu, že ve smlouvě mám danou základní hrubou mzdu, což je 21.300,– a dostávám mnohem víc bokem
je to v rejži prostě, proto si píšu o pomoc, radu, jak z toho ven co nejlíp
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
Zatim bud v hospode a hledej si jine misto!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Takže pracuješ částečně na černo… Vyžádej si lepší smlouvu, kde 100% peněz půjde legálně. Takhle budeš mít mizerně malý důchod, pokud si tedy někde nespoříš obdobně velkýma částkama sama?
Dovolenou si vyžádej, to přeci není možné takhle sebou nechat zametat…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To jsem nejak nepochopila - jak by ti chybel mesic platu? Na pracak jsi nesla, takze jsi vlastne nemela pauzu, spis naopak…?
No, ted ctu, ze papirove mas minimálku, ale dostavas vic… Presne tohle jsem jako mlada blba zazila, u prvniho zam-tele. Typicke pro brigady. Realne mas jedinou moznost - zmenit zamestnavatele.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano to je blbost. A daně bych si být tebou udělala sama.
Nejlíp z toho ven, že si najdeš jinou práci. Pokud nemáš na jednu splátku hypotéky a navíc, tak si nejdřív našetři nebo si najdi ještě brigádu. Což doporučuji tak i tak pokud nemáš žádnou rezervu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A ta „oficiální“ výplata ti chodí na účet nebo po směně dostaneš nějakou částku a to je tvá celá výplata?? Ve smlouvě přeci musí být napsáno jakým způsobem se vyplácí a dokdy. A pokud za tebe opravdu odvádí, tak to musí mít nějak ekonomicky doloženo, že ti něco (tu oficiální část) někdy platí. Ne??
Ale je potřeba si přiznat, že pracuješ na černo a tím trochu taháš za kratší konec, protože zaměstnavatel tě samozřejmě může začít vyplácet na základě tvé smlouvy, když si budeš moc stěžovat.
A ne, jinak to není běžné, že nemáš proplacenou dovolenou a nemocenskou. Výměnou směny ti přeci pak ani nemohou vycházet hodiny (když se budeme tvářit, že existuje cosi jako fond pracovní doby…)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nedej bože se ti může stát větší úraz, autonehoda…nemocenská bude skoro nula, invalidní důchod taktéž, dále se z toho odvodu vypočítává mateřská a starobní důchod.
Je to obrovský risk pracovat takhle na černo za papírovou minimalku.
Nebuď hloupá a nenech si kakat na hlavu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podle mě ta „denní výplata“ není výplata, ale dýška/podíl na dýškách, pokud zakladatelka odevzdává celou tržbu…
![]()
Dřív to bylo tak, že večer číšníci po směně/turnusu udělali inventuru alkoholu, cigaret a ostatního zboží, drobnosti se třeba vzaly jen odhadem, spočítali, kolik mají odevzdat a zbytek si sami rozdělili… ![]()
Začátkem 90. let si kámoška v hospodě, kde se vařilo a bylo cca 4O míst k sezení, docela šrumec, vydělala na dýškách i 800,–Kč za směnu… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moc nerozumím té úkolové mzdě v restauraci. Jsi placená od kusu umytého talíře nebo od půllitru načepovaného piva? A když nepřijdou hosti a nemáš co na práci, tak jsi tam zadarmo? Měla bys mít klasickou hodinovku. Pokud ji máš, i když minimální, tak k té musíš dostávat snad i výplatnici - tam bude něco ohledně i dovolené.
Takovýhle systém, který popisuješ, jsem viděla naposled někde před maturitou v hospodě, kde jsem ale pracovala načerno brigádně, ovšem věděla jsem, že to není úplně košer. Jako studentce mi to ale bylo celkem jedno. Jako někomu, kdo je na příjmu z práce závislý, by mi to jedno opravdu nebylo.
Mě ve tvé situaci přijde celkem komické, že ještě na zaměstnavatele bereš nějaké ohledy, zatímco bys po něm měla šlapat, aby dodržoval aspoň minimální poadavky stanovené zákoníkem práce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit