Placení studií manželovy dcery

Napsat příspěvek
Velikost písma:
66815
1.6.20 19:37
@Lama Lama píše:
Je rovina racionální a emoční, emočně by mi to chladnou třeba nenechalo. Ale to se mi třeba nelíbí ani u exmanželovi dcery, u souseda nebo dcery kamarádky. A co s tím udělám - nic. Protože po racionální stránce jí nemám co vychovávat. Když se mi bude někdo ptát na názor, tak mu odpovím.

taky jsem obcas skripela zoubkama 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.6.20 19:46

Zakladatelka: ono k této situaci bohužel vedlo vícero faktorů - no jak už to tak bývá. Holka to neměla lehké, to ne - její máma se po rozvodu vdala do zahraničí, to jí bylo 10 a zůstala tu s tátou. Výchova do těch 13 let byla hodně na manželově mamince a je fakt, že byla taková… volnější. V pubertě s nevlastní matkou (jako se mnou) tu lepší, tu horší chvíle… a táta zmítán kdesi mezi tím… už proto jsem se snažila vycházet hodně vstříc - to bylo stále, od výběru, co budem vařit k večeři, jakou barvou vymalujeme obývák až po přijetí jejích punkových přátel takřka ro rodiny (od nějakých 14 let s námi jezdil její přítel - snad pokaždé jiný - třeba na dovolenou. Každou. Platili jsme my). Teď vidím, že to nebylo úplně dobře. Manžel funguje jako zlaté prasátko - a když je rodinná oslava (jeho) narozenin, čas přijít nemá. No… teď jsem tu na ní pěkně nakydala. Je vtipná a když chytne slinu, strašně se spolu nasmějeme, má hezký vztah se svými sourozenci, je štědrá (asi po manželovi :D ) ale taky je děsně lehkomyslná koza jedna… fakt nevím no…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.6.20 19:52

Každopádně díky za vaše názory. Macechám i nevlastním dětem zdar! Zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
32086
1.6.20 19:52

@prokr No tak kdyby se jednalo o moje dítě, tak bych sice kvůli tomu diskuzi na netu nevedla, ale taky bych nesponzorovala soukromou školu v tomhle případě…nemusí být mega uvědomělá, ale je jí 23, to už by nějaký rozum mít mohla…a pořád nechápu, proč nemůže jít na státní vejšku…proč musí jít na soukromou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
1.6.20 19:53
@matkabagristy píše:
taky jsem obcas skripela zoubkama 8)

NO, dyť jo. Mě by zajímalo, jak by se hance.br líbilo, kdyby se na něčem třeba shodla s otcem svých dětí a pindala by jim do toho nějaká další ženská o tom, že je to nevýchovné. Na výchovu vlastních dětí jsme dva, další nevyžádané poradce nepotřebujem. Kdybych se chtěla zeptat na názor, tak se zeptám ( a třeba i ptám). Ale ne moc často. Já myslím, že dva lidi na dohodu jsou až až

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
1.6.20 19:56
@Lama Lama píše:
NO, dyť jo. Mě by zajímalo, jak by se hance.br líbilo, kdyby se na něčem třeba shodla s otcem svých dětí a pindala by jim do toho nějaká další ženská o tom, že je to nevýchovné. Na výchovu vlastních dětí jsme dva, další nevyžádané poradce nepotřebujem. Kdybych se chtěla zeptat na názor, tak se zeptám ( a třeba i ptám). Ale ne moc často. Já myslím, že dva lidi na dohodu jsou až až

Vážně chceš říct, že se s manželem shodujete v podobně absurdních postupech, jako je vysolit 50 litrů vyčůranému netáhlu na soukromou školu a ještě s předpokladem, že je to v rámci vyživovací povinnosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5593
1.6.20 20:03
@Anonymní píše:
Zakladatelko, mam muze s dospelymi detmi, spolu mame mrnata, takze ti rozumim. U nas to bylo slozitejsi, jedno dite hulilo marjanku ve velkym, druhy „studovalo“ a „pracovalo“ podobnym stylem jako vase dcera. Obe si rikaly o penize celkem pravidelne, koncem mesice jim chybela tisicovka nebo dve, tri… Ani jednou jsem ani nepipla, nechala jsem to na chlapovi. On si to resil sam, kdyz ho stvalo, ze dela uz par let plnoletym detem kasicku, dal jim to (celkem hlasite :lol:) najevo. Nastesti hulic se nam celkem srovnal, druhy dite natrefilo na praci, ktera ho celkem zacala bavit, ale priznavam, ze to bylo narocny obdobi. Nez me nekdo oznaci, za neprejici macechu - nejvic me teda stvalo to, ze se tatovi ozyvaly, jen kdyz neco potrebovaly. Kdyz chtel muz vedet, jak se maji, musel volat sam. Zadna navsteva, ani pozvani, vzdycky jen - potrebuju penize, zitra se zastavim, jo? A druhej den se zdrzely jen tak dlouho, nez dostaly penize do ruky. :nevim:
K vasi situaci - souhlasim s temi, co rikaji, ze primarne to ma resit tvuj muz a ex. Kdyz vy budete platit skolne a kapesne, ex bude platit co? Bez muceni priznam, ze soukromou skolu by se mi nechtelo platit ani vlastnimu diteti, pokud by to nebyla nejaka skola s nadstandardni vyukou. Par absolventu soukromych ekonomek jsem poznala, vetsinou tam sli ti, co nebyli prijati nebo ze statnich odesli.

No on není každý stavěný na to, dívat se na tatínkovo " nové štěstí".Spousta dětí i přestože jsou už dospělí těžce nesou, že s nimi v dětství táta nežil a tak nějak tam pro ně prostě nebyl, nejsou na macechu a nevlastní sourozence zvědaví, jsou to pro ně cizí lidi a berou to tak, že chtějí alespoň tu finanční satisfakci. Já jsem teda vyrostla v úplné rodině, ale bratr se rozvedl a přesně tohle s jeho dětmi nastalo, přitom to byly a jsou fajn, vychovaný a normálně fungující dnes už dospělí lidi a brácha na ně po rozvodu rozhodně nekašlal…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
179
1.6.20 20:06
@prokr píše:
No on není každý stavěný na to, dívat se na tatínkovo " nové štěstí".Spousta dětí i přestože jsou už dospělí těžce nesou, že s nimi v dětství táta nežil a tak nějak tam pro ně prostě nebyl, nejsou na macechu a nevlastní sourozence zvědaví, jsou to pro ně cizí lidi a berou to tak, že chtějí alespoň tu finanční satisfakci. Já jsem teda vyrostla v úplné rodině, ale bratr se rozvedl a přesně tohle s jeho dětmi nastalo, přitom to byly a jsou fajn, vychovaný a normálně fungující dnes už dospělí lidi a brácha na ně po rozvodu rozhodně nekašlal…

Tvůj příspěvek je přesně tím, pro které tady vlastně trávím část svého času, protože přidává k tématu, o kterém mám celkem jasno, úplně nový rozměr, který by mě nenapadl, ale když si ho přečtu, dává mi smysl. Díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
1.6.20 20:10
@hanka.br. píše:
Vážně chceš říct, že se s manželem shodujete v podobně absurdních postupech, jako je vysolit 50 litrů vyčůranému netáhlu na soukromou školu a ještě s předpokladem, že je to v rámci vyživovací povinnosti?

Ale my si furt nerozumíme. Já vůbec nediskutuju o tom, zda souhlasím s platbou školného holce na soukromé škole ve 23 letech po té, co byla X let živena přítelem. U vlasního dítěte bych do toho nešla. A psala jsem to.
Ale to je uplně fuk. Protože tady se nejedná o vlastní dítě. Cizí děti nevychovávám. Už vůbec ne ve 23 letech. Pokud se můj partner se svou ex shodne, že chce financovat svým dětem nějakou ptákovinu, tak je to prostě jejich svaté rozhodnutí. Stejně jako do toho nebudu pindat sousedovi, kamarádce, mé sestře nebo svému dítěti, až bude řešit vnoučata. Můžu do toho pindat, pokud bude někdo o můj názor stát. A i tam pak mají konečné slovo rodiče.
Rozumíme si?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.6.20 20:15
@cecetka píše:
S tim taky nesouhlasim. Ale je to vec pohledu :think:Nesouhlasila bych s timto ani kdyby slo o me vlastni dite. Ale pristoupila bych na dohodu o pujcce. Za 5 let studia to mame 250 tisic na skolnem.

Mám příklady z okolí, že to tak je. Učím na veřejné VŠ a i tam jsou mezi studenty značné rozdíly. Hodně záleží na tom, jakou mají motivaci ( protože to chtějí rodiče, protože chtějí titul, protože ještě nechtějí do práce…).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
1.6.20 20:17

@hanka.br. hanko, jsem macecha, holce tahne na 30, mame super, dle reakci jinych lidi az nadstandardni vztahy. Nejen s ni, s jeji matkou, s sirsi rodinou holky i jeji matky. Neco to stalo. Prvnim pravidlem je, rodice jsou porad rodice. Ja byla a jsem kamoska. A kamoska nema co mluvit do vychovy. Mam na vychove holky mimodek svuj podil, ona sla studiem i profesne v mych stopach, ale dotahla to dal.
Treci plochou bylo prodlouzeni studia, a tedy i prodlouzeni doby, po kterou mel manzel vyzivovaci povinnost, taky ji pomahal financovat studijni zahranicni pobyty. Mohla jsem se cuknout, pohadat se s ni, s manzelem, s jeji matkou… Neudelala jsem to. Prisla jsem o cast spolecnych penez, ale ziskala vic.

Příspěvek upraven 01.06.20 v 20:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
1.6.20 20:18
@hanka.br. píše:

Jediné, co chci říct je, že kdyby založila stejnou diskuzi sousedka rodičů, babička nebo jiná blízká příbuzná, otčím, kamarádka matky, tak jí napíšu furt to samé. Nemontuj se do toho, není to tvůj bussines.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
1.6.20 20:18
@Lama Lama píše:
Ale my si furt nerozumíme. Já vůbec nediskutuju o tom, zda souhlasím s platbou školného holce na soukromé škole ve 23 letech po té, co byla X let živena přítelem. U vlasního dítěte bych do toho nešla. A psala jsem to.
Ale to je uplně fuk. Protože tady se nejedná o vlastní dítě. Cizí děti nevychovávám. Už vůbec ne ve 23 letech. Pokud se můj partner se svou ex shodne, že chce financovat svým dětem nějakou ptákovinu, tak je to prostě jejich svaté rozhodnutí. Stejně jako do toho nebudu pindat sousedovi, kamarádce, mé sestře nebo svému dítěti, až bude řešit vnoučata. Můžu do toho pindat, pokud bude někdo o můj názor stát. A i tam pak mají konečné slovo rodiče.
Rozumíme si?

Já ti naprosto rozumím. Čemu nerozumím, proč jste na zakladatelku tak nabroušené a nejste ochotné jí to vysvětlit tak nějak hezky. Vždyť ona není ani špatná ani zlá, prostě jí to pochopitelně štve a tím, že se obrátila sem nikomu neubližuje ani do ničeho nikomu nepindá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5593
1.6.20 20:19
@Kartago píše:
Tvůj příspěvek je přesně tím, pro které tady vlastně trávím část svého času, protože přidává k tématu, o kterém mám celkem jasno, úplně nový rozměr, který by mě nenapadl, ale když si ho přečtu, dává mi smysl. Díky :kytka:

Děkuju…to potěšilo :) Nechci dělat chytrou, nebo se nějak odlišovat za každou cenu, ale někdy mívám pocit, že lidi vůbec nevidí a neberou v úvahu věci, který jsou úplně jasný jednoduchý a pochopitelný…no to je na dlouho ;)…nechci to tady zakladatelce plevelit…hezký večer

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2922
1.6.20 20:21

Upřímně, rostou nám tu čím dál tím větší spratci, co si budeme povídat. Ve 23 jsem už promovala na státní vs, naši peníze neměli, takže jsme od 15 trávila víkendy a prázdniny na brigádě. Nedala bych dítěti, co sotva prolezlo střední, na vejsku se vykašlalo, ani korunu. Ať je moje nebo ne. Chce studovat, tak ať si na to vydělá. Abych vyhazovala prachy z okna a madam se na to za dva roky zas vyprdla, sorry, to za to raději pojedu na dovolenou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová