Placení studií manželovy dcery

Napsat příspěvek
Velikost písma:
66815
1.6.20 20:41
@Keyllah píše:
no, ty vztahy mezi nimi už asi stejně nebudou nic moc, podle toho co píše :think: jako pokud dítko přijde v 23 letech, že chce na soukromou vejšku a taťko cáluj školné i výživné, tak promiň, ale ty vztahy ani od toho dítka k otci nebudou úplně ok :think: já tam třeba nečtu nic o tom, jako že bude třeba chodit na brigádu a podílet se na školném, že něco bude platit i matka, nebo že za otcem přišla se poradit a poptat, jestli by ji nevypomohl…

obecne vzato, pokud nevlastni rodic nerespektuje vychovu a pristup biologickych rodicu, dochazi k naruseni vzajemnych vztahu. Mas deti, co kdyby jste se rozvedli a nova pani by naznala, ze skola, kam tvoje dcerka chodi, je moc draha. Bud by se tvuj byvaly muz pohadal s ni, nebo s tebou. V kazdem pripade by vinikem byla ona.
Tyhle vztahy jsou moc slozite, aby fungovaly, musi se delat kompromisy a nevlastni rodic jich musi udelat nejvic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41140
1.6.20 20:46
@matkabagristy píše:
obecne vzato, pokud nevlastni rodic nerespektuje vychovu a pristup biologickych rodicu, dochazi k naruseni vzajemnych vztahu. Mas deti, co kdyby jste se rozvedli a nova pani by naznala, ze skola, kam tvoje dcerka chodi, je moc draha. Bud by se tvuj byvaly muz pohadal s ni, nebo s tebou. V kazdem pripade by vinikem byla ona.
Tyhle vztahy jsou moc slozite, aby fungovaly, musi se delat kompromisy a nevlastni rodic jich musi udelat nejvic.

no pokud by to dotyčná měla platit, tak opravdu nevidím důvod, proč by se k tomu nemohla vyjádřit, tady jde o jejich statisíce :think: dcerka nechce půlku od táty a půlku od mámy, ona chce vše od tatínka a jeho nové ženy a to nejen školné na dobu 5 let, což je cca 250 tisíc ale ještě i běžné výživné. Navíc žádný kompromis, žádná prosba, či nabídka podílení se na placení…za mě dost vyčůrané a já bych se třeba za dceru v tomto asi styděla :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41140
1.6.20 20:48
@matkabagristy píše:

ale ona přece nemá nic proti tomu, aby kočka šla studovat. Proč si dotyčná nevybrala normální školu, ale placenou soukromou? navíc, by to měla přece polovinou hradit i její matka a tady o tom není ani slovo. Se moc nedivím, že se to ani biologickému otci až tak nepozdává :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
1.6.20 20:49
@Keyllah píše:
no pokud by to dotyčná měla platit, tak opravdu nevidím důvod, proč by se k tomu nemohla vyjádřit, tady jde o jejich statisíce :think: dcerka nechce půlku od táty a půlku od mámy, ona chce vše od tatínka a jeho nové ženy a to nejen školné na dobu 5 let, což je cca 250 tisíc ale ještě i běžné výživné. Navíc žádný kompromis, žádná prosba, či nabídka podílení se na placení…za mě dost vyčůrané a já bych se třeba za dceru v tomto asi styděla :think:

jak bys tuto konkretni situaci resila-z pohledu zakladatelky. To, ze je to od te holky vycuranost, nikdo nerozporuje.
Vyjadrila se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
1.6.20 20:52
@Keyllah píše:
ale ona přece nemá nic proti tomu, aby kočka šla studovat. Proč si dotyčná nevybrala normální školu, ale placenou soukromou? navíc, by to měla přece polovinou hradit i její matka a tady o tom není ani slovo. Se moc nedivím, že se to ani biologickému otci až tak nepozdává :think:

tu holku neres, co ma delat zakladatelka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41140
1.6.20 20:59
@matkabagristy píše:
jak bys tuto konkretni situaci resila-z pohledu zakladatelky. To, ze je to od te holky vycuranost, nikdo nerozporuje.
Vyjadrila se

probrala bych to pořádně s chlapem, protože plno věcí je tam nejasných -) bude to školné platit na půl s matkou dcery? bude i ona platit dceři výživné jako otec? protože pokud ne, je to za mě habaďura na chlapa. Pokud by to platili na půl, pak třeba já bych to neřešila a nechala bych to na nich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
1.6.20 21:02
@Keyllah píše:
probrala bych to pořádně s chlapem, protože plno věcí je tam nejasných -) bude to školné platit na půl s matkou dcery? bude i ona platit dceři výživné jako otec? protože pokud ne, je to za mě habaďura na chlapa. Pokud by to platili na půl, pak třeba já bych to neřešila a nechala bych to na nich.

a kdyby to neplatili napul? Zakladatelka pise, ze matka se nehodla angazovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41140
1.6.20 21:10
@matkabagristy píše:
a kdyby to neplatili napul? Zakladatelka pise, ze matka se nehodla angazovat

tak by mi to nepřišlo fér a nevím, proč bych o tom měla mlčet :think: a to jste na ni tady naštvané, že se dovolila ozvat a mlčky nesklapla podpadky a nevysolila statisíce ze společných peněz :think: mě by to teda taky přišlo nevýchovný a to jak u vlastního, tak nevlastního :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
1.6.20 21:12
@Keyllah píše:
tak by mi to nepřišlo fér a nevím, proč bych o tom měla mlčet :think: a to jste na ni tady naštvané, že se dovolila ozvat a mlčky nesklapla podpadky a nevysolila statisíce ze společných peněz :think: mě by to teda taky přišlo nevýchovný a to jak u vlastního, tak nevlastního :think:

porad zakladatelce, co ma delat. Fer to neni, svuj nazor vyjadrila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
1.6.20 21:17
@Keyllah píše:
probrala bych to pořádně s chlapem, protože plno věcí je tam nejasných -) bude to školné platit na půl s matkou dcery? bude i ona platit dceři výživné jako otec? protože pokud ne, je to za mě habaďura na chlapa. Pokud by to platili na půl, pak třeba já bych to neřešila a nechala bych to na nich.

Ale to je to samé. Spravedlnost v této rovině si musí hlídat chlap. A může jí vidět jinak. A asi i vidí.
Ona si má hledět spravedlnosti vůči sobě a svým dětem.
Jestli její děti budou mít stejně, tak ať si dcerunka klidně udělá s 250ti tisíci táborák, jestli jí je tatík na ně dá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
1.6.20 21:24
@Keyllah píše:
tak by mi to nepřišlo fér a nevím, proč bych o tom měla mlčet :think: a to jste na ni tady naštvané, že se dovolila ozvat a mlčky nesklapla podpadky a nevysolila statisíce ze společných peněz :think: mě by to teda taky přišlo nevýchovný a to jak u vlastního, tak nevlastního :think:

Nefér vůči zakladatelce jsou finance. Ty ať řeší, Zbytek s férovostí vůči ní nemá nic společného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
1.6.20 21:41
@Keyllah píše:
no pokud by to dotyčná měla platit, tak opravdu nevidím důvod, proč by se k tomu nemohla vyjádřit, tady jde o jejich statisíce :think: dcerka nechce půlku od táty a půlku od mámy, ona chce vše od tatínka a jeho nové ženy a to nejen školné na dobu 5 let, což je cca 250 tisíc ale ještě i běžné výživné. Navíc žádný kompromis, žádná prosba, či nabídka podílení se na placení…za mě dost vyčůrané a já bych se třeba za dceru v tomto asi styděla :think:

Nebála bych se toho, že to budou statisíce. I na soukromé škole se musí nějak fungovat, pravěpodobnost, že to dodělá, je malá. Řekla bych svůj názor, chtěla bych ukládat vlastním dětem podobnou částku na studia, ale dál bych se o to nestarala. To za to nestojí, stejně to studium vyšumí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101611
1.6.20 21:50
@Keyllah píše:

Tak mě by zas bylo fuk, zda to platí napůl s ex nebo ne, do toho je mi kulový, pokud takové peníze máme, tak nevidím důvod, proč je do všech dětí neinvestovat. Naopak, i kdyby se ex podílela větší částí, tak nevidím důvod, proč by manžel měl investovat jen do jednoho ze svých dětí. Tedy neřešit ex, ale finance i pro společné děti ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.6.20 21:54
@prokr píše:
No on není každý stavěný na to, dívat se na tatínkovo " nové štěstí".Spousta dětí i přestože jsou už dospělí těžce nesou, že s nimi v dětství táta nežil a tak nějak tam pro ně prostě nebyl, nejsou na macechu a nevlastní sourozence zvědaví, jsou to pro ně cizí lidi a berou to tak, že chtějí alespoň tu finanční satisfakci. Já jsem teda vyrostla v úplné rodině, ale bratr se rozvedl a přesně tohle s jeho dětmi nastalo, přitom to byly a jsou fajn, vychovaný a normálně fungující dnes už dospělí lidi a brácha na ně po rozvodu rozhodně nekašlal…

U nas to bylo tak, ze jedno dite se na sourozence tesilo, druhe to delsi dobu chroustalo, ale nebylo to extra dramo. To, ze jsme spolu zacali zit, obe deti privitaly - jako ze super, ze tata nebude uz sam. Ja teda pisu „deti“, ale obe v te dobe byly plnolete :) A ten vztah s tatou haproval uz pred tim, osobne tipuju, ze se podepsala ex - po rozvodu odmitla predavat muzi deti, ze si musi zvyknout na novyho tatinka. Byla holt mlady ucho, tehdy ji bylo 23, mimochodem. :) Postupem casu se to vratilo do normalu, ale asi to vliv melo. Nevim, soudim jen podle toho, co mi rikal muz a ex - dneska je to bezva zenska, vidime se s ni castejc nez s detma. A co se tyce me - deti myho muze me milovat nemuset, ani moje deti, ja to chapu. Ale mrzi me, ze kaslou na tatu, me by treba nevadilo, kdyby se chtely vidat jen s nim. Ja bych to pochopila.

• Citovat
  • Upravit
9019
1.6.20 23:44

Být to moje dítě, tak třeba přispěju, ale sponzora bych nedělala. Tahle holka už se na střední neučila nic moc, dělala maturitu nadvakrát, státní školu nezvládla a od té doby nebyla schopna se postavit na vlastní nohy a to dostala byt a místo v rodinné firmě, takže měla luxusní start do života oproti jiným. Pro mě je to absolutní lempl a takhle nikdy nedospěje. Ale tvoje dítě to zakladatelko není, ten kohoutek musí utáhnout rodiče. Ty můžeš říct svůj názor, ale to je tak všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová