Placenta praevia, poradíte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1416
14.8.14 08:42

Mela jsem taky placentu praevia. Cely tehotenstvi jsen musela prolezet. V 34+6 tt jsem zacala krvacet, jela jsem na gyndu a z gyndy rovnou do nemocnice na hospitalizaci. Ani mi nedovolili se cestou stavit doma pro veci.. V nemocnici do me cpali 3× denne magnezko a obcas kdyz ni tvrdlo bricho tak kapacky.. 2-3× denne monitor a pak nakonec planovany cisar. Kluk se narodil 36+6, 2510g, apgar 10-10-10.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
28.8.14 23:03

tak zase ja:/

Tak ohledne ty placenty, mam vcestnou placentu, dneska jsem 33+2,zitra jdu na kontrolu primo do porodnice.mam ji tusim, ze nejak vrostlou do jizvy po prvni CS.mam otazku, ktera mne trapi nejvice, jelikoz nemam vubec zadne hlidani a mam dite, muzou mne nechat v porodnici uz do porodu, nebo se CS muze naplanovat??nespinim, nekrvacim, zadne potize nemam…
Diky za odpovedi… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
28.8.14 23:05

Nemam uz na to nervy… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2965
29.8.14 00:18

No, podle mě tě asi převedli do rizikové poradny, kam budeš docházet a pokud se nic nezmění a ani nebudou žádné potíže, tak si tě tam nenechají.. držím palce. CS by měli naplánovat na určité datum. U nás v porodnici to většinou vychází na ukončený 38.týden, prý aby měli jistotu, že samovolně nezačneš rodit a mimčo už bylo dopečené.
Jinak já teď taky docházím do rizikovky, kam mě napsaly kvůli nízko položené placentě. před čtrnácti dny (33.tt) jsem ji měla 0,6cm od vnitřní branky a včera div doktorka nespadla ze židle, protože se mi vytáhla na 3cm. A to přitom mi taky říkali, že mi ve vytažení brání jizva po císaři..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
29.8.14 00:26

Ja jsem teda s toho fakt mimo…dokonce dnes jsem se i rozbrecela kvuli tomu..:(fakt nevim na co se pripravit..a to i pokud by to ne zjistili na UTZ nic bych o tom ani nevedela..jdlikoz vuuubec zadne potize…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8114
29.8.14 10:05

@elena8880 klid… jak píše @Makin ještě máš čas na vytažení. A od toho jsou UTZ ve 32tt, kde se mimo jiné kontroluje uložení placenty… Taky jsem měla placentu přes branku a byla jsem bez problémů a nález UTZ mě zaskočil. Naštěstí se vytáhla :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
305
19.2.20 11:02

Dobrý den, jsem 21+4 a včera jsme na 2. screeningu zjistili, že mám placentu Praevia centralis. Je možnost že se mi vytáhne? Mohu chodit se psem ven nebo musím jen ležet? Čekám holčičku (403 g) a chlapečka (398 g). Děkuji za odpovědi

Příspěvek upraven 19.02.20 v 12:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
19.2.20 11:06
@Beth 92 píše:
Dobrý den, jsem 21+4 a včera jsme na 2. screeningu zjistili, že mám placentu Praevia centralis. Je možnost že se mi vytáhne? Mohu chodit se psem ven nebo musím jen ležet? Čekám holčičku (403 g) a chlapečka (308 g). Děkuji za odpovědi

a krvácíš, otevíráš se, máš při pohybu bolesti? Od toho bych se asi odpíchla…Jako na nějaké extra sportovní výkony ted zapomen, ale tvá otázka je dost odvislá od výše uvedeného…
Rodit budeš pravděpodobně císařem, kor když čekáš dvojčata. Děti by neměly kudy přirozeně projít…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1522
19.2.20 11:09

@Beth 92 máš ještě hromadu času na vytažení, já ji v tvém týdnu měla těsně nad poševním vchodem, někdy ve 27tt o trošku výš a teď ve 33tt už vysoko, tím jak ti bude růst děloha, tak ti i ta placenta půjde nahoru, zatím se tím vůbec nestresuj, jen buď na sebe opatrnější, aby si nezačala krvácet, jestli procházka se psem je v poho a netahá tě, tak proč by si nemohla chodit 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
19.2.20 11:35
@Reny28 píše:
@Beth 92 máš ještě hromadu času na vytažení, já ji v tvém týdnu měla těsně nad poševním vchodem, někdy ve 27tt o trošku výš a teď ve 33tt už vysoko, tím jak ti bude růst děloha, tak ti i ta placenta půjde nahoru, zatím se tím vůbec nestresuj, jen buď na sebe opatrnější, aby si nezačala krvácet, jestli procházka se psem je v poho a netahá tě, tak proč by si nemohla chodit 😊

těžko říct, jestli se může vytáhnout PP centralis a zcela odkrýt čípek, aby byl možný vaginální porod…To je totiž docela rozdíl oproti placentě, která je ke vchodu jen velmi přiblížená nebo ho kryje částečně (jak píšeš, žes to měla ty)…Navíc ta dvojčata…Na tohle jí musí odpovědět její gynekolog.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
305
19.2.20 11:54

@pe-terka nekrvacím a ani se neotevíram. Nevadí mi rodit císařem, jde mi o to, jestli to v poměru 3v1 vydržím co nejdéle. @Reny28 děkuji za útěchu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
19.2.20 12:02
@Beth 92 píše:
@pe-terka nekrvacím a ani se neotevíram. Nevadí mi rodit císařem, jde mi o to, jestli to v poměru 3v1 vydržím co nejdéle. @Reny28 děkuji za útěchu :)

v tom případě nevidím důvod, proč by ses nemohla v přiměřené míře hýbat. Ale nejsem tvůj gyndař, že jo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí