Plánování těhotenství mladé holky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4263
30.7.11 20:06

S těma zádama to procházka růžovým sadem nebude. Já se se zády léčila dva roky a to nebylo následkem úrazu, ale z vyosení pánve. V prvních 3 měsících jsem trpěla jak zvíře, nemohla jsem se pořádně pohnout a pak to přešlo. 5 měsíců byl pokoj a teď, pár dnů před porodem zase skučím bolestí. Ale všechno se dá vydržet, najdeš si úlevové polohy, cviky, atd. To je k těm zádům.
A k věku/miminu… jsi mladá, o tom se bavit nemusíme. Můžeš se cítit připravená sebevíc, ale realita je vždy malinko jiná. Já bych ti radila si v klidu dodělat školu - maturovat v půlce těhotenství (podruhé státní maturity, které nebudou nejlehčí) není na psychiku těhotné nejlepší a rozhodně ani pro mimčo nejvhodnější. Sestěhujte se, kupte si dům, rok si ho zvelebujte, klidně se i vemte a pak se vrhněte na rodinu. Proč si vše hezké narvat do jednoho roku? Já bych to rozložila na dýl:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
30.7.11 20:29

Strašně moc Vám všem děkuji za podporu, někomu to přijde jako blbost ale pro mě to má význam velký. S návštěvou ortopeda počítám jak tak nad tím přemýšlím hned jak v práci nebudu mít 12tku tak tam vlítnu, se zněním jak tu bylo výše zmíněno :-D Ten leden-únor jsem uvedla na vysazení antikoncepce takže ono se to stejnak protáhne až do toho dubna-května. Abych měla na tu školu opravdu klid, je to důležité mít ten papír v ruce už kvůli tomu abych si pak sehnala lépe nějakou práci i když bych chtěla podnikat. Ale vše jsou jen úvahy samozdřejmně. Nad vším opravdu do detailu přemýšlím, zjišťuji si co se dá do posledních detailů abych nic nezanedbala a pak toho nelitovala. Chtěla bych prcka opravdu zabezpečit po všech stránkách, a bude to makačka, ale když vidím ty maličký drobečky tak to i v těch nejčernějších dnech vás zvedne ze židle a donutí bojovat.Mám díky bohu opravdu skvělé doktory jak na ortopedii tak gynekologii a vše s nimi začnu předběžně řešit. To že na mě bude spousta lidí koukat skrs prsty trochu počítám ale to je tak když lidi posuzují ostatní aniž by je poznali. Nechci se připravit o pocit že nědky budu držet v rukou svého drobečka. A svatba s přítelem, ono se to protáhne jelikož on je hodně zásadoví a dokud nesplní vše co si umanul aby zabezpečil mě a pak i malýho kdyby se mu něco stalo tak mě rozhodně o ruku nepožádá. I tak si to určitě nechám projít hlavou, děkuji za radu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30332
30.7.11 20:40

Roxy, to už říkalo holek. Vysadím HA, ono to stejně nepůjde tak si dodělám školu atd. Většině se to povedlo napoprvé. Vím, že u tebe by to asi byla náhoda, ale já bych do takové náhody nešla.
A přítel by jako vaše zabezpečení měl brát i tu svatbu. Protože jakmile se pořídíte mimi tak by to chtělo i tu svatbu, přeci jen co kdyby. Beru to z pohledu, kdyby se mu něco stalo na misi tak manželka i dítě mají nárok na rentu. Pokud budeš přítelkyně tak ostrouháš a nedostaneš nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
30.7.11 20:45

Samozdřejmně svatba bude nechtěla bych aby dítko vyrůstala bez táty, i když se mu máma snaží dát maximum tátu mu nikdy nenahradí. Ale na přítele se můžu spolehnout v tomto 100% o prcka se vždy postará. Vím je pravda že maličko spoléhám na to že to půjde pomalu, proberu to s gynekologem a uvidím, nejspíš to poposunem nějaký měsíc navíc se to už stratí. Hlavně aby byl prcek v pořádku to je nakonec nejdůležitější

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
30.7.11 21:45

jen jsem ti chtěla říct, že bych být tebou začala zkoušet případné miminko až po maturitě. Když čtu, co jsi tu psala později, tak bych se hodně bála toho, že by ty tvoje zdravotní problémy mohly zapříčinit to, že budeš doma na rizikovém nebo v nemocnici a to by ses těžko učila a maturovala. Samozřejmě ti nic takového nepřeju, jen bys o tom měla přemýšlet, protože kolikrát se to otěhotnění povede napoprvé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
30.7.11 21:54

Ynax opravdu děkuji za radu. Samozdřejmně vše uvážím a poradím se s lékaři. Čím víc nad tím uvažuji tím víc se i bojím! Uvidím co mi na to řeknou doktoři, ale i kdyby to nakonec dopadlo až po maturitě tak bych byla moc šťastná hlavně aby se to podařilo a prcek byl zdraví a spokojený. Opravdu upřímně děkuji za všechny rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
14.1.14 10:39

Ahoj, podľa môjho názoru vôbec nemusíš počúvať reči typu ešte si mladá a nič o živote nevieš, alebo že to čo si prežila ťa na dieťa nepripraví atď. Pokiaľ máš problémi ako máš a chceš to choď do toho, ale na tvojom mieste by som najskôr odmaturovala a potom sa do toho pustila. Kedysi bolo úplne normálne rodiť v 18ke, vlastne tá ktorá porodila po 25 už bola podľa všetkých,,odpísaná´´ to len naša zrýchlená doba nás núti posúvať si tehotenstvo na čo najneskôr pretože najprv kariéra, bývanie, hento, tamto a žena nakoniec zistí že má 35 a nevie čo robiť aby otehotnela. POznám kopu dievčat, ktoré porodili ešte pred 20tym rokom života, a niektoré aj pred 18tym, bolo to neplánované a zvládli to lavou zadnou, starať sa o dieťa a dať mu lásku dokáže každa žena ktorá to chce, či už má 14 alebo 40 rokov, každá to má v sebe. Takže ak si to praješ, tak ti držím palce a nech, a prajem vela zdravia aby boli bolesti čo najmenšie a vela štastia do života :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
14.1.14 10:50
@Roxy555 píše:
Ynax opravdu děkuji za radu. Samozdřejmně vše uvážím a poradím se s lékaři. Čím víc nad tím uvažuji tím víc se i bojím! Uvidím co mi na to řeknou doktoři, ale i kdyby to nakonec dopadlo až po maturitě tak bych byla moc šťastná hlavně aby se to podařilo a prcek byl zdraví a spokojený. Opravdu upřímně děkuji za všechny rady

Ešte by som dodala že súhlasím s Asperou najmä čo sa týka rýchlosti otehotnenia v tvojom veku telo pracuje presne ako má a podla odborníkov je práve odbobie medzi 18 a 25 rokov života najlepšie a najjednoduhšie na splodenie dieťaťa, tehotenstvo a pôrod. Ženské telo je tak nastavené a preto majú ženy staršie ako 25 rokov už väčšie problémy otehotnieť, ako tie 14-15 ročné chúdence, ktoré prvý krát majú pohlavný styk a hneď otehotnejú. Mala by si si to premyslieť ked y vysadiť tabletky, aby sa ti naozaj nestalo že otehotnieš hneď v týždeň vysadenia.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
349
14.1.14 12:03

@Roxy555. Ahoj mas to hezky naplánované a držím palce aby ti to vyšlo mela jsem podobný plán před skoro 5lety a myslela jsem si ze je vše jasné Dane ale život mi to nak nepřál chvíli předtím než melo dojít plánovaní rodiny po zabydleni atd..přítel našel jinou pro me v tu dobu naprosto nepochopitelné po te rok na to s jinym přítele jsem náhle otěhotněla byla to velká sláva ale osud tomu opět nepřál 'potratila jsem moc nás to zasáhlo tet tedy skoro o 3 roky později mám jaký rok odpracovany jsem 100℅ zabydlena a da se říct zajištěna a hádej co po dlouhém snažení jsem v 21tt a čekám chlapečka Salo by se říct ze jsem nejstasnejsi ženská na planetě a to sem jen jsem nevěděla ze me čeká cele trhu na ryzikovem, špatný tlak nechutenství atd takže stejnak i 5let později jsem stojí vyjukana :lol: a zpětné si říkám ještě ze to v 18 letech nevyslo asi bych to nezvládla. Držím palce at ti vše vyjde a kdyby neslo otěhotnět hned tak nestracej hlavu ono to přijde když to budeš nejmíň cekat :D…omlouvam se za chyby ve psaní mám brutálně chytrý tel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí