Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Zdravím,
mám miminko KP a termín 3/10. Vypadá to tedy na císařský řez. Chci rodit v Jablonecké porodnici. Máte někdo zkušenost? Zajímá mě jak to tam chodí. Pokud není otec na sále tak potom s miminkem dorazí na ten pooperační pokoj?
Pokud jsi po císaři, tak miminko ti přinesou sestřičky a manžel a přítel tak druhej den…
Ahoj,
loni jsem měla naplánovaného císaře, objednaný sál a vše, pár dní před porodem se malá otočila, byla velký macek, tak se divili…
Nevím, porodní sál je dobrý, tamní osazenstvo
(lékaři, sestry, taky většinou bezvadný, píšu většinou…), co mě dostalo, je poporodní péče. Sice každou hodinu chodí sestry (jak z porodního, tak z pediatrie), jestli je vše v pořádku, ale očekávají, že řekneš, že vše je v pořádku. Nedej bože, když ne, nejsou příliš vstřícné a ochotné.
Nevím, manžel říká, že dle jeho mínění mi zastavily laktaci, protože malá se nemohla chytnout, takže když jsem podruhé požádala o pomoc, tak mě sestry zprdly. Reagovala až čtvrtá, a ta mě zprdla za to, že jsem to nechala dojít tak daleko. Zkrvavené bradavky, malou odstavila, protože by to měla ve stolici. Stres jak blázen, takže už jsem se nerozkojila.
Nechci být ošklivá, ale mé tři kamarádky, co tu během asi let rodily, tak řekly, že nikdy více. Já to neříkám, nicméně si dovoluji tvrdit, že poporodní péče není moc dobrá.
Jelikož jsem na gynekologii před dvěma lety musela prodělat revizi, tak dle mého skromného názoru je tam moc dobrý personál. Byla už jsem v šoku díky stavu, v jakém jsem byla (velká ztráta krve), zvracela jsem strašlivým způsobem, že mě nemohli hned uspat. Bylo mi strašně trapně, tak jsem se pořád omlouvala. Sestřičky byly moc hodné a milé, uklidňovaly mě, neustále ze mě stíraly pot.
To je asi tak všechno, co můžu napsat. Není toho moc…
Držím pěsti, aby vše dobře dopadlo
![]()
P. S. Mmch, když jsem tam loni přijela, měli už druhý den stop stav a měla jsem si vybrat Jičín nebo MB, Liberec byl taky už plný. Vybrala jsem si MB kvůli dálnici, jenže pak mudra nakoukla do mé těhu průkazky a odmítla mě díky rizikovosti pustit, takže aby mě mohli přijmout, tak říkala, ať se jdu procházet po chodbě, že to do hodiny dají nějak dohromady… ![]()
Kamarádka měla loni v Jablonci plánovaného císaře - muze měla přímo na sále, víc nevím, ale s tím kojenim říkala v podstatě totéž co Silky, taky se nerozkojila ![]()
Já tu chci rodit v listopadu, tak doufám, že kojení dopadne.. v každém případě si budu psát porodní plán a pokud budu schopna, budu vyžadovat mrnouse k sobě v podstatě hned.
Doufám, že mě těsně před porodem neposlou jinam ![]()
Já teda nerodila v Jablonci císařem, ale zkušenost mám super. Byli hrozně hodní, mimi jsem měla u sebe kromě té chvilky co ho popisovali pořád. S kojením mi pomohli hned na sále a pak taky ještě i později, jelikož jsem měla problémy. Sestřičky byly moc hodné a opravdu pomáhaly a chválily mě, jak mi to jde (mám blbé bradavky). Já si nemůžu vůbec na nic stěžovat, všichni byli super! A v listopadu bych měla rodit podruhé a moc doufám, že tam bude místo!
Hm tak s tím kojením jste mě překvapili, slyším spíš že v jablonci to rozkojí v pohodě. Já tedy neřeším moc personál, to zkrátka asi záleží na směně a je to v každé nemocnici. spíš mi jde o to jaký je postup v této konkrétní nemocnici. Ono to možná nakonec dopadne na Liberec protože prý mají v JBC ted dost plno.
@Silky123 takže si nakonec císařem rodila nebo ne?
Já nechci jinam, když už budu mít jabloneckou porodnici okouknutou
ach jo, to bude stres..
@scai kolikateho mas termin? Se potkáme na sale ![]()
No já taky nechci jinam, tedy ne do Liberce. Byla jsem tam na nucené revizi a tak z toho nemám dobrý pocit, necítila bych se tam dobře. ale když bude plno tak se nedá nic dělat, do Boleslavy je to celkem z ruky
@Radka84 jeden termín 30 října, druhý 7.listopad… takže tak nějak začátek listopadu ![]()
Kdybych rodila jak minule, tak mě pryč nepošlou…přijela jsem tam a malá byla za 8 minut na světě. No snad to ted nebude tak těsně, ale podobně by nevadilo, aspon by mě nevyhodili jinam ![]()
@barushka2 taky mám zkušenost s revizi v LBC.. ale pojedu radši tam než do MB, o tamní porodnici jsem necetla nic pěknýho..
@scai tak to se spíš nepotkame, já mám až 18.
chci teda taky dorazit co nejpozdeji, ale nevím, jestli úplně dobře odhadnu, kdy jde fakt do tuhého :-/
@Radka84 no to asi ne, první jsem rodila o týden dřív, tak to snad bude podobně…
No a odjezd jsem se ani nesnažila odhadnout, jeli jsme hned co začlo jít do tuhého, což bylo asi hodinu potom, co jsem začla přemýšlet zda rodím… Takže rychleji to fakt nešlo.
@Radka84 jo jo to je jasný, já když to nepůjde v JBC tak půjdu do Liberce, ale ne moc nadšeně ![]()
Nerodila, ale říkám si, že by to mnoho věcí vyřešilo. Malá byla docela macek a já ji nemohla porodit, ani náhodou. Malou jsem rodila asi 10 hodin (nepočítám odtok plodovky apod.´), pořád jsem měla kontrakce asi po dvou minutách, ale neotvírala jsem se, takhle to trvalo asi 7 nebo 8 hodin, pak už jsem byla tak unavená, že jsem nemohla tlačit a sestra na mě začala být nepříjemná, takže manžel asi nějak zasáhl, protože se rychle uklidnila…
Mmch, dvě mé kamarádky loni rodily v MB, poslali je tam z Jablonce, a říkaly, že nádherný přístup. Shodou okolností jedna z nich měla stejnou „diagnozu“, takže ji nechali rodit čtyři hodiny a když prostě malou nemohla porodit, tak jí samotný primař navrhl, že udělají císaře. Prý úžasný personál a hlavně přístup. Domnívám se, že kdyby mě nenechali „vyflusat“ těch 10 hodin, tak psychika by byla asi jinde. Kromě jiného, když mě posílali na chodbu, ať si počkám a chodím, že to snad nějak vyřeší, tak to hotovo.
Nevím, hodně známých, netvrdím kamarádky
, bylo dost nespokojených právě přístupem na poporodním. Kopu se do hlavy, že jsem měla říct, že jsem příbuzná těch a těch lékařů, kteří tam pracují, protože prý přístup je pak úplně jiný…
Jenže nesnáším protekci, tak jsem to odmítla, teď si říkám, že jsem husa hloupá. Sestry pak koukaly, když tam za mnou příbuzní chodily a začaly se chovat úplně jinak.
@Silky123 s tím personálem asi fakt záleží na směně, či konkrétních sestrách. Já slýchám na JBC personál jen chválu, pouze jedna známá má podobnou zkušenost jako ty i s porodem. Platí to ale i u Liberce, většina lidí mi říká že personál blbý, ale určité procento lidí že byli naprosto spokojeni. takže to holt člověk neodhadne…
Rodila jsem plánovaným císařem v Jablonci 12.6.2012.Nastupuješ den(odpoledne)předem. Druhý den ráno kapačka, cévka a jde se na sál. Já měla původně domluvenou celkovou narkózu(prvního jsem měla také v celkové)ale ještě na sále mě sestra ukecala na spinál. Strašně jsem se toho bála, ale teď jsem strašně ráda, že jsem se tak nakonec rozhodla-aspoň jsem viděla malýho hned. Doktoři pak zašívali a sestra si šla ke mně sednout i s miminkem-paráda. Pokud budeš chtít, tak tě můžou trošku oblbnout u toho šití, kdybys byla třeba unavená a tak.Pak převoz na JIP-ležení bez polštáře, ale můžeš pít, což je fakt výhoda. A partner tam může klidně přijít-na chvíli, i s miminkem. Jinak na kojení ho přinesli teda až asi za 5hodin(nevím jestli spali či co)ale v pohodě se přisál, takže dobrý. Mmch partner může i na sál, ale to je pěkně mastný. Ještě ten večer v půl dvanácté nás táhli z postele do sprchy.Je tam nával a snaží se to co nejrychleji přeložit na norm. pokoj, ale samozřejmě že kdyby byl nějaký problém, tak se vstává až to půjde. No a další den na šestinedělí. Miminka nám nosili a jak tam bylo plno, tak nám je tam nechávali docela dlouho-přes noc ne, to až poslední noc. Rodila jsem v úterý a v sobotu už byla doma. Pokud by tě ještě něco zajímalo, tak písni.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.