Datum plánovaného císaře v Podolí

4243
5.9.12 19:04

Datum plánovaného císaře v Podolí

Prosím holky o radu, co jste byly nedávno na plánovaném císaři v Podolí. Jsem z toho jelen - do průkazky mi doktorka napsala - ztenčená jizva, ad s. c. 12.9. - tomu bych rozuměla, že 12.9. bude císař. Ale dala mi papír, že si mám v pátek zavolat na termín porodu. Potřebovala bych zítra ráno nahlásit školku na příští týden pro syna, bohužel nemáme hlídání, manžel prý má přehršle práce. Školku máme soukr. protože státní má malou kapacitu a mám zaplacených jen pár dní v měsíci. V papíře - informovaný souhlas s operačním výkonem se taky píše něco o příští středě. Jestli toho 12.9. znamená termín porodu nebo že do 12.9. mám přijít do porodnice a oni mi řeknou v pátek přesný datum. Nevím, co si vybrat. Měla jsem v tom jasno v porodnici, ale to jsem nečetla tu průkazku, že mi tam psala datum, proto jsem se nezeptala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1053
5.9.12 19:26

Pokud jsi byla v poradně v Podolí a termín do průkazky ti napsala podolská doktorka, je to termín porodu. Máš si zavolat ohledně toho, kdy a kam nastoupíš do porodnice na rizikové oddělení P3 a možná ti i řeknou, kdy půjdeš 12.9. na řadu. Tak jsem to měla já… Tak držím palce. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
5.9.12 19:46

Díky. To mi to mohla říct takhle rovnou. To do té doby porodím - to budu už 39+4, dnes jsem 38+4. Aby mi ta jizva nakonec nepraskla opravdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
5.9.12 19:48

Jojo, v poradně v Podolí. Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
480
5.9.12 19:49

Měla jsem to stejně jako emari. Řekli v kolik a kam nastoupit a v kolik hodin proběhne sekce. Kdyby se Ti porod rozjel, tak rychle do porodnice, udělají akutní s. c.
Tak ať jde vše hladce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
5.9.12 19:56

Díky, příprava k porodu se zastavila a spíš jsme o 3týdny zpětně. Minule jsem měla CS 6 a dnes CS 4, minule otevřená na prst, teď na špičku prstu - u jedné lékařky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
5.9.12 20:08

Ještě pro jistotu, to datum je termín porodu, ne nástup do porodnice, takže nastoupím asi 11.9., když mám psáno 12.9.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
480
5.9.12 20:26

Jo, jo, nastupuje se den předem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
5.9.12 20:29

@Tina1
Díky moc, tak už vím, jak nahlásit školku na příští týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3400
5.9.12 20:30

Ja mela tedy sekci v Motole, ale asi to bude obdobne. Mela jsem nastoupit dopoledne, den pred terminem planovaneho cisare. No nakonec to byl akutni cisar, protoze jsem se rozrodila sama o den driv :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8086
5.9.12 20:59

@emari ano jak píše emari.. do průkazky mi taky napsali termín porodu a jen jsem si cinkla v kolik kam nastoupit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
5.9.12 21:06

@Barusak78
Nestraš. To by bylo už pakna rozhodnutí lékaře, zda by v příp. porodu dal normální porod nebo císař. Mě se zúžila jizva za 3týdny o 2mm. Možná by mi změřili jizvu a dle toho nechali rodit nebo císaře. Nevím. Možná je poenta v tom, že nemůžu jen přenášet. Císaře mám napsanýho 3dny před termínem a ten je o víkendu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
10.10.12 15:09

Ahoj holky,
chtěla jem se zeptat, co je potřeba po císaři..budu mít taky plánovaný císař v Podolí a jsem prvorodička, tak asi budu mít takový hloupý otázky :-))
1. jaký poporodní kalhotky
2. vložky jsou potřeba asi i po císaři, že?
3. jak se uvádí, co na sál při porodu, tak u císaře je to asi zbytečný ne?
4. za jak dlouho dostanete mimi?
5. odsávačka mléka je k zapůjčení?
předem děkuju za odpověď. Pomůže mi každá rada :-)
 Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
10.10.12 15:57

1. kalhotky radši síťový a hlavně mysli na to že musí být vysoké kvůli jizvě aby tě to do ní netlačilo
2. vložky určit ano. očistky budou odcházet i po císaři (jeden balík v porodnici
3. u císaře budeš mít všechno na pokoji. přijímá se minimálně den před výkonem
4. u plánované SC dostaneš pravděpodobně epidurál takže mimi uvidíš hned, pak budeš 24 hodin na JIP tam ti budou prcka nosit a pak na šestinedělí kde ti ho dají jak se budeš sama cítit (pokud budete oba OK)
5. odsávačku v případě potřeby půjčí, mají elektrickou Medela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
10.10.12 16:16
@paola white píše:
1. kalhotky radši síťový a hlavně mysli na to že musí být vysoké kvůli jizvě aby tě to do ní netlačilo
2. vložky určit ano. očistky budou odcházet i po císaři (jeden balík v porodnici
3. u císaře budeš mít všechno na pokoji. přijímá se minimálně den před výkonem
4. u plánované SC dostaneš pravděpodobně epidurál takže mimi uvidíš hned, pak budeš 24 hodin na JIP tam ti budou prcka nosit a pak na šestinedělí kde ti ho dají jak se budeš sama cítit (pokud budete oba OK)
5. odsávačku v případě potřeby půjčí, mají elektrickou Medela

děkuju moooc :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková