Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojky, je zde někdo kdotřeba tenhle rok nebo někdy rodil Planovanym císařským řezem v Boskovicich aby bylby ochotny mi napsat vše do podrobna, abychse tak nebala??? napsat třeba kdy bylnastup, co tam ten ted dopředu dělali, jak je to rano před cisařem, co manžel, když chci celkovounarkozu a aby manžel čekalna miminko, jak jetopocisaři, jestli manžel muže přijit na kratku navštěvu odpoledneukazat dcerce miminko… akdydom.. prostě vše. děkuji jestli se někdo najde
Protože mmi v listopadu před rokem zemřela dcera v 41tt tak ted jdu na cisaře chci co nejdříve, protože se bojime, ale dok mě chce vzít v 37tt
Á jsem měla první porod nepostupující tak že jsem musela na císaře a druhý ve 37tt preklampsii. Více méně se neni čeho bát.
Druhý císař byl mnohem lepší než ten první. U druhé jsme měla ještě epidurál a pak celkovou narkozu. nevim jak je to v jiných nemocnicích, ale u nás tatínek čeká před sálem než mimi vyndají z břicha a pak ho vezou v inkubátoru na ošetřovnu. Tam ho zváží a jiné a tatínek je tam s mimčem
Jsme to napsala blbě u toho prvního jsem měla epidurál a pak ještě celkovou. Absolvovala jsem klistýr samozdřejmě už jsem nejedla. Před přípravou na sál mi dali tu cévku kvuli močení. Když jsem byla ted na tom posledním tak jsme si i užili srandu. Doktorka co mě uspávala tak měla menší nehodu. Jak dávaji takovou tu masku na obličej tak se jí rozebrala v ruce a mě tím praštila do hlavy. tak jsem ještě žertovala jestli je to nová metoda uspávání. Bouli na hlavě jsem měla pěknou. A nervozita byla skoro pryč.
Ahoj ![]()
já jsem rodila v Boskovicích, ale měla jsem akutní císařský řez, takže to je něco jiného, ale co vím od holek co leželi se mnou na pokoji tak je to samozřejmě na domluvě já jsem měla jen částečnou anestezii (anesteziolog se tě zeptá jak to budeš chtít).Přítel byl celou dobu na porodním sále se mnou (fotil)
a potom byl i u prvního ošetření miminka a donesl mi ho ukázat když mě šili. Na pokoj na šestinedělí ale návštevy nesmí, ale dá se domluvit ze sestřičkama, že třeba na chvilku
protože po císaři nebudeš moct hned chodit tak to je takové na prd ale domluvit se dá
za miminkem manžel může kdykoliv během návštěv přijít po domluvě i mimo návštěvní dobu. Když jde všechno dobře tak tě pustí domů po 6-ti dnech. Pokud máš ještě nějaké otázkyklidně se ptej co budu vědět tak povím ![]()
Příspěvek upraven 11.10.12 v 12:47
Právě to vim, že navštěvy tam nemužou, ale budu par hodin po cisaři, neřikam na dlouho, a le jak pišeš jen ana chvilku, abych uvidělamanžela a dcerku, jsme na nidost zavisla a hlavně ji ukazali to slibovane miminko
no uvidime, hrozně se toho bojim už ted
bojim se doktorua nemocnice ![]()
Ja to pravě tak nemužu porovnat, dcerku jsem rodila normalně a krasny a druhou akutnim cisařem, ale skončila jsme na jipce, takže nevim do eho jdu ![]()
@Nicolečka píše:
Právě to vim, že navštěvy tam nemužou, ale budu par hodin po cisaři, neřikam na dlouho, a le jak pišeš jen ana chvilku, abych uvidělamanžela a dcerku, jsme na nidost zavisla a hlavně ji ukazali to slibovane miminkono uvidime, hrozně se toho bojim už ted
bojim se doktorua nemocnice
myslím, že můžeš být v klidu dobře to dopadne
Myslím že na chvilku za tebou manžela i s dcerkou pustí jen předem zkontrolují jestli některá maminka nekojí ale víc jak 15min to asi nebude, no a až pak budeš moct sama chodit to bývá asi tak za den tak můžete sedět v jídelně jak dlouho chcete akorát je blbé že jak jsou návštěvy tak se tam nahrne plno lidí je tam hrozný hluk a spoustu lidí takže já jsem se vždy domluvila ze setřičkou která měla službu jestli by přítel mohl přijít po návštěvních hodiná a měli jsme klid ![]()
@Nicolečka píše:
Ja to pravě tak nemužu porovnat, dcerku jsem rodila normalně a krasny a druhou akutnim cisařem, ale skončila jsme na jipce, takže nevim do eho jdu
to já jsem taky nevěděla ale po tom včem co jsem si během porodu přožila už jsem moc nevnímala… jen mi dali na výběr jestli celkovou anestezii nebo částečnou a když mi řekli že částečná je šetrnější a lepší pro miminko tak jsem řekla částečnou, a pak už jsem to jen chtěla mít za sebou a modlila se aby byl malý v pořádku - naštěstí je ![]()
Tak u nás na Jipku normálně náštěvy byli. jsem z Č. Budějovic. A na Daníka se mohli podívat na šestinedělí. To jim ho sestřička dovezla. kamarádka co byla nejdřív na císaři tak ji dali na jipku a pak byla s malou na neonatologii a tam mohli jen příbuzní.
Tak jak jsem byla na jipce, tak tam za mnou přišel manžel a pak mě převezli na pokoj a to už tam přišli všichni za mnou
Mě na jipku malého vozili a pak na šestineděli normálně byl semnou na pokoji
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.