Plat pro chůvu - Ústecký kraj

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16246
4.4.22 19:34
@Žižkovská žena píše:
@Oriseka Jasně, to respektuju. Jen teda naše chůva by pochopitelně měla taky nárok na nemocenskou, očr a dovolenou, to je zákonná povinnost, takže to není žádný ohromující bonus.

A ta pracovní doba by byla pravidelná, nebo nepravidelná? Kdyby to byla práce např. po-út 8-16 a st 8-12 a čt-ne volno, tak si myslím, že i za 15tis. hrubého někoho seženeš. Ale pokud by to bylo tzv. na zavolání, kdy jeden týden to bude po+čt a další týden budeš potřebovat někoho st+pá a sobotní úklid, tak bych lovila spíš někde u čerstvých energických důchodkyň, pro které to bude vítaný příspěvek k důchodu a nebudeš jim narušovat rodinný život. Mladá bezdětná holka si bude chtít vydělat, mladá žena s malými dětmi bude chtít možnost plánovat si čas.
Je ale spousta žen, kdy chlap nosí domů dost peněz, ony chtějí být se školkovými dětmi třeba ten čt-ne někde na chalupě a tam se věnovat jim a zahradě, a jejich cílem je být někde zaměstnaná kvůli odvodům, ale stačí jim, když vydělají něco málo na jídlo.
Já bych šla cestou 15tis. hrubého, a když se to nepotká s trhem, tak bych šla cestou kvartálních bonusů při minimální absenci a spolehlivosti nebo třeba stravenkama/cafeterií, ze kterých neodvede zaměstnavatel ani zaměstnanec bambilion státu.
Mně přijde 20tis. hrubého dost, 20tis. čistého (taky se tu objevilo v diskuzi) už jako scifi, za 2,5 dne týdně.
A zkusila bych to vykopnout i tady v diskuzi Emimino Jobs, nebo jak se jmenuje, třeba tady jsou nějaké holky z Ústecka, které se zmíní známým atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16246
4.4.22 19:38
@Oriseka píše:
8.tydnu dovolene? Hodne lidi to dela jen kvuli te dovolene, protoze chteji mit cas na vlastni deti. Chodit k nekomu domu je za me proste obtiznejsi nez chodit do zamestnani, kde mas nejaky status z te firmy/skoly. Ta chuva musi sve chovani uzpusobit rodine, zapadnout do soukoli domacnosti. Ted jeste uklizet 4 hodiny v pritomnosti matky nebo i hlidat dite doma, kdyz rodic dela z domova. Tuto praci bych fakt nechtela. Kdyz nabidnes malo, tak kdo se ti bude hlasit? Chces takoveho cloveka u sveho ditete? Za 20tis. mozna uz nekoho normalniho najdes.

Jenže ta asistentka pedagoga má zase práci 5 dnů v týdnu, a to je taky sakra rozdíl, dělat 2,5 dne, nebo dělat 5 dnů. Protože když můžeš s dětmi někam vypadnout ve středu odpoledne a vrátit se v neděli večer, tak potom té dovolené jako takové zase tolik nepotřebuješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.4.22 19:41
@zrcadlo píše:
A ta pracovní doba by byla pravidelná, nebo nepravidelná? Kdyby to byla práce např. po-út 8-16 a st 8-12 a čt-ne volno, tak si myslím, že i za 15tis. hrubého někoho seženeš. Ale pokud by to bylo tzv. na zavolání, kdy jeden týden to bude po+čt a další týden budeš potřebovat někoho st+pá a sobotní úklid, tak bych lovila spíš někde u čerstvých energických důchodkyň, pro které to bude vítaný příspěvek k důchodu a nebudeš jim narušovat rodinný život. Mladá bezdětná holka si bude chtít vydělat, mladá žena s malými dětmi bude chtít možnost plánovat si čas.
Je ale spousta žen, kdy chlap nosí domů dost peněz, ony chtějí být se školkovými dětmi třeba ten čt-ne někde na chalupě a tam se věnovat jim a zahradě, a jejich cílem je být někde zaměstnaná kvůli odvodům, ale stačí jim, když vydělají něco málo na jídlo.
Já bych šla cestou 15tis. hrubého, a když se to nepotká s trhem, tak bych šla cestou kvartálních bonusů při minimální absenci a spolehlivosti nebo třeba stravenkama/cafeterií, ze kterých neodvede zaměstnavatel ani zaměstnanec bambilion státu.
Mně přijde 20tis. hrubého dost, 20tis. čistého (taky se tu objevilo v diskuzi) už jako scifi, za 2,5 dne týdně.
A zkusila bych to vykopnout i tady v diskuzi Emimino Jobs, nebo jak se jmenuje, třeba tady jsou nějaké holky z Ústecka, které se zmíní známým atd.

Samozřejmě, že by měla pravidelnou pracovní dobu, „na zavolanou“ by to bylo dost nefér, od toho jsou brigády, které jsou hodinově placené mnohem lépe.

OK každopádně díky všem za názory, zase jsem si trochu rozšířila obzory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22652
4.4.22 19:59
@zrcadlo píše:
Jenže ta asistentka pedagoga má zase práci 5 dnů v týdnu, a to je taky sakra rozdíl, dělat 2,5 dne, nebo dělat 5 dnů. Protože když můžeš s dětmi někam vypadnout ve středu odpoledne a vrátit se v neděli večer, tak potom té dovolené jako takové zase tolik nepotřebuješ.

Tak pro me je dulezite hlavne pokryt prazdniny. Ne, nutne vypadnout ve stredu odpo a vratit se v nedeli. Stejne to se skolnimi detmi nejde. Spis deti vyzvednout brzy ze skoly/skolky-ukoly, krouzky. Tohle ma kazdy jinak, ze. Spis to, ze se chodi k nekomu domu a ten povazuje chuvu, co se mu stara o miminko za nizkokvalifikovanou pracovni silu a chce ji vyuzit i na uklid :think:. Takova prace by me netesila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.4.22 20:04

@Oriseka to není urážka, že to je nízce kvalifikované. Znamená to, že na to není třeba vš ani žádný složitý výcvik.

Já chápu, že úklid a péče o děti pro každého není, ale když jsem já byla au pair, dělala jsem oboje a nepřipadalo mi to pod moji úroveň. Tebe to může urážet, my hledáme někoho, komu to nevadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15925
4.4.22 20:29

Když se nad tím lehce zamyslím, tak pokud vezmu v potaz hlídání dětí s polovičním úvazkem a pevnou pracovní dobou, pokud by byla smlouva alespoň na rok, tak bych to viděl někde od 50 do 60% průměrné mzdy. Hodnotu práce snižuje nízký nárok na kvalifikaci, na druhou stranu ji zvyšuje nárok na spolehlivost - přeci jen někdo cizí bude hlídat vlastní dítě, navíc v domácím prostředí, kde bude mít víceméně neomezený přístup.
Pokud by daný zaměstnanec měl „volný“ čas v rámci samotného hlídání a měl by provádět další doplňkové činnosti, bych pak nechal na další jednání. Buď by to bylo součástí paušálu, nebo by za to byla nějaká extra odměna navíc. Proto navrhuji 15-20tis hrubého.
Imho pro někoho, kdo potřebuje nějaké peníze, má čas, nechce chodit na směny do fabriky a tyto peníze by mu stačily (pokud si vlastní aktivitou - třeba tím úklidem apod nevydělá něco navíc), tak si myslím, že to je slušná nabídka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
4.4.22 21:19
@Žižkovská žena píše:
@g.sandova když budeš mít na výběr ze dvou uchazeček, a jedna bude mít tři odrostlé děti a jedna bude bezdětná, ale bude mít „kurz chůva,“ tak si vybereš tu druhou? To je nesmysl.

No, že má někdo odrostle děti ještě neznamená, že bude dobrá chůva.
Raději bych praxi v jesličkách, dětské skupině. Nebo už zkušenosti v nějaké rodině. Jenže ty neuklízí, proč taky. To jsou profesionálové, který zaplatíš za péči o děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.4.22 21:49

@g.sandova Nikdy jsem nenapsala, že bych vzala kohokoliv, kdo má děti.
Hele, zdá se mi, že si ventiluješ nějakou frustraci tím, že sem chodíš rýpat. Evidentně bychom měly na chůvy jiné požadavky, to je v pořádku.

Proč reaguješ na tohle téma tak přecitlivěle a trváš na nějakých svých představách ohledně toho, jak taková chůva má vypadat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
4.4.22 22:52
@Žižkovská žena píše:
@Bubla Bůčková Jako asi by to byla „osobní asistentka“ jednatele firmy. Já jsem taky byla jednou osobní asistentka jednatele firmy a někdy jsem mu hlídala dítě. Dokud to nikdo neudá, nikdo si nestěžuje.

Což je taky další zajímavý „benefit“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18151
4.4.22 23:03

Já když přemýšlím z pozice té chůvy. Co to bude za ženskou? Chceš někoho, kdo má aspoň maturitu? Vím, že to není na chůvu potřeba, ale nevím, jestli máš představu, jaké typy holek dnes chodí na učňáky. A holka s maturitou - nemá ona lepší si najít někde místo v kanclíku, kde bude mít sice 20-25 hrubého na celý úvazek, ale větší klid? :think:
Když bude u vás na půl úvazku, tak asi těžko bude mít někde další práci, ono dva půlúvazky a s cestami do těch zaměstnání, to je celkem makačka.
Takže hledáš někoho, kdo bude dělat za 15 hrubého, tj. cca 13 čistého? Co to může být za člověka, že mu stačí plat 13 čistého s tím, že těžko najde další práci na dorovnání aspoň nějaké obstojně mzdy, aby nemusel dělat denně do noci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
5.4.22 06:12
@Žižkovská žena píše:
@g.sandova Nikdy jsem nenapsala, že bych vzala kohokoliv, kdo má děti.
Hele, zdá se mi, že si ventiluješ nějakou frustraci tím, že sem chodíš rýpat. Evidentně bychom měly na chůvy jiné požadavky, to je v pořádku.Proč reaguješ na tohle téma tak přecitlivěle a trváš na nějakých svých představách ohledně toho, jak taková chůva má vypadat?

Ja ti jenom radím, jdeš na to blbě :mrgreen: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4785
5.4.22 07:01
@bigl píše:
Já když přemýšlím z pozice té chůvy. Co to bude za ženskou? Chceš někoho, kdo má aspoň maturitu? Vím, že to není na chůvu potřeba, ale nevím, jestli máš představu, jaké typy holek dnes chodí na učňáky. A holka s maturitou - nemá ona lepší si najít někde místo v kanclíku, kde bude mít sice 20-25 hrubého na celý úvazek, ale větší klid? :think:
Když bude u vás na půl úvazku, tak asi těžko bude mít někde další práci, ono dva půlúvazky a s cestami do těch zaměstnání, to je celkem makačka.
Takže hledáš někoho, kdo bude dělat za 15 hrubého, tj. cca 13 čistého? Co to může být za člověka, že mu stačí plat 13 čistého s tím, že těžko najde další práci na dorovnání aspoň nějaké obstojně mzdy, aby nemusel dělat denně do noci?

13 čistého za 2,5 dne v práci mi přijde jako dost fér nabídka a s třeba 18 čistého za pakarnu na kase mi to teda přijde nesrovnatelné. Za 20 hrubého v Ústí leckdo dělá i 40h týdne plus přesčasy, takže bych to taky zkusila inzerovat za těch 15-20…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
5.4.22 08:58

@Žižkovská žena Trošku z celé diskuze a tvých odpovědí vnímám, že jsi náročnější klientka ( ne ve špatném významu ), a až uvidíš, kdo se ti bude hlásit, sama uznáš, že je nutné přitlačit.
Já nejsem cílovka, ale ty to popisuješ jako strašně výhodné, ale pečovat o dítě/domácnost s matkou dítěte za zadkem, která je pochopitelně citově zainteresovaná, je to nejvíc co by mě odrazovalo.
V práci je nastavený nějaký profesní odstup, ty nemůžeš mít odstup, když se jedná o tvé dítě. Nikdy bych do něčeho takového nešla. I moje pani na úklid byly rádi, když jsem vypadla v době úklidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.4.22 09:02

@Šarlota4 Určitě, může být. Ale já dosud měla fajn pomoc do domácnosti s dítětem i úklidem a fungovalo to podle mě dobře, i když jsem tu byla, i když jsem tu nebyla. Teď jen řeším, kolik je OK nabízet, kdyby to bylo trochu legálnější, pravidelnější na HPP.

Když mám doma někoho na úklid, samozřejmě se snažím vypadnout, vždycky to nejde, ale někdy jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
923
5.4.22 09:56

@Žižkovská žena
hlavně bych dělala testy na drogy!!! Protože u některých to nepoznáš, a v Ústí je jich fakt hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat