Platnost cestovního pasu pro Itálii

102677
17.3.13 12:28

Platnost cestovního pasu pro Itálii

Ahojky, nevíte někdo, zdali je při pobytu v itálii nutné, aby měl pas platnost ještě po nějakou dobu po návratu z Itálie? Dcera jede se školou na přelomu dubna a května na deset dní do Bibione a pas má platný do 30. června 2013. Stačí to tak, když platnost pasu v pohodě pokryje celou dobu pobytu nebo je nutné, aby měl platnost například ještě šest měsíců po návratu? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11117
17.3.13 12:31

A je si jeste podobna? Protoze vetsina lidi meni pasy dost rychle, prave kvuli menici se podobe ditete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
17.3.13 12:33

Jinak by to melo byt v pohode, protoze to slouzi spis jako identifikacni doklad. Pro cesty po EU staci detem i „obcanka“, akorat ze vetsina lidi stejne vyridi spis pas, pro pripad, ze pojedou mimo EU.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102677
17.3.13 12:33
@Ali-Ali píše:
A je si jeste podobna? Protoze vetsina lidi meni pasy dost rychle, prave kvuli menici se podobe ditete.

je si podobná, je jí dvanáct, tam už se ta podoba tak nemění, ale o to tu nejde, jde mi o oficialitu, jak to má itálie, zdali stačí platnost pasu po dobu pobytu či jestli musí mít platnost ještě nějakou dobu po návratu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102677
17.3.13 12:36
@Ali-Ali píše:
Jinak by to melo byt v pohode, protoze to slouzi spis jako identifikacni doklad. Pro cesty po EU staci detem i „obcanka“, akorat ze vetsina lidi stejne vyridi spis pas, pro pripad, ze pojedou mimo EU.

jo to si myslím taky, ale tak nevím, jestli náhodou nemá itálie nějakou výjimku. vím, že dřív právě v itálii chtěli platnost po dobu šesti měsíců po návratu, ale bylo to před naším vstupem do eu, ted jsem všude našla, že prostě stačí platný cestovní doklad, ale potřebuju to vědět s jistotou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
17.3.13 12:49

@Šája
tak jsem ze zvedavosti mrkla na ministerstvi zahranicnich veci a u vsech statu EU je napsano to same - ze je treba mit identifikacni doklad platny po dobu pobytu v zahranici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102677
17.3.13 12:56
@Ali-Ali píše:
@Šája
tak jsem ze zvedavosti mrkla na ministerstvi zahranicnich veci a u vsech statu EU je napsano to same - ze je treba mit identifikacni doklad platny po dobu pobytu v zahranici.

díky, takže to by mělo být v pohodě :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4692
17.3.13 13:13

Pro jistotu bych si zavolala nebo napsala na ambasádu, tam ti to řeknou jak to je, taky to tak dělám, když někam jedem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102677
17.3.13 13:58
@Irinka0210 píše:
Pro jistotu bych si zavolala nebo napsala na ambasádu, tam ti to řeknou jak to je, taky to tak dělám, když někam jedem :)

díky už jsem tam napsala mail, tak snad mi odpoví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
724
17.3.13 14:03

Tak nevim, ale jak tu bylo řečeno v době je platný tak že jestli končí 2 nebo 10dnů po příjezdu domu nemá na to vůbec žádný vliv. Hlavně aby platil kdžy tam bude. A aby měli cestovní pojištění. To se vyplatí. Přeji at si to užije :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
818
17.3.13 14:05

To byva (platnost este 6mesiacov po navrate) len kvoli vizam mimo EU.
Pripadne jej vybav OP pre deti, je za 50Kč, to tiez staci na cesty v EU.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4692
17.3.13 14:12

@Šája Ono je to jistější napsat nebo zavolat, než pak někde řešit nějaké problémy :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102677
17.3.13 14:32
@miaPRG píše:
To byva (platnost este 6mesiacov po navrate) len kvoli vizam mimo EU.
Pripadne jej vybav OP pre deti, je za 50Kč, to tiez staci na cesty v EU.

tak já právě vím, že ta itálie to mívala, ale bylo to asi před naším vstupem do eu.
občanku jí dělat nebudu, když má pas, přijde mi zbytečný, aby měla obojí, navíc ve škole prostě chtějí pas…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102677
17.3.13 14:33
@Irinka0210 píše:
@Šája Ono je to jistější napsat nebo zavolat, než pak někde řešit nějaké problémy :)

to určitě, mail mají, když neodpoví, ještě zvednu telefon ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
karolínka12
17.3.13 15:07

Doporučuju nechat udělat nový; oni totiž v Itálii nějaké změny oficialit moc nevnímají, takže jí můžou klidně vrátit; já bych to neriskovala, mám přítele Itala a s italskými úřady už nějaké zkušenosti máme; lepší pořídit pas než pak řešit, jak dostat dceru bůhví odkud

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí

Juno Fix