Platové tabulky zdravotních sester
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
platové tabulky zdravotních sester
Ahoj holky,
v srpnu se vracím do práce a mám nastínit svoji představu platu.Na stejném místě /ale s jiným šéfem/jsem měla před poslední MD málo /asi 65.-/hod./
Jsem celkově 15 let od ukončení studií a po 9 letech MD.
Můžete mi poradit,jak se to vlastně počítá? Do let praxe patří i MD? Nebo se počítají jen roky zaměstnanosti? /nevím,jak to vysvětlit-po škole jsem byla rok zaměstnaná,ale smlouvu mi kvůli těhot.neprodloužili=rodičák a následující druhé těhot.mi platil stát.Pak jsem byla 5 let zaměstnaná,další MD,a nyní se vracím-smlouva trvá/
Zase jedem z mých „taliánských“ dotazů ![]()
Díky moc,Tina
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Tino počítá se to i s mateřskou, ale jen doba, co jsi pracovala ve zdravotnictví. Pozor státní a akciovky atd mají jiné tabulky.. například já mám praxi 6 let. nástupní plat v hospicu mám 15000kč v PL mi dají 17200kč též základní plat.. takže vše se odvíjí od zaměstnavatele
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No já se do zdravotnictví vracela po 8 letech a co si vzpomínám, jak jsem koukala do zákonů, tak se do odpracovaných let pro účely zařazení do tabulky počítá i doba strávená na mateřské a rodičovské dovolené (tedy doba, kdy v zaměstnání čerpáš MD a RD, tedy máš v té době platnou pracovní smlouvu… ne automaticky doba, po kterou pobíráš dávky od sociálky nebo pracáku), ovšem zároveň je to omezené na maximálně 6 let za celou pracovní kariéru.
Nicméně mám pocit, že teď už se odpracované roky dodržovat nemusí… ale to fakt nevím jistě… minimálně se o tom mluvilo, ale jak to nakonec dopadlo mi uniklo. Mluvím o platech, tedy o státní sféře. U soukromé sféry pokud vím tabulky s odpracovanými roky nejsou a záleží na zaměstnavateli, jestli za delší praxi zaplatí víc nebo ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, nechci Tě nějak mystifikovat, ale co mám informace ,tak by se do odpracovaných let měla počítat ta MD,která byla v souběhu se zaměstnáním..tj. asi bych tam nepočítala to období po ukončení pracovního poměru…takže 1 rok + 5 let zaměstnání + poslední MD tj. 3 roky (nevím jakou máš variantu)…tj. cca 9 let praxe.. ale ber to samozřejmě s rezervou…pokud má někdo přesné informace..ráda se také přiučím ![]()
Dále se v tabulkách rozlišuje třída a ta se nevztahuje na odpracované léta, ale vykonávanou činností.
Stejně ale nechápu proč máš nastiňovat představu platu pokud jedete v tabulkách? To je nějaké soukromé zdrav.zařízení a potřebuješ porovnat?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
xxxxx no samozdřejmě, že jsou jinak placené odborné práce, ale já to beru tak nějak obecně… ale jinak máš pravdu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
pokud se vracis ke svemu puvodnimu zamestnavateli,tak jedes dale v tabulkach a za tu dobu cca 9let jsi u neho stale „poskakovala“ po stupnich,tak,jako by si tam pracovala..takze pokud jsi byla napr. 8.trida a 4.stupen,tedka budes 8.trida a 6.stupen… a jinak se opravdu zapocitava MD/RD v maximilani delce 6ti let. Trosicku nechapu,proc by si mela mit predstavu o platu,ktery stejne neovlinis…leda,ze by ti to chtel dorovnat osobnim priplatkem…a pokud nevis,jak nyni tabulky vypadaji,zkus pohledat,je to narizeni vlady c. 564/2006 o platových poměrech zaměstnanců ve veřejných službách a správě,zkus najit tvoje zarazeni - jsou to 3.ruzne tabulky - kam spada zdravotnictvi,tedka nevim…mrknes na ni a hned budes mit predstavu.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Všem moc děkuju,
xxxx to vystihla přesně-je to tedy cca 9 let praxe,ale v soukromé ordinaci /a.s./.Takže to asi bude jiné než v nemocnici,ale aspoň vím,jak se to počítá a mám porovnání,neměla jsem totiž vůbec představu ![]()
T.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit