Plavání s miminkama - kauza
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Kocicka1987 ja ale nemám nic proti plavání 🤦🏻♀️ jen proti tady tomu konkrétnímu kurzu. Je mi jasný, že všude jinde to probíhá normálně, já se ale ptala konkrétně na tenhle kurz.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Video jsem nevidela, nemam moc chut tim ztracet cas, ale zcela uprimne.. chodim s dcerou plavat, posledni dobou se nechce potapet, drzi se jako kliste a nechce. A co delam jako matka? Potapim ji, kdyz nechce? Dam ji lektorce, at ji potopi ona? Hazu ji do vody?
Samozrejme ze ne, delame jine aktivity a tohle vynechavame. Prijde na to zase priste. Pokud si nekdo necha 6 tydennim (nebo mesicnim) hazet do vody, i kdyz rve, tak je to chyba matky (nebo kdo tam s nim je), ne lektorky. Ta dela jen to, co ji rodic dovoli
pokud se mi lekce nelibi, nechodim tam ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tarena no hele a viděla jsi to video co tu někdo sdílel? Jako očividně to děla maminka dobrovolně, ale je to fakt miminko, takže žádný preklep.
Každopádně tam nikdo děti neodevzdaval, aby se teď tvářil pobouřeně. Matky byly přítomny, delaly to samy. Když jim to přišlo špatně, nikdo je tam nedržel, odešla bych, pokud bych byla ultra slušná, tak nejdyl po první hodině.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lily-of-the-valley píše: Více
Praveze videla, nikdo nic nehazel, cvici maminka. A sice rikaji 6 tydnu, ale prijde mi to mimino vetsi. Dal jsem se nekoukala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tarena píše: Více
Já to taky vypnula hned jak začala mluvit ta blondýna, mám na ni alergii. 😅 ale mimčo mi přišlo malinkate. A jako nechat se natočit a pak tvrdit, jak to bylo hrozne… Já nevím, copak těm ženským někdo ukradl mozek?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ach, “robila to sama, mala predsa odísť”. Ste nikdy nepočuli o Milgramovom experimente? Ľudsky mozog je evolúciou nastavený na to, aby posluchal autoritu - kým dieťaťu nešlo o život ale “len” plakalo, je sakra ťažké sa zdvihnúť a odísť. Takže záleží, ako moc lektor trval na tom, aby sa v potápaní pokračovalo aj keď dieťa plače.
Od kvalitného lektora by som naopak čakala, že bude vnímať tie deti a aktivity ktoré sa im zjavne nepáčia sám ukončí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Elfido proto píšu, ze měli ještě možnost skončit po první hodině, ne každý by byl schopny odejít během hodiny.
Ale ony odchodily co si zaplatily a teď po letech si vzpomnely jak to bylo hrozne. Tak to tak zle nemohlo být.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Elfido píše: Více
Chápu, co se snažíš říct. Celé dětství mi vštěpovali, že člověk má poslouchat autority a obecně s tím nemám problém. Ale pokud jde o děti, tak pokud jim bylo někdy „ubližováno“, tak převážil primitivnější mateřský instinkt chránit mládě a postavila jsem se za ně, i když se raději konfrontacím vyhýbám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jednou jsem byla v jejich bazenu na verejnem plavani a byla tam pani (pozdeji jsem ji nasla) co se objevuje na fb/ig plavacku (co presne je zac nevim). Kazdopadne to co v bazenu s tim ditetem (asi jejim) provadela opravdu pusobilo drsne a dite (6m mu urcite nebylo) bylo dost v nepohode - coz ji nebranilo se potapet porad dokolecka. Uprimne, odchazeli jsme s manzelem v soku. S “neznym” plavanim na ktere chodime od 7 mesicu tohle nemelo nic spolecneho.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Maggdallena děkuji za normální odpověď
, zajímala mě právě nějaká zkušenost, nestála jsem o to aby ze mě tady dělali blbečka
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já na plavání chodila a nedělala jsem nic, co se miminku nelíbilo. Snad tam chodíme pro zábavu a ne pro nějaký dril. Pokud se mi nelíbí, jak se s mým dítětem zachází, od toho jsem snad matka, abych to utnula
mimochodem nepotápely jsme se vůbec, protože já to nesnáším. A šestitýdenní miminko jsem snad ještě ani doma nekoupala, vaničkovaly jsme od 8 týdnů a plavání nám nabízeli od 6 měsíců nejdřív. Takže můj názor je, že odpovědný je především rodič a ne že kouká a je v šoku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já vlastně přemýšlím, jestli je tak důležité chodit celkově na lekce plavání. A ještě víc vlastně nechápu tu důležitost toho potápění, proč to prostě neřešit a počkat až dítě bude chtít samo…? S první dcerkou jsme chodili na kurz plavání od půl roku… Postupně jsme taky zkoušeli různé polití hlavičky až po potopení, dcerka chodila celkem ráda, nevadilo ji to. Ve 2 jsme přestali chodit, jen sem tam do veřejného bazénu. Plavat začala v necelých 4 letech, kdy ji začalo fascinovat i potápění. Syn nikdy nikam nechodil, prostě jsme ho sebou brali do bazénů a já jsem nerada používala plavecké pomůcky, řekli jsme si, že je budeme nonstop hlídat, aby si uvědomili, jak to ve vodě funguje. Plavat začal v necelých 3 letech. Oba měli vždycky vodu rádi…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My chodily
Ahoj vsem, 2 roky chodim s dcerou plavat do Prazskeho plavacku a rikam si, ze by bylo fajn zkusit k tomu neco napsat. V Hartmanicich ani na jinem pobytu jsem nebyla, letani se na beznych kurzech nedela a nepristoupila bych na nej. Plavacek jsem si vybrala proto, ze jako jedni z mala uci sebezachranu miminek a protoze mame na zahrade zakopany bazen, chtela jsem udelat neco vic pro to, abych snizila riziko. S dcerou jsem chodila plavat cca od 5 mesicu. Prvniho pul roku proplakala - ale zaroven delala pokroky - brzy se naucila zorientovat pod vodou a vyplavavat tak, aby splivala na zadickach, byt to komentovala. Postupem casu plakala mene a mene, v roce vodu milovala, v roce a pul nemela problem sama vylezt z bazenu, drzet se “nudle”, ruckovat kolem bazenu, kousek doplavat atd. Vetsina plavacek se kterymi jsem prisla do kontaktu byla tolerantni k tomu, kdyz jsem rekla ze neco delat nechci nebo ze potrebujeme vic casu nebo napriklad ze dceru z ruky nedam, protoze to nema rada. Jsou nektere, ktere maji ostrejsi pristup - ale kdyz vidim kolika matkam prijde normalni na deti rvat, vyhrozovat, lhat jim nebo je bit, tak chapu ze jsou i ruzne instruktorky. Kdyz jsme nekde u vody, lide kolem nechapou jak plave, jak je samostatna, jak se potapi. Ano, bylo to za nejakou cenu a po prvnich lekcich jsem malem volala bagr aby prisel bazen doma zasypat, ale zvladly jsme to, vzdy jsem tam byla s ni a pro ni, vsechno jsme dotulily, dokojily a kdyz vidim jak miluje vodu, jsem si jista, ze ji to neuskodilo. Ale pokud bych nemela doma ten bazen a strach z toho ze se staci nachvili otocit k jinemu diteti, ktere mame na ceste, asi bych volila “standardni” plavani ktere je spise o hrani si. Snad to nekomu, kdo nad kurzy Plavacku uvazuje pomuze.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To jsem se chtěla zeptat, jak jsou na tom vaše miminka při takhle brzkém plavání s pokožkou? Mě ta bazénová voda strašlivě smrdí chlórem. A vzhledem k tomu, že je problematické právě spojení chlóru s tím, co z nás odejde v moči, jsem se vždycky bála, že to dítě bude mít dost podrážděnou pokožku.
A když se mimča teda v takové vodě potopí, co na to oči? Mají je otevřené a nebo zavřené? To potom nějak oči vykapete?
Jinak žádné z mých dětí nikdy jako mimino neplavalo. Teď se učí ti dva starší (7 a 9 let) a dobrý, z vody mají respekt, ale už normálně plavou prsa s výdechem do vody. Ti mladší pak půjdou do vody postupně… Ale myslela bych tak od 6 let nejdříve.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit