Plavání s miminkama - kauza

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1244
24.6.24 15:31

@Proste.dalsi.mama to my teda vysvetli jak se uci ta sebezachrana. A v cem to je jine. Ja s detmi plavu od 6m, 2 plavecke skoly. Uplne stejne a hlavne citlive pristupy. klasicka postupna abeceda potapeni. Nekdo se zvladl potapet za 1-2 mesice, nekdo az za pul roku. Zadne dite na lekcich ani u jednoho ditete nebrecelo. Kdyz nahodou zacalo, hned lektorka vybídla k preruseni a houpani v klubicku u maminky. Vse se jelo citlivě. Obe deti v roce a pul umeli to, co pises. To je snad standart. Dcera je o dost vetsi sprtka nez syn a kdyz skoci do bazenu, tak se vykope a lehne na zda a je v klidu. :lol: Nejak nevidim duvod, proc mit tvrdsi pristup.
Kazdopdne Sip nemam rada. Celou kauzu povazuju za chybu rodicu. Plavacek sve metody popisuje dost jasne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.6.24 15:31
@Modesta píše: Více

Ahoj.
Plavacek miva mene teplou vodu - pod 30 (tez trochu rozdil od jinych kurzu) a argumentuji tim, ze prave pouzivaji mene chloru. Nekdy deti drkaj zubama ale jak se hybou, zahrejou se a pak je sauna, tak tam uz se obe prohrejem. Dcera miva obcas trochu ekzem (ma potravinove alergie, pri testech jestli jeste porad nebo kdyz obcas nekde neco ulovila mimo muj dohled) a nedrazdilo ji to, oci miva stale otevrene a nic se nedeje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.6.24 15:36
@MP Evik píše: Více

Tak blahopreju zes mela tak skvele plavco kde se to ty deti ucily. Co me rikaly kamaradky kolem, tak se sotva polivala hlavicka atd u takhle malych prtat. Ta sebezachrana u tech miminek do roka je o tom ze se uci ze vsech poloh vyplavavat na zada a orientovat se kde je nahore a kde je dole, treba pri posazeni na dno, pri zamotani atd… aby proste kdyz zahuci tak je to neprekvapilo a mely nauceny reflex co delat. nicmene mam druhe na ceste a stale stejnou obavu z bazenu, takze jestli to tve plavani je nekde v Praze, budu rada za doporuceni:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1244
24.6.24 15:58

@Proste.dalsi.mama u nas se zacalo tim polivanim kelimkem. Moje deti to snaseli velmi dobre a do mesice mohli pod vodu. Vetsina deti v kurzu se pptapela do konce prvniho kurzu, takze do 3 m. Ale to co pises jsme nedělali, jako dite dat ke dnu a tak. To bych asi nedala. Delali jsme treba potopení a jeste obrat pod vodou na zada a vyplavani na zadech apod. Pozdeji skok a vykopani a zada. Uceni, aby se hledali kraj bazenu apod. Mne to stacilo. Stejne z nich u vody nespustim oci. Ac meli se synem stejny pristup, tak treba syn na ty zada splyvat nikdy nechtel, tak to nedelal. Dcera ta to delala hned a evidentne si tak rada odpociva :lol: bohuzel ta jedna skola pri covidu zanikla. Kde lektorky ted uci nevim. Druha je za Prahou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
25.6.24 07:37

@Proste.dalsi.mama ale jakoby, jak se zabránilo tomu, aby si to dítě nemyslelo, že se topí? Aby chápalo, že je to jen jako? Mě by tohle třeba vadilo, skoro bych spíš dala nějaký dočasný plot/střechu na bazén.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1929
25.6.24 11:38

Hlavne dieťa keď zahučí do bazénu, najskôr bude oblečené a nie pekne v plavkách tak, ako je naučené. Minimálne čo som počúvala sprostredkované štatistiky z US, u detí do 4 rokov nejaké lekcie plávania nerobili vôbec žiaden rozdiel v tom, akú majú šancu prežiť keď spadnú do bazénu.

Sama mám na záhrade rybník, takže chápem tie nervy, ale nič zazračnejšie než mať oči na stopkách neexistuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.6.24 11:47

@Naay
No, docasny plot/strecha na bazen by byl docela dost drahy spas pri velikosti bazenu 8×4 metry. Nemluve o narocnosti odstranovani a vraceni zpet v lete kdy jej vyuzivame…
Co se tomu diteti honi v hlave nevim, ale vim ze taky zalezi na tom, ze vi ze je tam mama s nim, ze mu nasloucha a miluje ho a dotuli a dokoji to potom. Neberu detsky plac na lehkou vahu, ale taky vim ze kdyz ve vsech ostatnich pripadech delam maximum proto, abych ji ulevila (kdyz byla mimi, jasne ze ted v dobe vzdoru pri nastavovani hranic to ma jiny vyznam) a vidim na ni progres kdy tu situaci postupne prijima a neni v tom nikdy sama, tak mi to proste prijde jako prijatelna cena za to, ze ji ucim neco co ji muze zachranit zivot. A bohuzel dat 280K za zastreseni neni v nasich financnich moznostech v teto dobe.
A navic, neplakaly vsechny miminka - jak byva uvadeno ve videich - nase plakalo, ale vetsina byla v pohode, pripadne z tech 30ti minut plakalo treba 2-3 nez si zvyklo ze je ve vode.
Jen se snazim ukazat i druhou stranku pribehu, nejsem zadny zasadni propagator plavacku ale zas si rikam - kde jsou petice proti Spankovemu treninku ktere deti prokazatelne poskozuje? Kde jsou petice proti “vychovne na zadek”? Kde jsou petice proti matkam ktere v pritomnosti deti ci pri kojeni kouri a pijou… atd atd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
18.9.24 22:53

Ja se o kauze dozvedela az dnes, nejak mne to minulo a nestacim zirat a stejne tak mne udivuji, nektere komenty zde. „Letani deti“ - otresny, nevericne ziram, ze se dnes neco takoveho deje za penize a ze nejaka mama toto dovoli. Potapeni - za me cele spatne, pristup i metody. Necitlive, bez signalu pred potopenim, neadekvatni veku batolat, ignorujic rec a stav ditete. Odbornici (Pediatri, fyzioterapeuti a nejen ti) se k tomu vyjadruji jasne. Byt mohu souhlasit s nekterymi komentari, ze by tam matky nemely chodit, kdyz jsou nespokojene, prevadeni viny na ne je ale uplne mimo. Dle teto logiky tedy „odborne“ provozovat sluzby, ktere jsou vylozene nebezpecne je v poradku, ale na vine jsou ty laicke matky, ktere o tom koneckoncu vi prd a nechaji se zlakat dobrym marketingem a klamavymi recmi, protoze proste veri, ze „odbornici“ vedi nejlepe. Naprosto nechapu ty utocne komentare. Ano, dela-li to spatne nekdo vedome, pak pro nej nemam vyrazu, ale jsem presvedcena, ze opravdu veri, ze je to pro jejich deti dobre. Provozovani tohoto v dnesni dobe je pro mne nepochopitelne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kalovka
30.3.25 00:44

My chodíme plavat pravidelně a malé se to hodně líbí a mě ostatně také.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Plavecké kalhotky

• (5) + 10 recenzí

Plenky Extra Care

• (5) + 10 recenzí

Dětský plováček