Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Mívala jsem ty Natur, že jsou přírodnější, ale začaly nám strašně protékat, ty druhé to nedělají. Tak holt máme Premium.
Nature jsou z velké části rozlozitelne,takze ekologičtější. Mě vyhovují více i „střihem“, ale v nouzi beru i ty klasické. Neprotekaji nam ani jedny, ale to bude spíš o proporcích dítěte a je potřeba to vyzkoušet.
Ekologicke mi tez protakaly. Pri pocurani byly na dotek mokre. Nesedel nam moc ani ten tvar, jsou hodne vysoke. S druhymi jsem byla nakonec podstatne spokojenejsi. Jinak jedeme v Dada, jsou tem obyc Babylove kvalitou dost podobne, subjektivne mozna i lepsi.
Taky nam ekologicke protekaly. Kazde rano jsem malou musela prevlekat. Celkove z vyzkousenych plen je hodnotim jako nejhorsi. Ani na dotek mi neprijdou moc prijemne. Mame tedy velikost 5.
Nam EKO tez protekaji - ozkouseny 2 i 3. Tvarem moc nesedi a presne jako tobe se mi vic libi ty Premium kvuli tem pruznym zadickum a paskum. Navic (ted mame 3) se mi vic libi dvojita gumicka kolem nozicek, ktera se podle me vubec nezarezava a neotlacuje, zatimco u tech EKO mela mala obcas cervene prouzky (a to jsem vzdy kontrolovala a zarizle nemela pri prebalovani). Slozeni by me ale taky zajimalo, jak je to s tim chlorem?!
Treba nekdo neco prida ![]()
@Vinka Já ty öko používala, když se malá lehce zaprudila. Stačilo být den v nich (na noc jsem samozřejmě dala „normální“, my jeli v zelených Pampers), a bylo to v pořádku. Na pravidelné nošení moc nebyly, protékání atd. znám taky.
Ví nebo tuší někdo jak je to s tím bělením Babylove Premium?
Selský rozum mi říká, že kdyby nebělili chlórem, tak se rádi pochlubí ![]()
Tak nám ty Nature sedí asi úplně nejvíc, protože jsou právě hodně vysoké a mají dlouhé a pružné pásky, které se dají dobře zapnout, aby to drželo, ale netlacilo na bříško. Ale nám sedí zřejmě nejvíc protože malej je hodně dlouhej v těle a má pupek, takže většina plen jen mu krátká, pásky krátké, sjíždí mu úplně k podbřišku a pak právě protekaji. Nature plenky nám ještě ani jednou neprotekly i třeba po 7 hodinách spánku v tahu
Kdežto Pampers třeba ano.
@Bortelka Nám protékala, že nepobrala celý obsah. Z hlediska umístění na těle nikoli - ale přijde mi, že prostě ten ekologický materiál není tak savý, a celou noc tudíž nedával.
Pozor, dm začalo dělat NOVÉ nature pleny bez nápisu „öko“ a to je tedy propadák! Pleny jsou o 1 velikost menší než dřív a kvůli nepružným lepicím páskům jsou funkčně ještě menší. Taky savost je mnohem horší, na rozdíl od staré verze zůstávají na povrchu navlhlé. Úplně si zrušili výborný produkt a mám vztek, že jsem naletěla a nakoupila nepoužitelné balíky. ![]()
@mimonna prosimtě, já je používám a změnu nevidím (žiju v Bavorsku) ![]()
Zkoušela jsem oboje, Nature řada nám sedí a neprotéká, v premium se mi dcera hrozně opruzovala. Ale nature se nedávno změnily a nemají už ty pružné pásky a záda a plenky jsou menší, tak s nimi už tak spokojená nejsem, uvažuju, že přejdeme na jiné. Máme tedy relativně malou spotřebu, doma přes den látkujeme.