Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Zdravím, milé dámy. Nevíte, jak se zbavit těchto pupínků?
Než se vydám k dermatologovi, tak bych se toho chtěla zkusit zbavit sama😁
Vždy jsem měla problematickou pleť, ale teď je to mazec
Je ale fakt, že můj pitný režim i strava jsou hodně špatné, stres pleti asi taky moc nepomáhá
![]()
Byla jsem na diagnostice pleti v lékarně Dr.Max, tam mi bylo řečeno, že mám pleť suchou a v Yvves Rocher, že mastnou ![]()
(Tak teď babo raď
)
U mě je základ ta strava, jak prasim, tak mám pleť hroznou. Jinak můžeš mít pleť smíšenou, já mám mistama hodně suchou, až se loupu a mistama mastnou.
@Kriss Tina No, ja a strava, to je neco hrozneho😄 Kdybych rikala nejakemu vyzivovemu poradci jak jim, tak ho asi porazi😀
Pitny rezim taky, nekdy si vzpomenu az vecer, ze jsem vlastne cely den nepila. ![]()
1. zajdi na alergologii kvůli potravinovým nesnášenlivostem.
2. jak o pleť pečuješ teď?
Jinak náhodné prodavačky v lékárně a nebo v krámě s ne moc dobrou kosmetikou holt netuší o čem mluví a především se ti pokusí něco prodat.
Příspěvek upraven 07.01.23 v 21:45
@Nikol996 píše:
@Kriss Tina No, ja a strava, to je neco hrozneho😄 Kdybych rikala nejakemu vyzivovemu poradci jak jim, tak ho asi porazi😀
Pitny rezim taky, nekdy si vzpomenu az vecer, ze jsem vlastne cely den nepila.
Hele ono to jde všechno ruku v ruce a ze to odnáší pleť je jeste to nejmenší
nejde čekat, ze nebudeš pít, hrozne jist a pak bude stačit si napatláš nějaký krém a všechno bude dokonalý. S takovým přístupem ti spis za chvíli začnou odcházet vnitřní orgány a nějaký pupinek bude vedlejší problém ![]()
@Nikol996 píše:
Pitny rezim taky, nekdy si vzpomenu az vecer, ze jsem vlastne cely den nepila.
no, tak tím začni.
@Ou Tak teď si davam peeling jednou tydne, mam nejaky cistici gel a krem, ktery pouzivam rano a vecer.
Byla mi prave delana diagnostika pomoci nejakeho pristroje, v Maxovi je primo dermoporadenstvi - tam mi vysla plet sucha a v Yvves zase mastna. Pry to ale muzou ovlivnit svetla, nebo kdyz se clovek trochu zapoti a leskne se…Tak mi to aspon bylo receno ![]()
@Kriss Tina Jojo, ja prave vim
Hlavne i ten stres je strasne svinstvo a ovlivnuje spoustu veci ![]()
@Nikol996 píše:
@Ou Tak teď si davam peeling jednou tydne, mam nejaky cistici gel a krem, ktery pouzivam rano a vecer.Byla mi prave delana diagnostika pomoci nejakeho pristroje, v Maxovi je primo dermoporadenstvi - tam mi vysla plet sucha a v Yvves zase mastna. Pry to ale muzou ovlivnit svetla, nebo kdyz se clovek trochu zapoti a leskne se…Tak mi to aspon bylo receno
Hlavne je rozdil mezi typem pleti a stavem pleti. Typ pleti je mastna, sucha, smisena, stav pleti je jeji aktualni kondice. Takze i mastny typ pleti muze byt treba dehydratovany atd.
@ontarova.stara No, zkusim na sve zivotosprave zapracovat, byt vice v klidu a snad ty potvory zmizej
Jinak pak pujdu k tomu dermatologovi ![]()
@Nikol996 píše:
@Ou Tak teď si davam peeling jednou tydne, mam nejaky cistici gel a krem, ktery pouzivam rano a vecer.Byla mi prave delana diagnostika pomoci nejakeho pristroje, v Maxovi je primo dermoporadenstvi - tam mi vysla plet sucha a v Yvves zase mastna. Pry to ale muzou ovlivnit svetla, nebo kdyz se clovek trochu zapoti a leskne se…Tak mi to aspon bylo receno
Jakej peeling, jakej gel a jakej krém? Co to má za účinné látky, podle čeho je vybíráš, ten peeling je mechanickej a nebo enzymatickej?
Na tu "diagnostiku "zapomeň, evidetntně máš v tuhle chvíli pleť se sklonem k zánětům. Potřebuješ ji opatrně kyselit, přidávat zklidňujíc a protizánětlivé látky, šetrně čistit, hydratovat tak aby to nedráždilo, nenípat pupínky a vydžet alepsoň dva, tři měsíce, jestli se pleť zlepší.
Jestli chceš diagnostiku a opravdu účinné látky, tak zajdi na dermatologii kde je někdo, kdo rozumí i skincare, ne jen léčbě poruch. To není to samé.
A pokud se líčíš, tak kdy si naposledi dezinfikovala štěce a jak starý máš makeup či podkladovou bázi?
Peeling max enzymatický, možná i chemický s AHA a BHA. Čistit dvoufázově, tj. olej a jemný gel či pěna, nebála bych se použít třeba Balea Med z DM. Pak přestříknout Serozinc od LRP z lékárny a dát sérum s Niacinamidem (The Ordinary, Balea, Revolution). A na závěr nějaký neutrální hydratační krém.
Tohle je taková univerzální rutina, která neuškodí. Rozhodně ale nezapomeň i na ty štětce a mejkap, jak psala Ou. To je semeniště bakterií.