Plíseň od zvířat

Anonymní
18.5.21 17:43

Plíseň od zvířat

Ahoj holky, před týdnem jsem byla na kožní s podivným jakoby ekzémem a doktorka zjistila, že je to plíseň. Jako zvířecí plíseň, která se přenáší od zvířat. Dala mi sprej a řekla, že tím mám postříkat i to infikované zvíře. Jenže máme dva velké psy, dvě kočky, jednoho králíka, tři morčata a dva osmáky. No a nevím, které zvíře plíseň má. Žádné nejeví žádné příznaky a ani nemá žádnou vyrážku. Máte s tím někdo zkušenost? Děkuji všem za reakce.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
42266
18.5.21 17:44

Často mívají plíseň morčata.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
18.5.21 17:47

Hele ty plisnovy spory mivaj v srsti zvirata obecne casto, ja chytla plisen od bejka kdysi :D a morcata me nikdy nenakazila treba…kdyz nenajdes lysinu v srsti, zadny zvire to nema rozjety..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.5.21 17:48
@Havlova píše: Často mívají plíseň morčata.

Myslíte, že by to mohlo být teda od nich? Mám už je dlouho, nevím kde by to chytli. A jak to řešit? Myslíte, že je vhodné morče postříkat nějakým sprejem proti plísním pro lidi? Přece jenom není to veterinářka, ale kožní.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.5.21 17:51
@Tarjei píše:
Hele ty plisnovy spory mivaj v srsti zvirata obecne casto, ja chytla plisen od bejka kdysi :D a morcata me nikdy nenakazila treba…kdyz nenajdes lysinu v srsti, zadny zvire to nema rozjety..

No popravdě moje králičice měla několik měsíců zpět lysinu na čumáčku, nijak jsem tomu nevěnovala pozornost, za chvilku jí to dorostlo. Myslíte, že to může být ono?

• Citovat
  • Upravit
42266
@Anonymní píše:
Myslíte, že by to mohlo být teda od nich? Mám už je dlouho, nevím kde by to chytli. A jak to řešit? Myslíte, že je vhodné morče postříkat nějakým sprejem proti plísním pro lidi? Přece jenom není to veterinářka, ale kožní.

Nedělala bych to. A navíc, týden na dourčení plísní je sakra krátká doba.
Co máš za plíseň? Prostě si po manipulaci se zvířaty důkladně umývej ruce. Případně zkusit chytrou houbu - pro ty zvířata. Je to houba, léky na plíseň jí taky zabíjí.

Příspěvek upraven 18.05.21 v 17:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148

Ja na morcata pouzivam Arpalit..penu, da se koupit v lekarne za asi osm petek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
18.5.21 17:52
@Anonymní píše:
No popravdě moje králičice měla několik měsíců zpět lysinu na čumáčku, nijak jsem tomu nevěnovala pozornost, za chvilku jí to dorostlo. Myslíte, že to může být ono?

No, mohlo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42266
18.5.21 17:54
@Anonymní píše:
No popravdě moje králičice měla několik měsíců zpět lysinu na čumáčku, nijak jsem tomu nevěnovala pozornost, za chvilku jí to dorostlo. Myslíte, že to může být ono?

Mohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.5.21 18:01
@Havlova píše:
Nedělala bych to. A navíc, týden na dourčení plísní je sakra krátká doba.
Co máš za plíseň? Prostě si po manipulaci se zvířaty důkladně umývej ruce. Případně zkusit chytrou houbu - pro ty zvířata. Je to houba, léky na plíseň jí taky zabíjí.Příspěvek upraven 18.05.21 v 17:54

Nevím jak je myšleno to dourčení, ale tu výrážku, pokud tomu tak můžu říkat, jsem měla delší dobu než týden, u kožní jsem byla před týdnem. Doktorka řekla jen, že je to zvířecí plíseň nic víc. Dala mi na to sprej Micetal. Tak jsem pátrala po zvířeti s nějakými příznaky, ale nic. Dobře, děkuji na tu chytrou houbu se podívám. Ruky si umývám po každem kontaktu se zvířaty.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.5.21 18:03

@Tarjei @Havlova Aha, bylo to někdy v listopadu. Vůbec mě nic takového nenapadlo, myslela jsem, že si to prostě odřela.

• Citovat
  • Upravit
13228
18.5.21 18:04

Dost často je původcem Microsporum canis. :think: spíš bych tipla kočky a psy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42266
18.5.21 18:04
@Anonymní píše:
Nevím jak je myšleno to dourčení, ale tu výrážku, pokud tomu tak můžu říkat, jsem měla delší dobu než týden, u kožní jsem byla před týdnem. Doktorka řekla jen, že je to zvířecí plíseň nic víc. Dala mi na to sprej Micetal. Tak jsem pátrala po zvířeti s nějakými příznaky, ale nic. Dobře, děkuji na tu chytrou houbu se podívám. Ruky si umývám po každem kontaktu se zvířaty.

Doručení té houby = jak se jmenuje. Dělala nějaký seškrab kůže?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.5.21 18:10
@Maja25 píše:
Tak všechny doma vykoupej protiplisnovym šamponem a je to. :nevim:
Nebo si vylec plíseň a pokud se ti nevrátí, tak nech zvířata bez deratizace. :)
Nás pes je nositel plísně snad každý den. Jelikož proleze všechno. Ve stodole, pod stodolou atd. :nevim: Bych ho musela brát Savem. :lol:

A mužů tím koupat i morčata a osmáky? Přece jenom jsou to taková křehká zvířátka.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.5.21 18:15
@Havlova píše:
Doručení té houby = jak se jmenuje. Dělala nějaký seškrab kůže?

Ne, nedělala. Prostě jsem přišla, ona koukla a řekla, že je to jasná zvířecí plíseň, a že tady mám předpis a mám si zajít do lékárny pro ten Micetal.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný