Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
@MaJiKa přemýšlela jsem, že koupím novou stélku, ale boty jsou také plesnive
. Kdyby staly třeba 500 tak je chytnu a vyhodím, ale byly dražší, tak to me na tom štve
Vyhodila bych ![]()
Neriskovala bych zdravotní komplikace, ale naprosto chápu že tě to štve…
Takový malý technický dotaz, myslíte si, že plíseň, co se udělá např. v botách, je tatáž, co se objeví u lidí, třeba na nohou? ![]()
Neříkám, že nošení takovéto obuvi je vhodné, ale neřekla bych ani, že to bude jedna a ta samá plíseň, že prostě někdo z ní sám onemocní plísní ![]()
Záleží na tom, kde jste boty kupovala (zda máte paragon) a zda plíseň nevznikla nějakou vaší chybou. Pokud jsou boty zakoupené před 2,5 měsíci, tak na ně máte záruku a lze je reklamovat. Já jsem to také udělala u těch botiček DPK a reklamace mi byla uznána a peníze mi za botičky vrátili a já jsem koupila nové.
@pajule022 píše:
@Pudloslava ale vždyť to bude pak smrdět po savu
savo vyprcha do vzduchu, nebude to smrdet furt
@vejuka a oni vam reklamaci uznali, když byly boty plesnive? To teda koukám ![]()
@pajule022 ano, reklamaci mi uznali.Byly to drahé boty DPK a z neznámé příčiny se tam udělaly takové šedé ťupky na stélce, tak jsem to reklamovala a vrátili mi peníze. Psala jste, že byly botky drahé, tak bych to též zkusila formou reklamace. Maximálně vám řeknou, že to bylo vaší chybou a že vám reklamaci neuznají.