Plzeň - kolik přihlášek do školek?

565
13.2.13 10:50

Plzeň - kolik přihlášek do školek?

Ahoj, kolik přihlášek do školek v Plzni mohu dát? Vím, že správně se smí jenom jedna, ale všichni dávali víc. Ovšem letos jsem zaslechla něco o tom, že každé dítě bude mít svoje jedinečné číslo a tak se pozná, že už je někde přihlášené a druhá přihláška už nebude platit. Je to pravda?

Jsem ještě na MD s druhým, tak si říkám, jestli to má vůbec smysl s tím ztrácet čas. Navíc když v úvahu připadají jen školky na Lochotíně. A docházka jen do oběda.

Slyšela jsem, že přednost dostávají děti, jejichž rodiče slíbí sponzorský dar. Ale kolik by to tak mělo být? Kolik je pro ně dost? Babičky by nám něco přispěly, ale víc jak 20. tis. bychom dohromady nedali. To je asi dost málo, že jo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1598
13.2.13 10:59

20.000,– sponzorský dar? to snad neeee 8o. každá školka to má jinak, jiné kritéria pro přijetí. U nás se sčítali body -za bydliště, datum narození, a jestli jde rodič do práce. žádné sponzorské dary. můžeš dát více přihlášek ale třeba unás chtěla dr. 200,– za jednu. A proč jen do oběda, kolik je dítku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1038
13.2.13 11:31

20 tis. je až dost ne? Kolik je dítěti? říkej že půjde na celodenní, i když bude chodit po obědě… teda nejsme od vás ale u nás rozhoduje - věk, bydliště, celodenní docházka a plusové body za sourozence ve školce..mladšímu budou v září 3 a zkoušet nebudem i když bráchu ve školce už má (dostanou se děti od 3,5 výš–mladší nemají šanci)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1598
13.2.13 11:33

Mám syna ve školce jsou mu 4,ted v dubnu jsou zápisy, malá má 2 roky a ředitelka říkala, že pokud má sourozence ve školce tak ji vezme i když jí budou tři až v prosinci, takže záleží jak kde.Jo a od září by mi chodila celodenně, je bez plen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
565
13.2.13 11:38

Na celodenní jsem nechtěla, protože po obědě dávno nespí. A mladší má staršího rád.

Jako říct to můžu, že bude chodit celý den. Ale aby pak nedělali problémy, kdybych to najednou změnila, že bude chodit po obědě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1598
13.2.13 11:45

Pokud vím, upřednostnují ty co chodí celodenně. Nevadí že po oběde nespí, ale musí být potichu, aby nerušil ostatní, myslím, že je více takových dětí co po oběde nespí, učitelky jsou na to zvyklé, pokud jsou potichu nevadí to. Já toho čtyřletého vyzvedávám o půl třetí takže odpoledne si v pohodě vyhraje se sourozencem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
565
13.2.13 11:51

Nechápu, proč upřednostňují celodenní. Vždyť by měli být rádi, že se dětí zbaví :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1598
13.2.13 11:52

Jo taky to nechápu, ale je to tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4417
13.2.13 11:55

Můžeš dát přihlášek kolik chceš, ale vím, že se pak ředitelky školek v obvodě sejdou a když má dítě tu přihlášku ve více školkách tak pak vybírají do které ho eventuelně přijmou. Malé budou 3 v dubnu, loni jsme se vůbec na lochotíně nechytali tak doufám že letos to od září vyjde…ale o práci stejně přijdu, když nemám školku od dubna. Naše doktorka si loni brala 100,– a bylo jedno kolik jsem přinesla přihlášek.
Když uvedeš že chceš jen na dopoledne, tak tě automaticky odsunou na druhou hromádku, přednost má celodení docházka, předškoláci, pak ty děti kterým v době než nastoupí už budou 3 roky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
13.2.13 15:25

Holky, můžu se taky vetřít s dotazem? Malé budou 3roky v říjnu, já nakonec k zápisu nejdu, protože jednak je malá přávě říjnová a jsem bez práce, holky zajímá mě, nevíte, jestli 78.MŠ a 46.MŠ nepožadují potvrzení o zaměstnání? Já si budu tedy sice dávat přihlášku až příští rok, ale ráda bych ještě do 4let zůstala doma, práci si ještě nechci nějak cíleně hledat(pokud tedy přítel nepřijde o práci)jen se zaregistruju na úřadu práce, ale když jsem si volala do tý 78. a 46.tak tam mi to neřekli úplně tak určitě zda je to potvrzení o zaměstnání nutné či nikoliv, říkali, že jsou i jiná kritéria, tak doufám, že to opravdu není nutné :nevim: A nevíte ještě o nějaké jiné školce na Severním Předměstí(kromě 91MŠ, tam také potvrzení nepožadují)kde není to potvrzení o zaměstnání nutné??Děkuju :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
565
13.2.13 15:38

A mě by ještě zajímalo. Na jedné starší duskusi jsem četla, že už při zápisu se maminky zapisovali do pořadníku. Takže kdo přišel v jednu, měl větší šanci, než ten, kdo přišel ve tři. To mi přijde jako blbost. Bylo by to přece strašně nefér. Nešlo o školky v Plzni. Ale zaujalo mě to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4417
14.2.13 21:24

@Jenny83 - Tak co já vím, tak potvrzení o zaměstnání většina školek vyžaduje, ty matky které přinesou potvrzení o práci mají přednost, ale od letošního roku mají platit jiná pravidla, :nevim: akorát to žádná školka nechce říct - podle čeho se budou děti přijímat. :think:

@adusinka - tak o pořadníku slyším poprvé, budu dávat přihlášku do více školek a určitě je nestihnu oběhnout všechny hned ten první den, takže doufám že to není pravidlem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
15.2.13 10:24

Tak jsem byla na dnu otevřených dveří. Bylo nám naznačeno, že budou nová kritéria a hlavní bude věk dítěte a bydliště. Přednost mají předškoláci. Poté se bude přihlížet na sourozence ve školce, samoživitelky, zaměstnání…
O pořadníku nic nevím a nikdy jsem neslyšela.
Prosím Vás nemáte někdy reference, zkušenosti se školkami na Doubravce? Jedná se mi hlavně o 64. MŠ u Matu, 54.MŠ Sportovní, 50. MŠ ul. Družby a 6. MŠ ekologická. Bohužel máme jednu hodně špatnou zkušenost s přístupem z letošního září a teď budu vybírat opět školku a nerada bych vybrala opět špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
15.2.13 13:06

Ahoj, jojo kriteria se zmenila, jsou uz i u tech skolek na internetu, mrknete na to, rozhodujici ji vek a bydliste, popr. sourozenec, jinak nic..je jedno jestli je matka na materske nebo ne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
17.2.13 20:13

Ahojky, muzu se pridat, myslite ze nam nejakou sanci, ze mi malou vezmou od zari do skolky?3 roky ji budou v sprnu, bydlime vplzni i se mam od zari vracet do prace, dekuju za nazory

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin