Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky, ráda bych věděla, po jaké době se vám srovnal cyklus po vysazení antikoncepce (pokud jste teda měly a tím problémy):)
Mě se cyklus prodlužuje, mám půl roku po vysazení HA. Předešlý cyklu trval 63 dní, a poprvé pravděpodobně bez ovulace
Začala jsem užívat Sarapis mensis, no a jak mám teď měsíčky po takové době, tak necítím žádné křeče, fakt nic. Třeba se to ještě teprv rozjede?
Řekla jsem si že pokud ten další cyklu nebude lepší, tak nakráčím na gyndu, zatím neplaším, protože znám moji doktorku, a řekla by, že je to normální po vysazení HA, že se tělo srovnává. Ke konci roku jsem byla na gyndě, s tím, že jsem 44DC a MS nikde. Vyšetřila mě, řekla, že sliznice je nízká, a na MS to nevypadá. Ale že na pravé straně se jakoby něco děje. Tak že když to nedostanu do konce roku, tak mám přijít. Nedostala jsem to, byla jsem objednaná na minulou středu, ale jak schválně jsem to teda dostalala. V 63DC, ale dostala, tak jsem tam nebyla. Takže teď nevím, jak by postupovala dál. Máte s tím zkušenost? Děkuji moc za odpovědi ![]()
Ahoj,zkušennosti mám opravdu veliké.Po vysazení antikoncepce jsem skoro tři roky neměla MS vůbec.6ádná sliznice,vaječníky,jak holčička,takže žádná ovulace.Brala jsem estrogen a progesteron v tabletách,ale ani tak to nefungovalo,maximálně dva dny nějaké slabé špinění.Vystřídala jsem čtyři gynekology a každý by mi akorát neustále zvyšoval dávky hormonů.Po dvou letech jsem se na všechny léky vykašlala,přehodnotila jsem svůj životní styl (hlavně jsem se přestala stresovat,začala jsem zdravě jíst a hlavně si nic neodpírat,místo cvičení v posilovně jsem chodila na břišní tance,pilates a powerjogu).Taky zašla na rehabilitaci a cvičila podle Ludmily Mojžíšové (to zafungovalo nejlépe,ale myslím,že to bylo všechno se vším).Téměř okamžitě mi cyklus naskočil a postupně během půl roku se zkrátil z 50 dnů a 30 a pro doktory jsem po tom půl roce zázračně přirozeně otěhotněla.Takže si s tím vůbec nelam hlavu,je dobře,že alespoň nějaký cyklus máš a vřele doporučuju alespoň to cvičení podle Mojžíšové ![]()
Ivčo, děkuji, potěšila jsi mě
Přeji Tobě a miminku hodně zdraví
Já teď od nového roku držím dietu a cvičím, protože jsem přibrala za dva roky, skoro 7 kilo. Takže tělo na to asi taky nějak zareagovalo
těžko říct ![]()
Taky děkuju,diety na to taky nejsou moc dobré,tuková tkáň produkuje estrogeny,které jsou důležité pro činnost vaječníků.Takže hlavně i při dietě dbej na to,aby ti nic nechybělo a spíš než diety zkus na hubnutí nějaké pravidelné procházky nebo třeba ty břišní tance.Měj se hezky a hodně štěstí ![]()
já po pěti letech braní HA jsem měla první cyklus asi 48 dní a v druhém jsme už počali prcka
panenka87 píše:
Ahojky, ráda bych věděla, po jaké době se vám srovnal cyklus po vysazení antikoncepce (pokud jste teda měly a tím problémy):)
Mě se cyklus prodlužuje, mám půl roku po vysazení HA. Předešlý cyklu trval 63 dní, a poprvé pravděpodobně bez ovulaceZačala jsem užívat Sarapis mensis, no a jak mám teď měsíčky po takové době, tak necítím žádné křeče, fakt nic. Třeba se to ještě teprv rozjede?
Řekla jsem si že pokud ten další cyklu nebude lepší, tak nakráčím na gyndu, zatím neplaším, protože znám moji doktorku, a řekla by, že je to normální po vysazení HA, že se tělo srovnává. Ke konci roku jsem byla na gyndě, s tím, že jsem 44DC a MS nikde. Vyšetřila mě, řekla, že sliznice je nízká, a na MS to nevypadá. Ale že na pravé straně se jakoby něco děje. Tak že když to nedostanu do konce roku, tak mám přijít. Nedostala jsem to, byla jsem objednaná na minulou středu, ale jak schválně jsem to teda dostalala. V 63DC, ale dostala, tak jsem tam nebyla. Takže teď nevím, jak by postupovala dál. Máte s tím zkušenost? Děkuji moc za odpovědi
Můžu se zeptat, jak dlouho jsi HA brala? Taky jsem ji v prosinci vysadila, ms dostala prakticky po týdnu a teď čekám na další, tak jsem zvědavá co se se mnou bude dít, ale mimi bych chtěla
IvčaL píše:
Ahoj,zkušennosti mám opravdu veliké.Po vysazení antikoncepce jsem skoro tři roky neměla MS vůbec.6ádná sliznice,vaječníky,jak holčička,takže žádná ovulace.Brala jsem estrogen a progesteron v tabletách,ale ani tak to nefungovalo,maximálně dva dny nějaké slabé špinění.Vystřídala jsem čtyři gynekology a každý by mi akorát neustále zvyšoval dávky hormonů.Po dvou letech jsem se na všechny léky vykašlala,přehodnotila jsem svůj životní styl (hlavně jsem se přestala stresovat,začala jsem zdravě jíst a hlavně si nic neodpírat,místo cvičení v posilovně jsem chodila na břišní tance,pilates a powerjogu).Taky zašla na rehabilitaci a cvičila podle Ludmily Mojžíšové (to zafungovalo nejlépe,ale myslím,že to bylo všechno se vším).Téměř okamžitě mi cyklus naskočil a postupně během půl roku se zkrátil z 50 dnů a 30 a pro doktory jsem po tom půl roce zázračně přirozeně otěhotněla.Takže si s tím vůbec nelam hlavu,je dobře,že alespoň nějaký cyklus máš a vřele doporučuju alespoň to cvičení podle Mojžíšové
Myslíš jako, že díky tomu cvičení si otěhotněla?
Me to trvalo asi mesic. Po deseti letech jsem vysadila HA. Prvni cyklus byl dlouhy 42dni.
Ale pak se to upravilo na 30-31dni cyklus s ovulci 17-18DC. Otehotnela jsem sesty mesic po vysazeni HA.
Minimálně mi cvičení podle Mojžíšové plus rehabilitace pomohli po dlouhé době vůbec nastartovat cyklus a tím se za nedlouho i rozběhla ovulace,doktoři mě viděli jako jasného kandidáta na IVF,takže asi ano ![]()
IvčaL píše:
Minimálně mi cvičení podle Mojžíšové plus rehabilitace pomohli po dlouhé době vůbec nastartovat cyklus a tím se za nedlouho i rozběhla ovulace,doktoři mě viděli jako jasného kandidáta na IVF,takže asi ano
Jdu cvičit ![]()
Mne se nikdy upravit ani nestihla
. Ja beru HA od 15ti, ve 20ti jsem vysadila, do 2 mesicu otehotnela, po narozeni dcery kojila, po 6ti mesicich opet HA, po 7mi letech vysadila HA opet hned otehotnela
.
Po potratu jsem mela tak 3 mesice pauzu a to jsme mela tak 33 DC, 28 DC, 35 DC
.
Jinak po vysazeni HA muze u nekterych zen vznikat umele vyvolana OV, coz se mne nejspis stalo v obou pripadech.
Drzim pesti. ![]()
Renčo, já jsem brala HA od 16 let, asi 5 let. Pak jsem ji vysadila, protože jsem si říkala, že ji nepotřebuji, tehdejšímu příteli nevadil kondom a mě taky vyhovoval. No rok jsem to měla celkem pravidelně, ale měla jsem cystu, která mě prodlužovala špinění. Tak jsem na doporučení doktorky začala brát zase HA. To jsem ji brala tak rok a v červnu 2011 vysadila, s tím, že se začnem snažit o minčo. A teď takový problémy ![]()
RencaVlkova píše:IvčaL píše:Jdu cvičit
Minimálně mi cvičení podle Mojžíšové plus rehabilitace pomohli po dlouhé době vůbec nastartovat cyklus a tím se za nedlouho i rozběhla ovulace,doktoři mě viděli jako jasného kandidáta na IVF,takže asi ano
Jen do toho,ale hlavně žádný stres,všechno pěkně v klidu a všechno se podaří ![]()
Weru píše:
Mne se nikdy upravit ani nestihla. Ja beru HA od 15ti, ve 20ti jsem vysadila, do 2 mesicu otehotnela, po narozeni dcery kojila, po 6ti mesicich opet HA, po 7mi letech vysadila HA opet hned otehotnela
.
Po potratu jsem mela tak 3 mesice pauzu a to jsme mela tak 33 DC, 28 DC, 35 DC.
Jinak po vysazeni HA muze u nekterych zen vznikat umele vyvolana OV, coz se mne nejspis stalo v obou pripadech.
Drzim pesti.
No já jsem právě v prvních měsících po vysazení ovu měla, ale to jsem se zase netrefili v sexu do ovu. Přicházela mě dost pozdě, naposled až v 30DC. Ale došla! Teď nedošla, a MS došla až teda v 63DC, a myslím, že ovu nebyla, dle teplot, a u ovulace jsem měla vždy bolest, jako u MS, a to taky neproběhlo…
no ale překvapuje mě taky, že i když jsem to dostala po takové době, že nic necítím, pouze jen krvácím ![]()
Ahoj Panenko, pokud můžu přidat svou zkušenost. Po teméř 10 letech jsem vysadila před třemi lety HA. Půl roku ms nepřícházela. Poté mi nasadili hormony, které mi jen rozházely celý organismus. Abych to zkrátila. Po témeř třech letech a vyzkoušení všeho, a podstoupení 3 IUI jsem v lázních zapadla přirozeně. Pomohl mi klid v lázních, léčitel a hlavně to, že mi dr. řekl,že cyklus vypadá na anovulační, tedy jsem nic neřešila a jen jsme se s přítelem krásně o víkendech milovali. No a teď jsem těhotná. Přirozeně. Ještě nevím jak vše dopadne, ale otěhotněla jsem přirozeně i když tomu moc nedávali.
Moje rada tedy zní. Bud trpělivá. Ona se ms upraví sama. Někomu to trvá déle někomu míň. Mě to trvalo skoro 3 roky. Hlavně si nenech píchat Agolutin (vyvolávačka). Ale sama vím, že ti to stejně nedá a budeš to chtít řešit s dr. Tedy zkus vydržet alespon rok. Pij byliny a hlavně buď v pohodě:) Držím palce, aby co nejdříve bylo vše o.k. A jestli mohu doporučit, než si nechat jen tak psát hormony, radši zajdu rovnou do CARu. (Centrum asistované reprodukce) oni přece jen vědí více než gynekolog. (mám špatnou zkušenost)