Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
to věřím, ono asi stačí, když Ti to pořádně ukáže a naučí, a pak to můžeš dělat doma sama
tak děkuji moc za odpovědi ![]()
Mě vždycky pěkně prokřupala celé tělo,pak je to cvičení efektivnější,protože jsou všechny klouby a vazy ve správné poloze.Taky mi pokaždé ukázala,jak správně cvičit a doporučila mi třeba jen tři cviky,které byly vhodné přímo pro mě,takže jsem tomu ani doma nemusela věnovat tolik času.
Co se týká cvičení dle Mojžíšové, tak to každopádně doporučuji, ale neriskovala bych takto cvičit sama. Tedy buď gynekolog, nebo pokud je dobrý obvodák, tak dojít za ním a že by jsi chtěla na rehabilitaci dle Mojžíšové. Neplatila jsem nic a paní byla moc super. Chodila jsem jednou týdně a pak méně často. Taky mi rovnala záda a žebra.
Holky díky moc za držení palců. Jsem ve stádiu, kdy vím, že je vše 50:50. Buď to vyjde a nebo nee. Ale pro mě je důležité, že jsem otěhotněla přirozeně:)
Ahoj
Prosím o radu.
15.ledna jsem měla poslední tabletku antikoncepce. Od té doby jí nemám (ze zdravotních důvodů jsem jí vysadila) Antinu jsem užívala přes 5 let.
Od 20.1 do 24.1 jsem měla normálně menses z vysazení antiny. Myslím si, že 5.března jsem měla ovulaci, ale přijde mi že ovulaci mám i dnes (dle příznaků).
Od té poslední menstruace jsem zatím žádnou jinou neměla. Je to tím, že se tělo ještě nesrovnalo takže to asi ještě chvíli potrvá než jí vůbec dostanu.
Těhotná storpocentně nejsem (a ani se o to nesnažím).
Menstruaci jsem ještě nedostala. Po jak dlouhé době bez menstruace je vhodné jít k doktorce? Nebo mohu ještě čekat?
Děkuji moc ![]()
Díky moc za radu
Zdravím, já jsem po 7 letech vysadila HA Jeanine, protože HA je prostě hnus a už nikdy více…plánovat těhotenství je sice supr, ale jde to i bez umělých hormonů. Jediné, co mi z braní HA zbylo jsou metličkové žilky po nohou, ale na druhou stranu jsem se zbavila migrén, otoků končetin, výkyvů nálad, zadržování vody v těle a nechuti na sex. Po vysazení jsem měla cyklus ukázkově 28dní a pak 5 dní MS, která byla teda silnější, Ovulaci jsem měla cca 12 dní po vysazení - větší křeče v břiše, ale jinak v poho. Žádné zhoršení pleti ani vypadávání vlasů se u mě nekonalo. Taky mám po vysazení HA lepší a o hodně větší chuť na sex.
Ahojky holky ze zdravotních důvodu jsem vysadila HA cykly jsem i předtím měla nepravidelně. Po vysazení prisla první MS asi po 43dnech druhá po 17 teď už od 30.11. slabe krvácím tak na intimku denně (samo že měním častěji
Jde o to že když půjdu k dr.bude mi nutit HA.Kdyz jsem ji začala poprvé brát bylo všechno ok.Pak jsme se rozhodly pro mimco a cyklus byl hrozný nejdřív mi dal znovu HA pak do mě rval Norethisteron jakmile jsem ho vysadila bylo to zpět tak do mě cpal proveru. Začala jsem tehdy měřit BT díky ní jsem otehotnela.Po porodu dcerky jsem řekla že HA už nenasadim jenže jsem to místo 6nedeli měla 6mesicu v kuse takže mi nic jiného nezbývalo. Jenze v 7mesicich dcerky jsem dostala první migrénu fakt hnusnou opakovalo se to tak jsem navštívila dr. a ten mi snížil dávku hormonů v HA jenže jak ji snížil tak jsem začala znovu krvácet téměř celý cyklus tak předepsal jinou s jiným podílem hormonu a opět se mi vrátily migrény takhle jsme vystřídali asi 6-7ruznych Ha zjistila jsem že migrény mám z ní takže jsem se jí rozhodla vysadit úplně. Mam klid od migrén za to od 30.11. Pořád spinim k němu jít nechci jelikož by to byl stejnej příběh jako předtím. Zacala jsem pít kontryhel, dopuju se ceckem a opět jsem začala měřit BT.Jaem bezradná. Ditko zatim neplanujeme jen bych si to chtela už konečně srovnat. Shanela jsem u nás ve městě Gynex ale nikde ho nemají ![]()
Zdravím všechny. Mám podobný problém jako zakladatelka… V létě jsem vysadila HA po 9 letech užívání, měla jsem strach, jelikož předtím jsem měla cykly všelijaké a někdy i dost dlouhé a proto mě potěšilo, když první tři byly 28, 32, 35 dní, věřila jsem, že se to tak nějak ustálí, ale dnes jsem už 40DC a nic. Těhotná bych být neměla, chráníme se (mimčo plánujeme až tak za rok)… dost jsem toho načetla a většinou spíš holky nedostaly ani první MS… achjoooo.. měla to některá taky tak? srovnalo se to?
Já vysadila někdy na jaře. Teď mám cyklus někde okolo 29 dnů a 5 dnů předem špiním, pak špinění přestane na 1 den a rozjede se MS, 7 dní. Tak uvidím, jestli se to bude zlepšovat. Ale naskočila hned ovulace, to jsem ráda.(podle testů)AMH mám 9. Chtěla bych ještě jedno dítko, i když už je mi 37 let a moje mamka ve 40 už měla předčasný přechod. Brala jsem HA 16 let s roční přestávkou, kdy jsem byla těhotná.
Ahoj, doufam, ze muj prispevek nekomu z vas pomuze. Je mi 32 let, antikoncepci jsem brala od 15 do 31 let. Pribrala jsem na zacatku na vaze temer 10 kg z 53kg na 63kg (vyska 178cm). Bylo narocne dat alespon cast vahoveho prirustku dolu.
Protoze jsem nemela s tehdejsim partnerem sex, rozhodla jsem se antikoncepci koncene vysadit. Temer rok jsem nemenstruovala, nekolikrat se mi objevilo slabe spineni. Po roce a pul jsem nasadila opet HA Nuvaring na jeden mesic. Pribrala jsem opet asi 3kg. Ihned jsem vysadila a mela jsem obavu, ze opet nebudu menstruovat.
Krvaceni z vysazeni HA samozrejme dorazilo. Uzila jsem Ella One, ktery my cyklus nebo to co z nej zbylo, rozhodilo jeste vic. Menstruace neprichazela, zpozdeni 15 dni od ocekavaneho terminu… Lekar na prevenci mi oznamil, ze mam nizkou sliznici, takze na MS to nevypada v nasledujicich mesicich. Nabidnul mi vyvolavaci injekci, kterou jsem odmitla, protoze vic hormonu uz jsem do sebe davat nechtela.
Kdyz jsem se lekare zeptala, zda jsou nejake bylinky, ktere by srovnani cyklu podporily, zakroutil hlavou.
Dosla jsem do bylinkarstvi, koupila si za 45kc caj z kontryhele, kapky Kozinec blanity tinktura a kapky gynex.
Do tydne menstruace dorazila krasne.
Kapky gynex v kombinaci s kozincem/ vzdy 2 hodinky rozestup a kontryhelem muzu za sebe doporucit. Uvidime jak pusobi dal 🙏🏻