Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Schara já třeba když jsem v práci, tak když není čas odsát, mám problém, začnu se potit, motá se mi hlava… Teda bývávalo, teď když má syn už skoro rok, tak už je to v klidu. Paráda, že to včera šlo bez uměliny, jen tak dále! A jasně, ať si rodičové užijí!!! Ale u nás, jak jsme změnili s nejstarší prostředí, bylo vždy líp, definitivně pomohl až pobyt v Alpách, když měla 5. měsíců, byli jsme tam měsíc. Jestli to bylo tím že jsem si i já odpočala, jsem se tam válela…
@Lili5 u nas zmena prostredi nic nedela je to stejne jako doma, akorat tady je vice rukou na chovani
tak se stridame, bude to pekny rozmazlenecek
predtim jsme rikali s muzem, ze dite do postele nikdy nepujde, ted uz mame heslo: je jedno kde spi, hlavne ze spi
copak mas za zamestnani?
@Schara jsem sestřička
. Já jsem postupně k tomu dospěla taky - u první dcery jsem byla ještě „příručková“ - až jsem si asi u třetí a čtvrté holčičky začala dělat na věci vlastní názor a šesté dítko už postýlku prakticky nepoznalo… Od druhého dítěte používám nosítko…
@Lili5 tak to bych nedala ja zase
injekce, krev apod.
no on si pred prvnim ditetem clovek hodne planuje co a jak a nakonec realita je uplne jinde ![]()
@Schara jj, já pořád viděla ty namalované a na oko spokojené maminky, klidná, spinkající miminka, a já byla trosečník, uječené dítě, poporodní depka… brr.
@Lili5 no jo, uječené dítko máme doma taky, pomalu si zvykám, i když mi to pořád vadí, když nevím, proč tak pláče pořád. inak doufám, že jsi do nového roku vkročila pravou nohou
my jdeme zítra na převážení, tak jsem zvědavá, jestli se ten náš raubíř přiblížil k 5ti kilům ![]()
@Schara podej zprávu!!! Doufám, že i Ty jsi vkročila pravou
. Já valím do rachoty.
Ahoj, necetla jsem ostatnj odpovedi, tak se to tu mozna uz resilo. Mohla by to byt reakce na neco, co jis nebo pijes. Bud opatrna hlavne na mleko. U nas to bylo podobne, pak se mu udelal ekzem a nakonec se ukazalo, ze ja nesmim nic z mleka kvuli nesnasenlivosti, tak jsem mu delala zle tim, ze jsem jedla dost jogurtu a syru.
@Lili5 ale jo, rekla bych, ze jsem vkrocila pravou
doktorku mame za sebou
malej pekne vyrostl a patri mezi vetsi deti
za 14 dni pribral 300g
hezky vyrostl a umi vse co by umet mel
uz jsem psala jedne pani tady na satek co prodava, snad brzy dojde
protoze je to peknej chovanek teda
at ti to v praci utece ![]()
@Vendy31 no ted ma teda potnicky a dermatitidu, ale s mlekem to neprehanim, sice ho mam denne (dávám si ho do Cara, tak 1/4 hrnecku), ale jinak to neprehanim, obden jogurt zhruba, semtam pomazankove maslo ci syr. dr. mi rikala, at to neprehanim. Spis je to nas mrnavej rozmazlenecek
a chce pozornost a chovat ![]()
Mozna mas pravdu. Ma osobni zkusenost je, ze kdyz tak male mimi hodne po kojeni place, muze to byt mlickem. To mnozstvi mlecnych vyrobku, ktere zminujes, by mu klidne mohlo delat zle. Nebo to samozrejme muze byt necim uplne jinym, co jis. Nebo vubec ne tvym mlekem. Zjistila bys to jen tak, ze bys podezrelou potrevinu na mesic vysadila. Nebo se nechat premerit, ja byla na tomto http://www.joalis.eu/cs-CZ/uvod.html a tak mi prisli na tu laktozu, pak mi to potvrdily I testy u obvodacky. Kazdopadne drzim palce, at mas brzo spokojene mimi.
@Schara no paráda!!! A šátek můžu jen doporučit, nosím ho stále u sebe (ikdyž teď jak je maličký větší už radši vak, manžel manducu). Do Cara si kup sojového zajíce. Já trpím laktozovou intilerancí, je to jen o zvyku…
@Vendy31 já občas zhřeším s mlékem, máloco potom umírám já, tak i malý… A třeba dokud jsem kojila, tak syn měl s mlékam problém (odsávala jsem mu mateřinu i do kaše), ale co jsem ho odstavila ve 2 a čtvrt roku, tak problém pomalu vymizel, u nás se teda mléko nepije, ale občas si něco dá, někdy úplně přepadá lednici, že chce mléko, naštěstí už je ok.
@Lili5 obcas si toho zajice davam, ale kdyz me to s tim zajicem tolik nechutna, horko tezko jsem si zvykala na Caro, neni nad kávicku, ale o te si ted muzu nechat zdat ![]()
uz se na ten satek tesim, snad se tam bude malemu libit, dr. zatim doporucila jen kolibku, nez se mu dovyvinou kycle
ja doufam, ze kdyz ma rad zavinku a naruc, ze bude spokojeny.
@Vendy31 no, muzu to zkusit omezit ted, ale co jsem cetla, bezmlecna dieta je celkem drasticka a filípek prujmy nema, ani nezvraci (pokud hladove nehlta) a co ma, tak je teda dermatitida ted, no uvidime
navic ted po uz po kazdem kojeni neplace
( to radeji zatukam na drevo)
@Schara pozor, na kyčle je lepší kříž s kapsou - v kolíbce jsou kyčle utažené. Já piju kafe normálně - proč bys ho neměla pít???
@Lili5 copak on kofein neprchazi do mleka? ja mela za to, ze ano. staci mi, ze i tak malej spatne usina ![]()