Po operaci pod jizvou boule

Anonymní
14.9.22 17:48

Po operaci pod jizvou boule

Dobrý den jsem skoro 3 týdny po operaci slepého střeva. Ten jsem koukala a prohmátala jizvu. Jizva je tvrdá. Ale co mě znepokojuje víc je okolo jizvy podkožní boule. Prostě okolo celé jizvy pod ní je boule, která při zmáčknuti trochu bolí. Měla jste to některá z vás? Co to může být

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
563
14.9.22 17:54

Zkušenost se slepakem nemám, ale s jizvou po operaci štítné žlázy na krku ano. A nevím tedy, jak se šije slepak, ale třeba na krku mi to udělali tak, že pretahli jeden okraj rany přes druhý a tím pádem podél celé jizvy byla vystoupla tkáň, respektive ta kůže. Řekli mi, že se to pak lépe hojí, jizva není rozsklebena a že to do 3 měsíců zmiizi, to vystpupnuti, protože tělo okraj kůže uvnitř vstřebá. Je možný, že je to stejný případ. Pokud tam není evidentní zánět, z rány nic nevyteka, neni horká, jen je to takové tužší, pak to bude patrně spodní kraj te jizvy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11856
14.9.22 18:06

Mám boule pokaždé. Časem se ztratí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Prostě Vodnář
14.9.22 18:09

To je zcela normální stav, stejně jako podlitiny břicha. Do měsíce zmizí podlitiny a boule do dvou až tří měsíců.

@Anonymní píše:
Dobrý den jsem skoro 3 týdny po operaci slepého střeva. Ten jsem koukala a prohmátala jizvu. Jizva je tvrdá. Ale co mě znepokojuje víc je okolo jizvy podkožní boule. Prostě okolo celé jizvy pod ní je boule, která při zmáčknuti trochu bolí. Měla jste to některá z vás? Co to může být
  • Citovat
  • Upravit
9293
14.9.22 18:18

Já to měla po císaři a zmizelo to časem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21487
14.9.22 20:04

Muze to byt keloidni jizva. Taky se mi delaji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2332
14.9.22 23:46

Zakladatelko - jestli ještě nemáte děti, můžete si zkusit zažádat o pobyt v lázních po operaci slepého střeva. Lázně se doporučují kvůli případným problémům s otěhotněním. Poukaz vypisuje gynekolog, nebo ho vypíše praktický lékař a gynekolog přidá doporučení lázeňské péče. Pobyt je na tři nebo čtyři týdny. Můžete jet do Františkových Lázní nebo do Klimkovic u Ostravy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
10.11.22 19:43

Zdravím, zakladatelko, jak to vypadá s tou boulí? Zmizela? Já mám 9dní od operace a mám ji taky 😔

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
259
11.11.22 12:29

@Ladiabola nevím jak u zakladatelky, ale já po laparoskopii měla jizvy a boule taky. Po čase zmizely, je to normální, je to jak to srůstá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3038
11.11.22 12:34

Mám 5 týdnů po císaři taky. Pomalu se zmenšuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
11.11.22 17:18

@tulka123 děkuji za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
11.11.22 17:18

@Kryptozoo děkuji za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.1.26 11:46

@Nefesh ahoj, mám teď to samé..jsem 3m po ope šž, jizva už si sedá.. myslím, že jsem to měla šité stejným způsobem, co ty…ale v místě, kde byl dren, mám malou podkožní bouli…asi vazivo..reakce na ten zásah? Měl někdo? Zmizí ještě? Je to i vidět na kůži..jak podkožní beďar :jazyk:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex