Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zkušenost se slepakem nemám, ale s jizvou po operaci štítné žlázy na krku ano. A nevím tedy, jak se šije slepak, ale třeba na krku mi to udělali tak, že pretahli jeden okraj rany přes druhý a tím pádem podél celé jizvy byla vystoupla tkáň, respektive ta kůže. Řekli mi, že se to pak lépe hojí, jizva není rozsklebena a že to do 3 měsíců zmiizi, to vystpupnuti, protože tělo okraj kůže uvnitř vstřebá. Je možný, že je to stejný případ. Pokud tam není evidentní zánět, z rány nic nevyteka, neni horká, jen je to takové tužší, pak to bude patrně spodní kraj te jizvy.
To je zcela normální stav, stejně jako podlitiny břicha. Do měsíce zmizí podlitiny a boule do dvou až tří měsíců.
@Anonymní píše:
Dobrý den jsem skoro 3 týdny po operaci slepého střeva. Ten jsem koukala a prohmátala jizvu. Jizva je tvrdá. Ale co mě znepokojuje víc je okolo jizvy podkožní boule. Prostě okolo celé jizvy pod ní je boule, která při zmáčknuti trochu bolí. Měla jste to některá z vás? Co to může být
Zakladatelko - jestli ještě nemáte děti, můžete si zkusit zažádat o pobyt v lázních po operaci slepého střeva. Lázně se doporučují kvůli případným problémům s otěhotněním. Poukaz vypisuje gynekolog, nebo ho vypíše praktický lékař a gynekolog přidá doporučení lázeňské péče. Pobyt je na tři nebo čtyři týdny. Můžete jet do Františkových Lázní nebo do Klimkovic u Ostravy.
Zdravím, zakladatelko, jak to vypadá s tou boulí? Zmizela? Já mám 9dní od operace a mám ji taky 😔
@Ladiabola nevím jak u zakladatelky, ale já po laparoskopii měla jizvy a boule taky. Po čase zmizely, je to normální, je to jak to srůstá.
@Nefesh ahoj, mám teď to samé..jsem 3m po ope šž, jizva už si sedá.. myslím, že jsem to měla šité stejným způsobem, co ty…ale v místě, kde byl dren, mám malou podkožní bouli…asi vazivo..reakce na ten zásah? Měl někdo? Zmizí ještě? Je to i vidět na kůži..jak podkožní beďar ![]()
Dobrý den jsem skoro 3 týdny po operaci slepého střeva. Ten jsem koukala a prohmátala jizvu. Jizva je tvrdá. Ale co mě znepokojuje víc je okolo jizvy podkožní boule. Prostě okolo celé jizvy pod ní je boule, která při zmáčknuti trochu bolí. Měla jste to některá z vás? Co to může být