Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý den, mám takový dotaz. Jsem po operaci žlučníku, dietu stále držím. Jenom jsem měla taky zvětšená játra. Mám jenom tak málo chuť na pivko, ne že by jsem vypila třeba celou basu
. Máte s tím někdo nějakou zkušenost??? Ne že já bych byla třeba závislá na to m alkoholu, ale jde mi o ti že když jsem měla žlučník a játra zvětšená, tak zda si to můžu dát nebo ne
. Díky moc za odpovědi ![]()
@misulka20 jestliže máš zvětšený játra, tak určitě ne. Byť je tam alkoholu málo, tak tam je a pro játra to není dobrý
vím, že kámoši, co mají problémy, tak 100 % abstinence. Ani pivo po obědě. ![]()
Když jsem byla naposled na kontrole tak jaterní vysledky vyšly parádně… já jsem dřív pila tvrdší alkohol. každopádně díky ![]()
A co třeba nealko pivo? Když ti nejde o alkohol, ale jen o tu chuť, tak by to mohlo stačit, ne? Jinak jak píše martina.se, alkohol určitě ne, když jednou byly zvětšený játra… Zbytečně si nezahrávej…
To nevím, tak každopádn mi nejde se opít, jenom tak do nálady, to se snad nic nestane ![]()
Tak záleží na tom co považuješ za to, dostat se do nálady… Jestli ti na to stačí trojka piva, tak bych to móóóžná (a rozhodně ne často) riskla… Jestli musíš vypít aspoň dvě, tak ani náhodou…
@misulka20 píše:
To nevím, tak každopádn mi nejde se opít, jenom tak do nálady, to se snad nic nestane
tak bych zvážila léčbu závislosti. Sorry, ale jestliže máš takové problémy, a chceš pít, tak to není ok a problém bude. ![]()
@misulka20 píše:
Dobrý den, mám takový dotaz. Jsem po operaci žlučníku, dietu stále držím. Jenom jsem měla taky zvětšená játra. Mám jenom tak málo chuť na pivko, ne že by jsem vypila třeba celou basu. Máte s tím někdo nějakou zkušenost??? Ne že já bych byla třeba závislá na to m alkoholu, ale jde mi o ti že když jsem měla žlučník a játra zvětšená, tak zda si to můžu dát nebo ne
![]()
. Díky moc za odpovědi
Nespletla ses? Tohle není protialkoholické oddělení. Tam směřuj svůj dotaz.Po operaci žlučníku jsem měl úplně jiné starosti, než přemýšlet nad chlastem.
Zdravim! Mam 4dny po operaci zlucniku..cely ty 4dny lezim na zadech. Na boku mi to dela jeste problem…ale mravenci mi obe stehna a boli me v krizi..je mozny, ze mam skripnuty nejaky nerv? Mam je i trosku necitlivy…Delalo to i nekomu z vas? Moc diky za odpovedi ![]()
@Ducaty Ahoj, né nedělalo. Já ležela 2 týdny na zádech, než jsem se mohla otočit trochu na bok. Ta ranka na hrudi bolela nejvíce, než se trochu zhojila.
To chce lepší matraci na to mravenčení a kříže.
@Ducaty píše:
Zdravim! Mam 4dny po operaci zlucniku..cely ty 4dny lezim na zadech. Na boku mi to dela jeste problem…ale mravenci mi obe stehna a boli me v krizi..je mozny, ze mam skripnuty nejaky nerv? Mam je i trosku necitlivy…Delalo to i nekomu z vas? Moc diky za odpovedi
Naprosto normální, nemocniční postele.
to neznáš? Skřípnuté nic, to povolí, neboj
@araw no neznám páč jsem v ni nikdy tak dlouho nelezela a na operaci jsem byla taky uplne poprve ![]()