Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Je jasné, že v místě zámků budou malinké nerovnosti. Nech to opravdu zagumovat a přeleštit hygienistkou. Může se stát, že na sklovině budou zbytky kompozitu. Vše zkonzultuj s lékařem ještě.
Pracuji na ortodoncii a není to možné. Bruska, kterou se brousí lepidlo je měkčí než sklovina a nelze ji poškodit způsobem, který popisujete. Musela bych to vidět, ale ve většině případů se jedná buď o zbytek lepidla nebo demineralizace zubů okolo zámků z důvodu nedostatečné hygieny.
@Anonymní píše:
Pracuji na ortodoncii a není to možné. Bruska, kterou se brousí lepidlo je měkčí než sklovina a nelze ji poškodit způsobem, který popisujete. Musela bych to vidět, ale ve většině případů se jedná buď o zbytek lepidla nebo demineralizace zubů okolo zámků z důvodu nedostatečné hygieny.
Moc děkuji za odpověď. Na rovnátkách mě právě vždycky chválili za dobrou hygienu takže to bude opravdu lepidlo a moc jste mě potěšila, že nejde o poškození zubů. A na té dentální hygiene to budou dělat stejným způsobem nevíte?
@Anonymní píše:
Já bych si tímto tvrzením tak jistá nebyla. Viděla jsem už spoustu zubů poškozených po sundání zámečků. I tvrdokov bere sklovinu.
@Anonymní píše:
@dickys a vy pracujete taky v podobném odvětví? Děkuji
Jsem zubařka.
@Anonymní píše: Více
Jak vam to dopadlo? Resim stejnou vec. Teprv mi rovnatka nasadili a prebytecne lepidlo brousili. Ted mam kolem lepenych casti matne zuby. Nikdy jsem matne zuby nemela.
Měl někdo po rovnátkách takový problém? Není to lepidlo, to cítím na jednom zubu jakože hrbolek a jsem domluvená s hygienistkou, že to odstraní, ale já měla vždy zdravé hladké zuby jak sklo a teď se dívám že jsou matné tam kde rovnátka byly a ikdyž přejedu jazykem tak jsou matné.. přijde mi, že mi na ortodoncii jak pilují to lepidlo pilovali moc až obrousily sklovinu. Je to možné?
Předem děkuji