Po vytržení osmičky :/

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2377
11.8.11 18:37

me trhala zubarka uz 3 :roll: :wink: vzdycky jsme dosla domu, pasek a dopostele - me to pomaha - vsechno spatne zaspat :lol: a pak uz jsme byla uplne ok, jasne ze to bylo citlive ale jedla jsme normalne, zadna zvlastni opatreni, ale taky zalezi jak dobe to trhani jde… ja ani opuchla nebyla, nic takoveho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
11.8.11 18:37

Dany, já už s tou jednou u svýho zubaře byla na čištění tolikrát, že jsem na něj byla naštvaná že to nechtěl řešit jinak, teď jsem toho konečně dosáhla potom co jsem si dupla, ale je to dlouhou trať :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lo
6285
11.8.11 18:41
Hanulínek píše:
Koukám, že co člověk to zkušenost, co doktor, to názor. :think:
Mě všechny osmičky trhali před několika lety- postupně a všechny jsem si užila s vysekáváním i šitím- 3.různí lékaři.
Pokaždé jsem dostala ATB, pokaždé mi důrazně doporučili týdenní klid. Všichni se shodli na 1.dnu pouze o pití, 2.dnu polévkovém, 3.dnu kašovitém a pak už norm.strava.
Dále mi bylo dopuručeno ledování, ale žádné zmrazování!! Dále výplachy šalvějí.
2 osmičky dopadly v relativní pohodě, 1 byla s opakovaným dosekáváním (kousíček zubu v ráně zůstal) a poslední 4.osmičku jsem myslela, že nepřežiju :zed: - samotné vyndání a první 3 dny ušly, ale pak mi předčasně vypadly stehy a i přes ATB jsem dostala silný zánět, který i přes důkladnou lékařskou péči (denní drénování a výplachy ATB) skončil narkozou a odřezáním dásně od čelisti, pořádné vyčištění, zadrénování a několik týdnů otevřená rána v ústech. Brrr.
Toť jsou moje zkušenosti- ještě že těch osmiček nemá člověk víc. :cert: :lol:
Zakladatelce přeju brzkou ústní pohodu! :mavam:

8-o 8-o koukam, ty sis uzila :zed: a jak jsem cetla o tech dnech a strave, tak to jsem mimo..ja jim uz od 2. dne po zakroku a vlastne vse, krome orechu atd…co se hodne droli…tak doufam, ze mi to neublizi…opravdu se snazim kousat jen na jedne strane pusy :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1392
11.8.11 18:46
Pettulle píše:
Dany, já už s tou jednou u svýho zubaře byla na čištění tolikrát, že jsem na něj byla naštvaná že to nechtěl řešit jinak, teď jsem toho konečně dosáhla potom co jsem si dupla, ale je to dlouhou trať :roll:

To já chodila taky na čištění oni nevidí jestli to roste dobře nebo špatně pak mě taky poslala na rentgen a s tím na chirurgii, ale já sama jsem to brzdila- měla jsem strach :mrgreen: Nakonec mám tři venku dělali mi to po měsíci čtvrtý ještě nelezl jsou to tak 3-4 roky a poslední zatím leze v poho bez bolesti, už se mě totiž do toho moc nechce :mrgreen: Tak ťukám ať nebolí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3031
11.8.11 18:49

Hanulínek Dost dobrej zážitek :poblion:
Pettulle Když bude řezat, to je sám stomatochirurg? Mně na to objednávali přímo na stomatochirurgii a dělali mi to na sále :nevim: Ale asi záleží, jak je to hluboko a co všechno s tím budou dělat :think: Nutno teda podotknout, že první spodní mi dělali v ČB(chodila jsem tam do školy) a tam jsem fakt šla do zelenýho eráru a vleže pěkně na sál, kdežto v Plzni na to měli jen jinou ordinaci, kde teda doktor i sestry byly v sálovým s rouškama, ale já normálně v civilu a na zubařským křesle :nevim: Přitom mně na snímku oba ty zuby připadaly stejně blbě rostlý :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9351
11.8.11 19:32

Já jsem vyplachovala slanou vodou nebo naředěným Listerinem, zubař mi dal injekci se špičatou plastovou násadou a tím jsem to i vevnitř dobře vypláchla. Ale mě to bolelo dost a tekl mi z toho hnus :poblion: , takže jsem obden jezdila k zubaři a on mi do toho vždycky nacpal gázu s nějakým olejem - směs více věcí, ale chutnalo to jako hřebíčkovej olej a umrtvilo mi to celou pusu i krk :mrgreen: :palec:
Po prázdninách jdu na druhou osmičku, už se těším 8-o :roll: Mě teda to trhání bolelo dost i přes extra injekce na bolest navíc :roll: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1000
11.8.11 20:58

Ahojky!

Tak já už mám všechny osmičky venku :dance: První dvě mi trhali na stomchíře - jedna v poho, druhá byla se šitím a následným zánětem (když jsem tam přijela, že mě to stále bolí, tak mi Mudr řekla, že tam mám menší zánět a chtěla mi dát ATB, jenže žádné tam nebyly nachystané, tak mě poslala domů, ať vyplachuju šalvějí a dám si brufen). Třetí mi trhala švagrová zubařka a to se obešlo bez ATB a komplikací. Teď tu poslední mi vytrhla moje zubařka - rána po ní mě bolela asi nejdéle, ale vůbec jsem při 2 dětech neměla čas nan to myslet.

Hodně záleží, jak máš kořeny a horní se prý trhají lépe než spodní. zkus zavolat svému zubaři a domluvit se s ním s tím, že plánujete mimi a jestli by tě nevzal dřív, popř. kdyby si otěhotněla, jestli ta injekce nemůže mimi ublížit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
11.8.11 21:50

špagetko, nn muj mi to dělat nebude, musim se objednat na chirurgii, buď můžu do Lovosic a nebo do Ústí, ale tam je objednací doba až půl roku, nevim jestli mi nabízel ještě Prahu, ale asi ne.

Dany, já měla poslední pod dásní schovanou a doufala jsem, že tam taky zůstane, kulový, mrcha se mi prořezává a bolí to, no spíš pálí a štípe, ale naštěstí ty horní jsou malinký a krátký kořeny, kdežto ty spodní bude žůžo :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1392
11.8.11 21:54

mě teda trhali dva spodní a jeden horní a ten nahoře byl nejhorší taky jsem si myslela, že je to opačně, ale doktor my řekl že spodní se vyndávají lepší tak nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1000
11.8.11 23:02

Petulle - tak to hledím. U nás přijdeš na stomchiru s tím, že potřebuješ vytrhnout osmičku a hned tě některý z doktorů chňapne a už se sedíš v křesle s otevřenou pusou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3031
11.8.11 23:12

Petule, mě objednali do 14 dnů, na obou pracovištích, vždyť jim to tam jde pěkně od ruky, zkus to i jinde :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
11.8.11 23:21

Tak já mám vytrhané všechny čytři, no a po jednom trhání mě to bolelo dlouho a hodně- musela tam ostříhávat dásen, byla málo vylezlá. Pořád zubařce klouzaly kleště po té osmičce a omlátila mi fakt celou pusu :mrgreen: .

No a corsodyl je opravdu výbornej, a vždycky mi zubařka dala stříkačku s jehlou, abych si mohla vyplachovat místo po vytržení peroxidem…V lékárně mi namíchali

• Citovat
  • Upravit
Lo
6285
13.8.11 20:38
spaagetka píše:
Ledovat, ledovat a ledovat :pankac: Před Vánocema jsem si masochisticky nechala vytrhnout 3 osmy(z toho dvě byly na stomatochirurgii :poblion: ), dvě byly se šitím, jedna jen vytržená. Zvládla jsem to o ibalginech a ledových obkladech. Vyplachovat jsem nesměla, hlavně ne heřmánkem, páč ten hodně vysušuje. Corsodyl mi dovolili jen první 3 dny, když jsem nemohla čistit.Hlavně nic nevycucávej z tý díry, hrozí pak, že se ti udělá tzv. suché lůžko a to je teprve hukot :zed: Pobolívalo to tak týden(první 3 dny teda dost, ale ten pátej den už jsem otevřela pusu na rohlík :mrgreen: Jakmile začne pobolívat, dej ledovej obklad(dobrý jsou ty gelový polštářky, co dáš do mrazáku :wink: )

Prosim, jak se projevuje to suche luzko? A vypada to nejak? Mam na nej podezreni :cert: :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lo
6285
13.8.11 20:50

Jinac mi prijde, ze treba dnes je to daleko horsi, nez 2.den po trhani…boli to, citim ty stehy, je to nacervenale a okolo i dost tmave, nevim, co to je…ale je pravda, ze dnes jsem v praci a mam 14ti hodinovou smenu, nelezim v posteli jako 2 dny po tom vytrzeni..pani doktorka mi nabizela neschopenku, odmitla jsem :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9351
13.8.11 21:17

Mě zubař říkal, že by se tam mělo vytvořit krvavé lůžko, což je ten lepší případ a hojí se to mnohem rychleji a když se to vyplachuje a ta krev neuzavře ránu, tak to hnisá, což je to suché lůžko. Já jsem to prý měla - tekl mi z toho hnis :poblion: a pak už mi řekl, že vyplachovat naopak musím :-? Snad to dává alspoň trochu smysl, líp to neumím :oops: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty