Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ale já jsem to šitý neměla, tak nevím, jestli se to hojí stejně, já jsem tam měla jen obr díru ![]()
Zebra píše:
Ale já jsem to šitý neměla, tak nevím, jestli se to hojí stejně, já jsem tam měla jen obr díru
Dekuju za odpoved
.a ja si dnes koupila ustni vodu, asi ji nemam pouzivat, ze? Mam tam jakoby neco cerneho, mozna ta srazena krev,ale dost to boli..nevim teda
jestli pouzivat, nebo nepouzivat ustni vodu, si rikam, ze se to hezky procisti a ono to je nakonec spatne
Uvidim v utery na kontrole ![]()
Lo píše:spaagetka píše:Prosim, jak se projevuje to suche luzko? A vypada to nejak? Mam na nej podezreni
Ledovat, ledovat a ledovatPřed Vánocema jsem si masochisticky nechala vytrhnout 3 osmy(z toho dvě byly na stomatochirurgii
), dvě byly se šitím, jedna jen vytržená. Zvládla jsem to o ibalginech a ledových obkladech. Vyplachovat jsem nesměla, hlavně ne heřmánkem, páč ten hodně vysušuje. Corsodyl mi dovolili jen první 3 dny, když jsem nemohla čistit.Hlavně nic nevycucávej z tý díry, hrozí pak, že se ti udělá tzv. suché lůžko a to je teprve hukot
Pobolívalo to tak týden(první 3 dny teda dost, ale ten pátej den už jsem otevřela pusu na rohlík
Jakmile začne pobolívat, dej ledovej obklad(dobrý jsou ty gelový polštářky, co dáš do mrazáku
)
![]()
Já ho naštěstí neměla, ale brácha jo, zkrátka vypláchnul tu krev, co v díře zůstala. Bolesti děsný, prý kam se hrabalo to po vytržení, začalo to hnisat, chodil na vyškrabávání toho hnusu a bral 2 týdny antibiotika. Díra se mu zatím nezarostla, dáseň se sice zatáhla, ale má tam pořád důlek
Jestli jsi na pochybách, tak jdi hned k doktoru, klidně na pohotovost, čím dřív, tím líp ![]()
Lo píše:Zebra píše:Dekuju za odpoved
Ale já jsem to šitý neměla, tak nevím, jestli se to hojí stejně, já jsem tam měla jen obr díru.a ja si dnes koupila ustni vodu, asi ji nemam pouzivat, ze? Mam tam jakoby neco cerneho, mozna ta srazena krev,ale dost to boli..nevim teda
jestli pouzivat, nebo nepouzivat ustni vodu, si rikam, ze se to hezky procisti a ono to je nakonec spatne
Uvidim v utery na kontrole
Já jsem vyplachovala tu ránu naředěným listerinem až tam bylo to suchý lůžko, jinak jsem neměla. Takže raději počkej a zítra zavolej doktorovi ![]()
Holky, no uvidíme, každopádně se zubař odkládá na neurčito, těhu se mi včera potvrdilo ![]()
Tak to gratuluji!! ![]()
A zuby ať vydrží v celku, bez bolestí a otravných zákroků! ![]()
Hanulínek píše:
Tak to gratuluji!!
A zuby ať vydrží v celku, bez bolestí a otravných zákroků!
Děkuji
Pettulle píše:
Holky, no uvidíme, každopádně se zubař odkládá na neurčito, těhu se mi včera potvrdilo
No gratuluju, dilema vyřešeno ![]()
Pettulle píše:
Holky, no uvidíme, každopádně se zubař odkládá na neurčito, těhu se mi včera potvrdilo
Gratuluju
![]()
Lo píše:Pettulle píše:Gratuluju
Holky, no uvidíme, každopádně se zubař odkládá na neurčito, těhu se mi včera potvrdilo![]()
Děkuju
Dobrý den chtěla bych se zeptat,bolí výplach po vytržení zubů? Čeká mě to protože mě 6 den ta díra bolí tak ať vím do čeho jdu ![]()
Tak dnes mi vytrhly osmičku a chci se zeptat. Kdy začít vyplachovat a čím?
@kissi píše:
mela jsem nedavno. Jak jsem prisla dom, zacala jsem potirat Herbadentem , proplachovala jsem sem tam pusu salvejovym „cajem“
Obesla jsem se bez analgetik, v pripade hornich osmicek i bez ledovani (u spodni mi rezali dasen tak t bylo vic maso)
Rychle zahojene
@kissi píše:
s vyplachováním tak dva dny počkej, mě vytrhli moudráka před rokem a doktor mi říkal, že se mi na tý díře udělala taková krevní zátka, která brání vniknutí „bordelu“ a ať si to aspoň 2 dny nevyplachuju… zuby si vyčisti, ale pozor na tu díru ![]()