Po vytržení osmičky :/

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9371
6.10.17 19:07

Já jsem jedl hned po pár hodinách, když odeznělo umrtvení. Doktor říkal, že mohu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
321
6.10.17 19:14

Jedla jsem normálně. Jen jsem po každém jídle použila zubní sprchu, abych z rány a okolo rány dostala každičký pidi drobek pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
738
6.10.17 19:35

Diky vsem!! Jdu se nacpaaaat :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25233
6.10.17 21:19

@Lucyanne Mě trhaly dvě spodní naráz a jedla jsem normálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lendie
25.4.18 13:22

Ahoj. Prosím o radu. V pondělí mi trhali dolní levou osmicku (spatne rostla pod dasni) a mam jeden steh. Po trhani jsem do vecera byla v pohode. Kazdopadne od té doby vubec nespim (v leze me to totiz vzdycky rozboli snad nejvic a pak se davam dohromady pul dne), jak to boli. Mam mensi otok, betu ibalgin rapid a aulin a chodim na vyplachy k zubarce. Nemate nekdo nejakou radu, co bych mohla proti bolesti jeste zkusit (nemuzu otevrit skoro pusu a kdyz se chci treba zasmat tak citim otoky po pulce obliceje)? Popripade, jak vas to dlouho po trhani bolelo a jak jste spali? :D Jak jsem psala, v leže me to hrozne chytne :,(. Dekuji za jakoukoli radu. :,(

• Citovat
  • Upravit
9022
25.4.18 13:27

A chuděrko! Extrakce osmičky byl můj horor - horší než porod. Doporučila bych pořádné chlazení. I když já ledovala, až jsem byla zmrzlá jak rampouch a nakonec mi po pár dnech museli nasadili ATB a teprve pak se mi ulevilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lendie
25.4.18 13:31

@cell jja prave mela kvuli zanetu osmicky antibiotika pred trhanim (2× za sebou dalacin) takze mi to uz nechce zubarka davat. Pripadam si jak hypochondr, kdyz ctu, jak tady lidi druhy den uz jedli atd. a ja treti den si beru nemocenskou a do pusy strcim sotva kartacek :(

• Citovat
  • Upravit
2357
25.4.18 13:40

Já měla nedávno trhanou osmičku a su těhtná, takže max 3 Paraleny za den. Lahůdka. Taky to nejvíc bolelo v leže, spala jsem v polosedě, prostě jsem pobrala ty největší polštáře doma, ostantní se museli na 3 noci spokojit s minipolštářky. Mazala jsem Mundisal gelem (dávám dětem při růstu zubů a funguje perfektně) a bolest při otevírání pusy jsem řešila lehounkým vmasírováním třezalkovýho oleje z venku (jakože na obliej, ne zevnitř na žgraň)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
25.4.18 13:42

@Lendie Chladit, chladit a chladit. V leže si víc podložit hlavu, protože v leže se víc dělají otoky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9022
25.4.18 13:42
@Lendie píše:
@cell jja prave mela kvuli zanetu osmicky antibiotika pred trhanim (2× za sebou dalacin) takze mi to uz nechce zubarka davat. Pripadam si jak hypochondr, kdyz ctu, jak tady lidi druhy den uz jedli atd. a ja treti den si beru nemocenskou a do pusy strcim sotva kartacek :(

tak já měla Dalacin až pak a ten mě spasil. Trhali mi to v červnu za podobných teplot, měla jsem oteklou snad půlku hlavy, nezapomenu na školkovou besídku, kde jsem byla za jednu z hlavních atrakcí. Taky to čtu výše a divím se. Nebo spíše závidím. Tobě přeji hodně sil a ať se brzy uleví!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lendie
25.4.18 13:55

@cell Taky učitelka v mš? :D já si upřímně ani neumim představit, že bych teď měla jít k dětem :(. Každopádně děkuji za rady a zkusim, co se dá.

• Citovat
  • Upravit
9022
25.4.18 13:59

@Lendie : nene, to ne, na to bych neměla :andel:. Maminka svých dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lendie
25.4.18 14:03

@cell Aha, tak to se omlouvám. :D ono to tak vyznělo :D

• Citovat
  • Upravit
25.4.18 14:12

@Lendie Já byla na trhání taky levé dolní osmičky před pár týdny a k tomu jsem těhotná, takže taková moc prima kombinace, když nemůžeš žádné léky proti bolesti :mrgreen: V noci a v leže mě to bolelo nejvíc, takže jsem spala přerušovaně, hodně pod hlavou. Ale co mi pomohlo nejvíc tak byly tvarohové zábaly! Koupila jsem tvaroh ve vaničce, studený z ledničky napatlala na kapesník, pod to dala druhý kapesník, přiložila na tu bolavou čelist a šátkem si to ovázala kolem hlavy. Ač to vypadalo komicky, tak musím říct, že se mi opravdu po 1-2 dnech ulevilo… Mezitím jsem ledovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1429
25.4.18 14:56

Mně trhali dolní osmičku nedávno, na hojení mi pomáhalo pít čaj z řepíku (protizánětlivý) a vyplachovat pusu slabým roztokem manganistanu draselného (dezinfikuje a urychluje hojení).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty