Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@alynch píše:
Takovy neskutecny strach jsem jeste nikdy nemela.Moje deti do skoly nejdou. Po internetu koluje spousta zprav, ze se ma v utocich pokracovat, gangy pry planuji napadat vlaky, nikdo poradne nevi, co je pravda, bojime se vyjit ven. I nase predmesti bylo v jedne vyhruzne zprave na zitra zmineno. Mam neskutecny strach. Vazne si klidu a bezpeci, protoze to neni samozrejmost, i kdyz jsem to i ja sama za samozrejmost jeste nekolik hodin zpatky povazovala.
právě jste se probudila v evropské budoucnosti
mrzí mě to, nicméně, čeká nás to všechny…bohužel
Švédsko, Francii, Německo ještě o něco dříve, možná o desítky let dříve než Čechy
tohle už nepůjde vzít zpět, za chyby se platí, bohužel
a Němci žel malých chyb nedělají…
Já vám tady nechci kazit paniku, ani nechci bagatelizovat problém s migranty… ale v Dublinu útočil někdo, kdo tam, jak jsem pochopila, žije dlouhé roky, a bordel tam teď dělají irští pravicoví extrémisté.. takže poslední migrační vlny bychom z toho asi vinit neměli, ne? Prostě někomu hráblo…
@J_Doe píše:
Já vám tady nechci kazit paniku, ani nechci bagatelizovat problém s migranty… ale v Dublinu útočil někdo, kdo tam, jak jsem pochopila, žije dlouhé roky, a bordel tam teď dělají irští pravicoví extrémisté.. takže poslední migrační vlny bychom z toho asi vinit neměli, ne? Prostě někomu hráblo…
Tady píšou, že útočník byl cizinec. Policie nechce zveřejnit národnost. Proč? Pokud by to byl Evropan, tak není důvod ji nezveřejnit.
https://www.novinky.cz/…ele-40451827
@J_Doe píše:
tak paniku zde projevuje zejména paní, co v tom Dublinu reálně ŽIJE
a bojí se poslat děti do školy
tak jí to halt vysvětlete, že se bát nemusí, poník chodí po duze a svět v Dublinu je i nadále sluníčkový a multikulturně barevný
to že sem tam nějaký Alžířan ze řevu „alahu akbar“ bodá do kolemjdoucích bílých Evropanů / i dětí `/ nožem, přece s ničím nesouvisí a není si toho vůbec třeba všímat
@Borrealis píše:
tak paniku zde projevuje zejména paní, co v tom Dublinu reálně ŽIJEa bojí se poslat děti do školy
tak jí to halt vysvětlete, že se bát nemusí, poník chodí po duze a svět v Dublinu je i nadále sluníčkový a multikulturně barevný
to že sem tam nějaký Alžířan ze řevu „alahu akbar“ bodá do kolemjdoucích bílých Evropanů / i dětí `/ nožem, přece s ničím nesouvisí a není si toho vůbec třeba všímat
Ale ona je cizinka a bojí se pravicových irských nacionalistů.
@Borrealis píše:
tak paniku zde projevuje zejména paní, co v tom Dublinu reálně ŽIJEa bojí se poslat děti do školy
na stránkách BBC píšou: „Sources have indicated to the BBC that the man suspected of carrying out the attack is an Irish citizen, who has lived in the country for 20 years.“
https://www.bbc.co.uk/…ope-67512002
To samozřejmě neznamená, že není cizinec, ale na poslední migrační vlny to fakt házet nelze. Podle mě mu prostě hráblo.
@J_Doe píše:
na stránkách BBC píšou: „Sources have indicated to the BBC that the man suspected of carrying out the attack is an Irish citizen, who has lived in the country for 20 years.“
https://www.bbc.co.uk/…ope-67512002To samozřejmě neznamená, že není cizinec, ale na poslední migrační vlny to fakt házet nelze. Podle mě mu prostě hráblo.
Hlavně tady je to o tom, že vlastně spousta těch " obohacovačů"už nejsou imigranti. Je to druhá nebo možná i třetí generace a mají místní občanství, tudíž už je nemohou ani vyhostit nebo jim zakázat pobyt v zemi. A to je taky malér.
@Borrealis píše:
Ale ona se bojí poslat děti do školy kvůli těm náckům, co v noci vypálili půl města, aspoň tak jsem to pochopila já. ![]()
Ostatně ona je sama imigrantka.
@J_Doe píše:
Ono je to problém tak nějak jako celek. K radikalizaci často dochází právě třeba v druhé/třetí generaci v rodinách migrantů. Přičemž rodiče/prarodiče těchto lidí se sem dostávali oficiálně a třeba si ani nežijí nijak špatně. Přesto se radikalizují. A teď tu máš to obrovské množství lidí, co se sem dostali s tou velkou migrační vlnou, často jsou tu nelegálně a neumí se začlenit… a tam klíčí to „správné“ podhoubí k velkým problémům v budoucnu. A že se postupně začne radikalizovat i domácí společnost, pokud se bude cítit ohrožená, to asi není překvapivé. Kamarádka se vdala do VB a popisovala třeba to, jak musí mít pečlivě zabezpečený dům, protože vykrádačky jsou tam v takové míře, že se s tím tady nemůžeme vůbec srovnávat. A to nebydlí v žádném špatném sousedství.
@Borrealis píše:
@Buba maramy to nechtěli a nechceme
Rakušan podepsal migrační pakt zcela bez mandátu a bez toho, aby ho k tomu někdo pověřil…později se vymlouval na to, že nebyl připraven a „předem to nečetl “
xindl…zřejmě už si chystá teplé místečko v euparlamentu
proto je potřeba podobné vykopat u voleb pryč…a to bez slitování
brzy budou eurovolby, tož si každej musí rozmyslet, zda bude volit vítače krimigrantů, přerozdělovače a podobnou zeleno — rudo – růžovou europakáž
Spd a komouse nevolis, to je pak tezky.
Aspon se podivej, jak kdy o co v europarlamentu hlasovali. Treba svuj odpor prehodnotis.
@Buba mara píše:
Hlavně tady je to o tom, že vlastně spousta těch " obohacovačů"už nejsou imigranti. Je to druhá nebo možná i třetí generace a mají místní občanství, tudíž už je nemohou ani vyhostit nebo jim zakázat pobyt v zemi. A to je taky malér.
Za chvili budem pouzivat termin „native european“…
@J_Doe píše:
prej „nechci kazit paniku“
to je hláška dne
přesně tak, bordel dělají rodilí domorodci
srovnejte vyjmenované sporadické incidenty s ostatní kriminalitou v dané zemi
obvykle jdou školy vystřílet vyšinutí domorodci, národnost s tím nemá nic společného
problém jsou ty gangy, nadšené za záminku k výtržnostem, ne přistěhovalci.
@Pudloslava píše:
přesně tak, bordel dělají rodilí domorodcisrovnejte vyjmenované sporadické incidenty s ostatní kriminalitou v dané zemi
obvykle jdou školy vystřílet vyšinutí domorodci, národnost s tím nemá nic společného
problém jsou ty gangy, nadšené za záminku k výtržnostem, ne přistěhovalci.
Asi už se zapomnělo na náboženské boje v Irsku v poměrně nedávné minulosti.
@Havlova píše:
Asi už se zapomnělo na náboženské boje v Irsku v poměrně nedávné minulosti.
a jo, já to taky už vypustila z hlavy