Pobodané děti v Dublinu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
5098
24.11.23 16:18

Nekdy si rikam, kolik veci mi prijde jako samozrejmost. Ze jsme zdravy, ze jsme v bezpeci. Jednou veci jsem si jista - pokud by se na neco v Evrope u nas schylovalo, beru prvni letenku. Prijde mi ze vsech ctenych pribehu, ze kdo zavahal, odnesl to na zivote. Myslim treba holocaust (samozrejme, rada tech lidi vahala taky proto, ze na nejake utoky byli zvykli celozivotne a nemeli prostredky jen tak frnknout, jako lidi dnes).

Kdyz vidim lidi, kteri i v CR regulerne voli nacky nebo Okamuru, tak je mi jasne, ze kdybysme na tom. nebyli tak ekonomicky dobre, bude tady valka brzy taky. Az jednou prijde nejaka krize, bude to stat za to. Neverim, ze se lidi nejak „poucili“ z historie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
24.11.23 16:32

@Zmatka taky to tak vidím :(. Lidi jaksi zapomněli, že válka je to nejhorší, co může být. Nenávist živí války, zabíjí děti a ničí rodiny. Lidi se až moc snadno nechávají ovlivňovat nenávistní rétorikou - přitom všude ve světě vidíme příklady, kam to vede. Když začne nenávist a řež, nevyhrá nikdo.

• Citovat
  • Upravit
644
24.11.23 21:23

@Sadman @karkarka @cecetka @Buba mara @Borrealis @Dana066 @Lucie_Sx @Da12

Ja to dovysvetlim, protoze ceska media to pokryvaji dost neuplne a lidi jsou tady ocividne mimo. Utocil muz stredniho veku puvodem z Algerie, v Irsku zije uz nejakych 20 let, ma irske obcanstvi. Par mesicu zpatky byl zadrzen za drzeni noze, coz je v Dublinu nelegalni. Ten pobodal tri deti ve veku 5-6 let, a mladou ucitelku, ktera se snazila prvni pobodanou holcicku branit. Holcicka je jeste ted v kritickem stavu a nevi se, jestli to prezije, to same ta ucitelka. Dalsi dve deti jsou mimo ohrozeni zivota, jedno uz je i propustene z nemocnice.

Par hodin po tomhle lidi zacali v Dublinu protestovat. Nevedelo se jeste skoro nic, akorat puvod utocnika. Vetsina lidi predpokladala, ze je to nejaky novy uprchlik. Takze se chvili protestovalo docela normalne a klidne za vetsi bezpecnost a striktnejsi podminky pri prijimani uprchliku (divat se na jejich criminal records a tak podobne). To davalo absolutni smysl. Jenze tenhle prostest prebrali dublinske gangy a extremni far-right priznivci a zacali nicit mesto. Zapalili tramvaj, dva autobusy, znicili minimalne nekolik nact policejnich vozidel a zranili policisty. Vykradli par obchodu, same znackove obleceni a boty. Do toho kriceli, ze musi zabit vsechny cizince. Na internetu koluje video jednoho z tech far-right protestujicich, ve kterem rika “just kill them, just fucking kill them” a vybizi ostatni k nasili na kazdem, kdo vypada, ze neni Ir. Dublin je v troskach z tech gangu, cizincu se vsichni zastavaji, protoze to ted maji zatracene tezke a boji se vubec vyjit ven. Tyhle gangy ublizovali i mistnim lidem, proste kdo jim prisel pod ruku. Uplne random lidi.

Nikdo se tady ted neboji migrantu, vsichni maji hruzu z tech par stovek silencu. Garda to nezvladla, bylo jich malo, jedna politicka strana to vycita druhe. Na dnesni noc sem povolali Gardu z okolnich hrabstvi a PSNI poslalo water cannony. Uz odpoledne se uzaviraly campusy universit a lidi, co pracuji na Grafton Street (hlavni dublinska nakupni trida) byli hromadne poslani domu. Vsude se objevuji ruzne zpravy, kde budou dalsi utoky a nikdo nevi, co je pravda. Ale vsichni nas urguji, at jsme hlavne v bezpeci. Bojime se, cekame co bude, ale realne nic nevime. Zatim je nastesti klid, uvidime

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
644
24.11.23 21:27
@broskvová zmrzlina píše:
Mrazí mě ty pocity jen číst, je hrozný, že to musíte prožívat. Držte se. :hug:

Dekujeme :srdce: vcera jsem myslela, ze fakt zesilim, dneska uz je to lepsi, snad to tak vydrzi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
24.11.23 22:08
@Zmatka píše:
Nekdy si rikam, kolik veci mi prijde jako samozrejmost. Ze jsme zdravy, ze jsme v bezpeci. Jednou veci jsem si jista - pokud by se na neco v Evrope u nas schylovalo, beru prvni letenku. Prijde mi ze vsech ctenych pribehu, ze kdo zavahal, odnesl to na zivote. Myslim treba holocaust (samozrejme, rada tech lidi vahala taky proto, ze na nejake utoky byli zvykli celozivotne a nemeli prostredky jen tak frnknout, jako lidi dnes).Kdyz vidim lidi, kteri i v CR regulerne voli nacky nebo Okamuru, tak je mi jasne, ze kdybysme na tom. nebyli tak ekonomicky dobre, bude tady valka brzy taky. Az jednou prijde nejaka krize, bude to stat za to. Neverim, ze se lidi nejak „poucili“ z historie.

Spd jsou vlastenecka strana, ne nackove. To jen dostali nalepku, aby je lidi nevolili.
Driv musela byt kazda strana vlastenecka, jinak si ani neskrtli.
A dneska je to skoro sproste slovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
25.11.23 07:12

@alynch Drzte se, tohle je hrozna situace :( :hug:

Příspěvek upraven 25.11.23 v 10:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
25.11.23 07:14

@Lucie_Sx A v cem podle tebe spociva vlastenectvi, resp. v cem jsou ostatni strany nevlastenecke? Podle me podnecuji v lidech nenavist.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26845
25.11.23 07:33

@alynch Nenavist vzdycky plodi nenavist. Opravdu neplati „ty do me kamenem, ja do tebe chlebem“.
Celkove je v evropske spolecnosti dost spatna atmosfera, lide citi, ze se vse zhorsuje (pomalu, plizive, ale zhorsuje). Syndrom varene zaby prestava fungovat.
Nezlehcovala bych to tim, ze to byl utok jednoho silence (tech utoku jedincu pribyva). A pokud neprijdou tvrde tresty bude jich vice a vice.

@Lucie_Sx píše:
Spd jsou vlastenecka strana, ne nackove. To jen dostali nalepku, aby je lidi nevolili.
Driv musela byt kazda strana vlastenecka, jinak si ani neskrtli.
A dneska je to skoro sproste slovo.

Taky pri takovych vyrocich premyslim, v cem je SPD nacisticke. A nikdo mi zatim nebyl schopen dat konkretni odpoved.

A konstatovani, ze za tohle muze Okamura a Putin me pobavilo. Uz tady chybi jen Babis se Zemanem. :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
25.11.23 10:11
@cecetka píše:
@alynch Nenavist vzdycky plodi nenavist. Opravdu neplati „ty do me kamenem, ja do tebe chlebem“.
Celkove je v evropske spolecnosti dost spatna atmosfera, lide citi, ze se vse zhorsuje (pomalu, plizive, ale zhorsuje). Syndrom varene zaby prestava fungovat.
Nezlehcovala bych to tim, ze to byl utok jednoho silence (tech utoku jedincu pribyva). A pokud neprijdou tvrde tresty bude jich vice a vice.

Taky pri takovych vyrocich premyslim, v cem je SPD nacisticke. A nikdo mi zatim nebyl schopen dat konkretni odpoved.

A konstatovani, ze za tohle muze Okamura a Putin me pobavilo. Uz tady chybi jen Babis se Zemanem. :lol: :lol: :lol:

V cem? Tak napriklad jak Okamura a jeho strana siri dezinformace, ktere maji za cil jen prilakat jim hlasy nespokojenych obcanu a najit nejakou obetni ovecku nebo tema, kam by se ta nespokojenost mohla vylejt.

Napriklad jeho poslanec byl odsouzeny za to, ze zlehcoval holocaust (reci jako „pseudokoncentrak v Letech“), sam Okamura nepodlozene a mylne spekuloval, ze vlastne nebyl az tak hlidanej 8o To jsou regulerni nacisticke reci, taky proto to odsouzeni. A proc se nekdo zlehcujicim zpusobem vyjadruje o likvidaci jedne mensiny v CR? No proc asi, vzdyt jejich volici jsou casto zcela otevre rasisticti.

Zrovna tak jako reci, ze lidem, co nikdy nepracovali, se vypocitava prumerny duchod, zase lez. Tech lzi a dezinformaci je cela rada. Dale ani nebudu mluvit o prokremelskem postoji, kdy zcela mylne a umyslne siril, ze na Ukrajince slo vice penez nez ve skutecnosti slo…

Ve zprave o extremismu v CR je SPD uvedena jako jeden z faktoru siricich xenofobii a rasismus. Rychetsky a rada dalsich regulerne mluvi o pravicovem extremismu. A tak bych mohla pokracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26845
25.11.23 10:18

@Zmatka V čem je nacistická?
A lžou bohužel všichni. Takový Fiala lže ráno, lže v poledne a lže večer. Co s tím? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
644
25.11.23 10:21

@Zmatka dekujeme :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
25.11.23 10:24
@cecetka píše:
@Zmatka V čem je nacistická?
A lžou bohužel všichni. Takový Fiala lže ráno, lže v poledne a lže večer. Co s tím? :think:

Vždyť jsem ti to psala výše, můžeš si definici nacismu najít. Ve zkratce rasistická ideologie.

Jasně, že lžou, ale některý lži mezi lidmi vzbuzují nenávist vůči jiným lidem. Nedělej hloupou, že nevíš, jaký typy lidí Okamuru volí. Však nebyl to jejich volič, co nechal na koleje úmyslně spadnout stromy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
644
25.11.23 10:25
@cecetka píše:
Nezlehcovala bych to tim, ze to byl utok jednoho silence (tech utoku jedincu pribyva). A pokud neprijdou tvrde tresty bude jich vice a vice.

Nenavist techto gangu nema ve finale s cizinci nic spolecneho. Ty gangy jsou v Dublinu problem uz hromady let, a lidi nenavidi je, ne cizince, lidi se jich boji, ne cizincu. Ty gangy prepadaji jak Iry tak cizince, nevybiraji si. Ano, byl to utok jenom jednoho silence, to neni zlehcovani. Tohle se v Irsku nedeje na dennim poradku, takhle normalni den v Dublinu nevypada. Tvrde tresty prichazi, to se nebojte, v Irsku se tresta mnohem prisneji nez v Cesku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

O Budulínkovi

• (5) + 5 recenzí