Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Já mám od emitexu vložky do kočárku…z jedné strany je letní-chladivá a z druhé strany zimní-hřejivá…jsou super
http://www.e-broucek.cz/kocarky/emitex-vlozka-merino-vlna
Ahoj, mám taky dotaz, malá se hrozně potí, ve dne chápu, ted jsou horka. Ale ona se mi potí i v noci, a i když bývalo chladno. Vždy je vzadu na hlavičce úplně mokrá, a pod ní kolca, které když zaschnou mají bílí okraj, jakoby od soli. Je to normální? takové pocení? Prosím, nemám ted namysli pocení z horka, ale opravdu se potí i když bývá chladněji… Děkuji
@brulinka ahoj, mě se taky malá hrozně potí, i v noci když je chladněji. Oblikam na noc min a je to lepší.
A jak máš mimčo oblečené na noc? Já dávám na spaní overal. V zimě jsem dávala body a na to overal. Ted ve vedrech ji chci dát jen body, ale mám strach jestli to není málo.
@Bauerkaa Ahoj naše malá je to samé, je jí 10 měsíců a věčně je mokrá i když spinká má úplně mokré vlásky a spocenou peřinku, dle doktorky je to normální, oblečení 100% bavlna a stejně žádné zlepšení, místnost větraná, peřinka letní, nic nepomáhá… ![]()
Jen ať se potí, holky, je to dobře, pocení je jejich jediný termoregulační mechanismus
@lasicce píše:
Jen ať se potí, holky, je to dobře, pocení je jejich jediný termoregulační mechanismus
Já měla strach, že by to mohlo znamenat něco vážného, třeba tu křivici, u té se dítka taky potí ne? Ale možná je to jen fáma, a já se stresuju zbytečně ![]()
@brulinka no je oblečena jen v letním overalu a přikrita dekou. Ale ona vseobecne je ráda míň oblečená, kolikrát na mě venku jiný matky koukám jak na blázna
t
Maly je taly upocenecek. V extra vedrech spi jen v body s krarkym a ponozlach. Ted ma body s kratkym a lehoucke polodupky (zda se mi, ze kdyby mel pres telicko jeste dupky, tak se uvari. Prikryty neni. Spime teda v male mistnosti 3 a je tu hic. V noci min. 2× poradne vetram, kdyz delam mliko.
Pbcas taky koukam, jak jsou decka v tech hicech venku navlecena. Vcera jsem navic videla cerny kocar s tlustou frote osuskou, aby dovnitr nesvitilo. Takze dite tam melo asi milion stupnu ![]()
@brulinka píše:
Já měla strach, že by to mohlo znamenat něco vážného, třeba tu křivici, u té se dítka taky potí ne? Ale možná je to jen fáma, a já se stresuju zbytečně
krivoce bych se nebala. Pokud normalne ji/pije mliko, davas vigantol a chodite pravidelne na prohlidky, nebala bych se ![]()
Tak tolik dítko nenavlíkej, ted jak jsou vedra tak malá je jen v plínce, a v noci jen v bodýčku nepřikrýtá a pri otevrenem okne.. a je spokojená
@marrlinka přesně, co já potkávám.
Včera jsem potkala kočár mimino mělo na sobě overal, deku a plimo a děsně v kočárku plakalo, se nedivím. Chudák.
No tak já samozřejmě nedávám moc oblečení, v těchto vedrech taky jen body-tílko nebo doma je jen v plíně, v kočáru není přikrytá ničím..