Počet bodů na 8leté gymnázium

24
13.11.17 10:10

počet bodů na 8 leté gymnázium

Ahoj holky,
chtěla bych se zeptat na Vaše zkušenosti s přijímačkami na 8leté gymnázium. Zajímalo by mě, kolik bodů je nutné mít na přijetí, vím, že je to dle škol různé, ale trénujeme testy od Cermatu a plný počet jsme ještě nedali. :-) Jak se připravujete vy, nějaké tipy, rady, poznámky? :-)
 Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
13.11.17 10:18

Nejsem si vědoma, že by někdo měl plný počet. Pokud ano, tak to bylo spíše o jedincích.
Hlavně se podívejte na různá kritéria u škol, zejména bonusové body. Jeden rok se podmínky změnili (až v době těsně před podáním přihlášek) a dítko se nedostalo. Pokud by šlo na jinou školu, tak ano.
Druhé taktéž nemělo plný počet bodů, ale na jedné škole skončilo páté a na druhé 30.

• Citovat
  • Upravit
24
13.11.17 10:23

Dík, nějak jsem brala, že to musí dát všechno, ale asi snížím laťku. :-) Ve škole je za premianta bez chyb v písemkách, proto mě neplný počet bodů překvapil a začali jsme makat víc. Ale těch keců kolem, že když je nejlepší, tak kdo by se tam pak dostal,…no, co na to říct, logiku to má. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
13.11.17 10:28
@Prudic píše:
Dík, nějak jsem brala, že to musí dát všechno, ale asi snížím laťku. :-) Ve škole je za premianta bez chyb v písemkách, proto mě neplný počet bodů překvapil a začali jsme makat víc. Ale těch keců kolem, že když je nejlepší, tak kdo by se tam pak dostal,…no, co na to říct, logiku to má. :-)

Ten kdo bude lepsi pod tlakem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
13.11.17 10:31

Ono taky zaleží na tom jak je to gymnazium oblíbené a podle toho kolik lidí se hlasí. Sestřenka se na jeden gympl dostala v pohodě byla mezi prvními a na druhé byla dost pod čarou. Hold ji předběhli ostatní. Byl tam tež docela dost velký naval, ale i když je tva dcera chytra tak bych z toho nedělala nějakou tragedii když se nedostane..přijde mi to jako by to byl váš sen než jeji. Jinak i tak ji ty přijmačky určitě něco dají ( když se nedostane ) a může zkusit šestileté už bude zkušenější i co se testů týká

• Citovat
  • Upravit
24
13.11.17 10:37

Díky za názor.
Tragédii dělat nebudeme, ale je fakt, že i ona si stěžuje, že je to ve škole nuda, že se furt musí čekat na ty pomalé, co to nechápou, a že je to vše furt dokola. Učitelka mi taky říká, že to tam pro ni není, ale když si dcera neuvědomuje, že v přijímačkách bude srovnání s úplně jinými dětmi a ne s její třídou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
13.11.17 10:51

Prosím, dotaz mimo, kde stahuješ testy Cermatu? Na těch jejich stránkách je jich jen pár

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
13.11.17 10:54

Dám vyhledávat „přijímací testy na 8letá gymnázia“, a pak proklikávám jednotlivé linky; některé školy tam mají různé testy. Ale moc toho není. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.11.17 11:01

Na osmilete gymnazium maji jit deti, ktere jsou prirozene nadane, ne deti, ktere se nasprtaji na prijmacky!!! Tim samozrejme nechci nijak shazovat vasi dcerku, ale s osmiletym gymnaziem mam vlastni zkusenost, mou dcerku jsem tam dala (ted je v kvintě) a musim rict, ze vetsi chybu jsem udelat nemohla. Dcerka podobne jako vase ve tride vycnivala svymi znalostmi, logickym uvazovanim atd. a chtela jit na gympl, protoze se tesila na takovou tu vzajemnou rivalitu a ze se bude bavit s inteligentnimi detmi. Jenze opak byl pravdou. Dcerka mela doposud same jednicky, letos to vypada na vyznamenani, ale ostatni deti v jeji na to uplne kaslou a nekteri meli na vysvedceni i nekolik ctverek!! Atmosfera ve tride je naprosto demotivujici… a v konecnem dusledku na vetsine gymnazii skonci maturanti ze ctyrleteho gymplu lepe nez z osmileteho… takze nyni zadame o prelozeni dcery z osmileteho na ctyrlety gympl, tak snad nam vyhovi… takze vam radim, jeste to dobre promyslete… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
13.11.17 11:21

Nojo, riziko toho, že valná většina dětí, co se dostanou, nebude inteligentní, ale našprtaná, je velké. Na druhou stranu, když mám chytré dítě, které ani jednou nepotrénuje na stres pod časem a vyplňování do záznamového archu, tak mi zůstane sedět na základce, kde to též nemá perspektivu. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3359
13.11.17 11:25

@KarlaMonikova, v něčem souhlasím… Ale třeba hodně záleží, jakou má dítě zš, u nás je to v pohodě ( opravdu kvalitní jazykovka), proto jsem o gymplu ani neuvazovala… :nevim: Pokud by byla kvalita nevalna, šel by syn na gymnázium. Vím, že psali ty přijímačky jako test bez známek a měl jednu chybu, byl nejlepší ze třídy… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.11.17 11:30

Jo, prijmacky bych urcite vyzkousela, delaly to i me dve dalsi deti, dostali se a nesli tam, je to urcite dobra zkusenost do zivota, pracovat pod tlakem, vyplnit udaje atd. Ale pokud neni zakladka uplne nejhorsi, tak bych to zvazila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
371
13.11.17 11:44

@Prudic syn dělal loni přijímačky. Měli jsme koupenou knížku se vzorovými testy. Nešprtat se na to nedá, ale styl otázek je úplně jiný než ve škole. Dělat testy je asi nejlepší dítě pak není ve stresu jak na to odpovědět. Kolik bodů měl si nepamatuji, ale matiku měl 65% správně a češtinu 50% a dostal se. Ve škole je spokojený, i když je teď náročnější získat 1.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
13.11.17 14:31
@Prudic píše:
Nojo, riziko toho, že valná většina dětí, co se dostanou, nebude inteligentní, ale našprtaná, je velké. Na druhou stranu, když mám chytré dítě, které ani jednou nepotrénuje na stres pod časem a vyplňování do záznamového archu, tak mi zůstane sedět na základce, kde to též nemá perspektivu. :-(

já mám tohle stejné, dcera je premiantkou, kolektiv super, základka super, ale je to dáno třídní učitelkou, z 95% je to její zásluha, že je ta třída taková, jaká je. Druhý stupeň tedy nic moc. A dcera na gympl chce, takže se připravuje, vzhledem k šílenství u nás to ani jinak nejde, jsem zjistila že velká část dětí se připravuje už i celou čtvrtou třídu 8o nemyslím, že premianti a chytré děti mají bez přípravy šanci. U nás je příprava na gymnázium skvělý job, každý druhý učitel připravuje za úplatu nějaké děti ( jen naše třídní připravuje dceru zadarmo, nic za to nechce, nejlepší učitelka pdo sluncem, škoda, že ji nemohou mít i na druhém stupni). Ale úplně nadšená z gymnázia nejsem. Kdyby bylo na mně, nešla by tam, ale zase si nejsem jistá, že by to bylo dobré rozhodnutí ji tam nedat :nevim: takže dcera chce, jednou týdně chodí na přípravu, od ledna, dřív odmítám, pojedeme ještě doma testy a pak děj se vůle boží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11342
13.11.17 18:47
@terinka4444 píše:
Prosím, dotaz mimo, kde stahuješ testy Cermatu? Na těch jejich stránkách je jich jen pár

Na Www.matematickaberuska.cz jsou i loňské testy z náhradního termínu, ty snad na cermatich stránkách nejsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin