Počet krmení 5 měsíců a UM

Anonymní
18.7.25 06:37

počet krmení 5 měsíců a UM

Podotýkám, že téma jsem nezaložila jako provokaci.
Ale stalo se Vám někomu, že se Vám do dne vešla pouze 4 krmení?
Dlouho se mi malá budila mezi 4 a 5 hodnou ráno, najedla se a ještě chvilku spala.
Teď to začíná vypadat, že se sama nevzbudí a spát chodí mezi 7 a 8 večer s tím, že většinou je to fakt v těch 7. Po půl osmé vyjímečně a to, že se budí později, na to nemá vůbec vliv. I kdybych se na hlavu postavila, později spát nepůjde.
Ne, že by mi ta brzká večerka vadila, jenže i díky potřebným odstupům v UM to vypadá, že nenarvu do celého dne 5 krmení. Beztak dřív nemá hlad a někdy nesní co připravím ani po těch 3 hodinách. Většinou teda ano.
Už tak jí spíš méně za den než by vzhledem k váze měla a přibírá tak akorát, ale spíš k té spodní hranici, takže těch 5 krmení potřebuje.
Když ji vzbudím, tak je nerudná, ale hlad má.
Je tu někdo, komu takhle malé dítě jedlo jen 4× za den a nechal to tak? Zdá se mi to fakt málo, navíc na jednu dávku UM má 180 až 200 ml, což je při jedné vynechané fakt znát. Na oběd už tedy kombinuje příkrm a UM, ale to je asi jedno.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1898
18.7.25 07:08
@Anonymní píše: Více

Hele jestli nic neříká mudr, tak je to ok. Prostě teď něm potřebu. Ono jak se začne s příkrmy, tak to mléko opravdu jde dolů. Kolik toho sní? Hlavně 4× 200ml je 800ml, ono to není málo. Kolik váží?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11866
18.7.25 07:21

Takže ti vypije 800ml um denně plus nějaký ten příkrm jo? To je podle mě celkem vpohode…mě dcera taky tak vypila celkově. A to při 6 dávkách za den. Pila pitedy sice častěji ale menší množstvi na 180ml na dávku se dostala až někdy po roce věku…a to už měla um zas jen 2× denne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.7.25 07:45
@ALIPELI píše: Více

Váží 6,8 kila. Měla by sníst minimálně litr potravy.
A to je fakt to minimum. Určitě je množstvím pod tím minimem, ale doteď přibírala, i když fakt tak akorát nebo u spodní hranice, takže pokud by jedla jen 4 x denně, tak jí to stačit na přibírání nebude.
Jako já nerada budím, ale tohle už mi přijde blbé, tak se právě ptám, zda se to někomu taky stalo a jestli to řešil buzením třeba mezi tou pátou a šestou ráno.

• Citovat
  • Upravit
620
18.7.25 08:24

No, asi pokud prospiva jak ma (to vidite u pediatra) je to Ok.
Ja mam syna 5 mesici na UM a nedostanu do nej na jednu davku vic nez 120ml - vetsinou je to kolem 100ml. Ji pak 8-9× za den (vetsina fakt pres den, po 2h). Ma reflux a je to takovy svacinar no. Prospiva a krome toho ze je to omezujici co se tyce denniho rezimu (furt musime byt v dosahu moznosti krmit) tak je to snad OK.
Kazde dite je jine a asi budou extremy obema smery :)
Pokud ma vetsinu dni tech 800-900ml a k tomu jeste prikrm (to my zatim jenom po lzickach), tak je myslim jedno kdy a jak to do sebe dostane.

Edit: muj je na 5m neco pres 7kg (kluk) a jede si svoji krivku (nejaky 30. percentil takze Ok).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10923
18.7.25 08:30

Tyjo, to to ti ale vypije na davku obri mnozstvi. Jinak se do toho pocita i prikrm. A v 5 mesicich, i ted ve skoro 9, mi dite vypije max 150ml, vetsinou jen 120.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
18.7.25 08:31

Mi dcera nikdy litr UM denne nevypila (ani pred zavedenil prikrmu) a sice byla na svuj vek vzdy drobnejsi ale rostla a prospivala. U lekare se neresilo. Ted je to zdrava normalni 5leta holka - pres 110cm a temer 18kg.
Takze zadny stres :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10923
18.7.25 08:32

A jak vam to vychazi? V kolik vstava ted? Kdyz vstane v 7, tak to vychazi i s touhle vecerkou na 5 jidel. U nas je vecerka v 19:30, to dostava posledni UM. Vstava ted okolo 6:45. Normalne se ji jidla vejdou. Navic muzes pomalu pridavat i ovoce. Tohle obdobi je na chvili, pridavas kase, ovoce, zeleninu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.7.25 10:33

Syn má 6,5 měsíce a váží 9kg. Na dávku má asi mezi 130 - 180 ml.
Jak začal s příkrmy, tak za den sní tak cca v součtu 200 - 300g obědu a svačiny a k tomu 600 - 750ml UM. Z toho jednou v noci si většinou vypije 200ml. Když jsme venku, je lepší mu dávat příkrm a to má odhadem asi 4× denně UM.

@DandátkoP píše: Více

Syn, když usne a má mezi dávkami víc jak 4 hodiny, tak si pak 200ml teď v půl roce taky dá jako nic. :mrgreen: Každé dítě je jiné… 120ml pil běžně ve 2 měsících a od 3 měsíců 120 - 150ml. Dcera zase 150 ml pila až někdy po roce. Jinak pila 90 - 120ml. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.7.25 10:46
@DandátkoP píše: Více

Já do toho počítám i příkrm, na oběd vypije samozřejmě méně. Má mít 150 g na kilo váhy(jakéhokoli jídla) a to včetně příkrmu a to je minimum, které nemá ani při jídle 5× denně, vzhledem k tomu, že to nemá těsně a přibírá tak nějak v normě, jsem to neřešila.
Jinak všem, kterým se zdá 180-200 hodně a vzápětí dodávají, že jim dítě jí třeba 7-9 x za den mnohem menší dávku.
Já řeším celkový příjem, když vám sní 100-150 třeba 8 x za den, tak jste cajk.
Já jsme taky při 5× za den celkem cajk, ale přibírání je tak tak akorát teď, pokud by jedla 4×, tak nebude.
Jinak chodí spát jak kdy, často je v 19:00 už zralá na spaní a jde spát, takže někdy bych v 19:00 ani jídlo nestihla. Většinou jde spát mezi 19:00 a 19:30. Občas o 15 minut dříve nebo později, prostě jak je unavená.
Jinak normálně se budila mezi půl patou a půl šestou, poslední dobou se čím dál častěji stává, že ji budím sama po šesté, abych jí byla schopna dát poslední dávku tak nějak v době, kdy mám jistotu, že není supernevrlá a zralá na spaní.

• Citovat
  • Upravit
10923
18.7.25 10:58

Taky se u nas neji tolikrat, taky s nasema casama stiha tech 5 jidel denne, v noci nic. Ale mezi UM musi byt 2 hodiny, 3 samozrejme idelal, ale 2 uz jsou ok, takze posledni dve jidla dostavala s kratsim intervalem. Pribirala taky na spodni hranici, hodne na spodni. Na 5 mesicih vazila jeste min a narodila se s vic jak 4kg. Ale prikrmy zacala jist moc hezky a zvladala cely porce. Ma rada i kase, ovoce, pridala jsem to celkem brzo. 200ml mi prijde hodne no, dostava posledni mliko pred spajim a po 11 hodinych spanku prave pak dostava 150ml po cely noci. Proste to tolik zkus nehrotit, nepocitat zadny tabulky, zbytecne se tim stresujes. Nikdy jsem dle vahy jidlo nepocitala, dostava kdyz ma hlad. A to hrotim veci taky dost. A od pul roka se rozjedla tak, ze nas asi sni, miluje jidlo a vahove to dost dohnala. Zkus ji davat mliko pred spanim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.7.25 13:57

A tonspo celou noc? Co zařadit jedno krmení v noci, pokud máš pocit, že by to pomohlo? Upřímně pokud nehubne a nepřipadá ti hladová, nevrlá, tak bych byla v klidu. U první jsem to hrotila podobně a že zkušenosti ti můžu říct, že to mělo. Hodně špatný vliv, jak na mě, tak na dceru…

• Citovat
  • Upravit
1898
18.7.25 17:05

Hele syn nikdy nevypil tolik, kolik je v tabulkách. Zkus přidat přes den vodu, ono jde hodně o tekutiny, ale fakt to nehroť. Je období, kdy miminka pijí více a kdy méně. A určitě bych na jídlo nebudila. Ono si to zase sedne.
Mě syn v tomto období ze zoubků vše večer vyzvracel, takže to pak byl při 8kg na příjmu 500ml tekutin (což je fakt málo). Ale víc to prostě nešlo. Takhle to bylo 5 (pro mě stresujících) dní. Pak zase byl schopnější vypil 230ml 6× denně…

Miminko hladovet nebude, chce prostě jenom to, co potřebuje. A časem se bude zase furt nevím cpát :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.9.25 20:35

Dobrý den,

věřím, že Vám pomůže také odborník z poradny pro výživu dětí do 3 let na eMiminu - stačí do poradny vložit dotaz.

Lucia z Nutriklubu je připravena vám odpovědět na vaše všeobecné otázky týkající se (nejen mléčné) výživy dětí do 3 let nebo konkrétních výrobků od společnosti Danone (Nutrilon a Hami).

Poradna je pro uživatele zdarma, dotaz lze vložit i anonymně :)

Držím palce :kytka:
Viki :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí