Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@martina82 Tak různé babské rady existují. Prý třeba jíst batáty, žít v okolí spaloven, být starší rodička, která ma zasebou již více porodů…
Jinak já nedávno brala norethisteron na odsunutí menses a po něm je prý zvýšené riziko početí dvojčat, my už teda další děti neplánujeme, ale kdyby se zadařilo, to by byla prča
No musíme být teď setsakramentsky opatrní
![]()
@Amys píše:
@martina82 Tak různé babské rady existují. Prý třeba jíst batáty, žít v okolí spaloven, být starší rodička, která ma zasebou již více porodů…
Jinak já nedávno brala norethisteron na odsunutí menses a po něm je prý zvýšené riziko početí dvojčat, my už teda další děti neplánujeme, ale kdyby se zadařilo, to by byla prča![]()
![]()
![]()
ta spalovna mne dojala
. To je myslim zaroven rada jak mit dite s trema ocima. No neber to.
![]()
Vice uvolnenych vajicek muzes mit po Clostilbegytu… ale zase bacha aby misto dvojcat to nebyly treba patercata… ![]()
@warita píše:
ta spalovna mne dojala. To je myslim zaroven rada jak mit dite s trema ocima. No neber to.
![]()
Já to kdysi našla v jednom článku, kde se pravděpodobností dvojčat zajímali a právě zjistili to, že nejvíc dvojčat se rodí tam, kde je škodlivé prostředí
Bohužel už to asi nedohledám, je to pár let
@Amys
Tak já jsem z dvojčat a nic z toho se při mém početí nedělo. Stály se fronty na banány a batát byl sci-fi. A chodila tenkrát do posledního ročníku střední školy. Sama dvojčata nemám, ač mi je spoustu lidí přálo. U nás v rodině široko daleko nikdo z dvojčat není.
Prostě se uvolnily naráz dvě vajíčka (jsem z dvojvaječných dvojčat).Poloha ani jiné babské rady podle mě nefungují.
Muj deda byl z dvojcat, je nas 5sourozencu a nikdo zatim dvojcata nema, ale ja mam z prvniho manzelstvi dceru a syna s pritel to mam komplikovanejsi, jedno tehu syndrom mizejiciho dvojcete a druhe to vzdalo ve 13tt, pak dlouho nic, biochemicke tehu v jednom vacku dve tecky bez hcg, a dnes 6+4 dve prdolky, kazdy svuj vacek, tak snad do tretice to vyjde
@Amys píše:
Já to kdysi našla v jednom článku, kde se pravděpodobností dvojčat zajímali a právě zjistili to, že nejvíc dvojčat se rodí tam, kde je škodlivé prostředíBohužel už to asi nedohledám, je to pár let
nyní mám dvojčata, už vím proč
někde poblíž bude spalovna
@Russet píše:
@Amys
Tak já jsem z dvojčat a nic z toho se při mém početí nedělo. Stály se fronty na banány a batát byl sci-fi. A chodila tenkrát do posledního ročníku střední školy. Sama dvojčata nemám, ač mi je spoustu lidí přálo. U nás v rodině široko daleko nikdo z dvojčat není.
Prostě se uvolnily naráz dvě vajíčka (jsem z dvojvaječných dvojčat).Poloha ani jiné babské rady podle mě nefungují.
vždy, je někdo v rodině první, ale proč zrovna já ![]()
@Amys píše:
Jinak já nedávno brala norethisteron na odsunutí menses a po něm je prý zvýšené riziko početí dvojčat, my už teda další děti neplánujeme, ale kdyby se zadařilo, to by byla prča![]()
![]()
![]()
ta spalovna me pobavila, zvlast kdyz pobliz u spalovny bydlim
jinak norethisteron sem brala v prosinci no zkousela sem to pri nem a nic no dam tomu volny prubeh a uvidim, budu rada kdyz budu mit aspon jedno ![]()
Dekuji vsem za nazory atd, ztoho co ctu chapu, ze se spis jedna o nahodu, notak hold bude aspon doufam jedno, lepsi jak zadny ![]()
@martina82 píše:
Dekuji vsem za nazory atd, ztoho co ctu chapu, ze se spis jedna o nahodu, notak hold bude aspon doufam jedno, lepsi jak zadny
Doma máme troje dvojčata a spalovna je tak 70km daleko.
![]()
@Fofrník Že vy jste s manželkou jedli batáty? ![]()
@martina82 Já teda beru dvojčata jako velikou náhodu, máme jednovaječná, což je opravdu nedědiční hříčka přírody… No a jinak podle teorie @Amys splňuju podmínky starší rodička (dvojčata jsme počali v mých 32 letech) a více porodů, dvojčata byla až z osmého těhotenství ![]()
Jinak se přiznám, že touhu po dvojčatech moc nechápu, ona to většinou není sranda už od těhotenství (osobně jsem měla nervy na pochodu, právě ty jednovaječná jsou celkem průser. A i když jsem neměla problémy, tak jsem se opravdu dost bála).
Tak přeju, ať se ti tvé sny splní ![]()
@fragola píše:
jinak podle teorie @Amys splňuju podmínky starší rodička (dvojčata jsme počali v mých 32 letech) a více porodů, dvojčata byla až z osmého těhotenství
tak to ja musim byt rodicka primo nad hrobem, pokud 32 je uz stara. (bylo mi cerstve 37, kdyz se mala narodila)
jinak, ja chtela dvojcata a moc. Mamka mi stale rikala, ze si nedovedu predstavit kolik je to prace s jednim ditetem a nervu, at si to radsi nepreju. Ja si ale myslela: jedno tehotestvi, jedno blici obdobi, jeden porod, jedno 6ti nedeli, atd a mam to za sebou, tak proc ne.
Leonce je ted 3,5 mesice a kdybych ji mela ve dvojim provedeni, uz jsem davno v bohnicich. Ono mne to preslo uz v tehotenstvi, takova je pravda. Byla jsem tak stastna, ze mam v bubnu jenom jedno, ani nevite.