Pocit na zvracení, plnosti, bolest břicha

Napsat příspěvek
Velikost písma:
505
3.4.13 15:52

Jako kdybys to psala o mě. Už víc jak měsíc je mi pořád špatně. Začlo to po ránu a bylo mě divně a pak to přešlo a ted před týdnem to trvalo celý týden. Nevolnost, následně i průjem a pak mě začlo pobolívat i břicho. A ještě k tomu všemu neskutečná únava. Nebyla jsem s dvouma malýma děckama schopna ničeho. Hned jsem valila k dr a udělal mi odbery na vše možné a všechno v pořádku. Ted mám nějaky léky a už je mi líp, ale dnes mi bylo zase tak nějak divně. Já se nějak nedokážu dokopat k pravidelnosti v jídle. hlavně poslední týden žiju snad jen na sladkém :-( PAk se mu mám ozvat jak mi je. Ale jestli mi dělal odběry ne lepek nevím na to se musím zeptat. Ještě si říkám jestli to není z psychiky, ale nevím. Nepřipadám si bláznivě :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
NumLock
22.4.13 17:51

Ahoj,
i já ám takové potíže jako zakladatelka, už přes 10 let!!Byla jsem na všech možných vyšetřeních, játra, plíce, žlučník, ledviny, kolonoskopie, krev, moč atd. vše vpořádku, mám jen ledvinové kameny.
Diagnoza je dráždivý tračník a na to nic není. Takže každou chvíli trpím a je to hrozné, ach jo.

• Citovat
  • Upravit
Leys
12.5.13 00:49

Zdravím, taky se přidávám do party. Už asi od čtrnácti let trpím na tyto stavy, v pubertě jsem kvůli tomu dokonce párkrát omdlela. Ten stav se opakuje v určitých obdobích, nemám to stále, ale nastává krátce po jídle, nejdřív mě začne bolet břicho, oblast střev, začne to tam bublat a po chvíli to vyvrcholí křečí v břiše a podbřišku, pocitem, že to jídlo pujde horem i dolem najednou a žaludek bolí, jako kdyby mě do něj někdo kopnul, celá se opotím studeným potem a většinou to končí tím, že ležím na zemi opravdu v křečích. Vše se po chvíli oddychu opakuje, dokud se obsah střev nevyprázdní. Bohužel kvůli tomuto stavu vůbec nepřipadá v úvahu, abych cvičila břišní svaly, protože jak si dám pár sklapovaček, za chvíli se tento pocit opět dostaví. U doktorky jsem kvůli tomu byla, byla jsem odeslána na vyšetření tlustého střeva- bez jakéhokoliv nálezu. Už to trvá přes osm let. Uvažovala jsem o tom, jestli by to nemohly být žaludeční vředy nebo zánět žaludku.. popřípadě žlučník (v tom mi nic nenašli, ale tomu se moc nedá věřit- máme zkušenosti s tím, že ne každý doktor to na sonu umí objevit.. a potom vám nakonec řeknou, že máte bláto v žaludku a přišli jste za 5 minut 12..). Ale nejsem odborník, tak můžu jen hádat. Chtěla jsem se ale zeptat - omezuje vás to například ve cvičení, jako mě? Nebo v nějaké jiné- běžné činnosti?

• Citovat
  • Upravit
NumLock
13.5.13 13:51

Ahoj,
já necvičím, jsem lenochod, takže nemůžu říct jestli mě to vadí při něčem takovém.
Omezuje mě to velice, protože když mám někam vyrazit, např. k lékaři, zubaři, nebo kdekoliv kde mám být na nějaký čas, nebo mám cestovat někam dál, tak mě břicho začne bolet a už to jede :roll:
Ale taky né pokaždé, nikdy nevím kdy to přijde, uá!

• Citovat
  • Upravit
13.3.17 22:19

kacenka1998

Dobry vecer muj pritel ma stejny broblemy ze zaludkem trvato us nak pres 3 roky byli sme stym i na vistretreni a noc ku tam nenasly a jedinu co mu trosicku pomaha je cola a nebo horka cokolada a nebo piskoty zacina to po kazde kdy se naji a rano kdyz stava

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
marika.k.1
18.3.18 17:15

Pocit na zvracení, bolest břicha

Od pátku je mi na zvracení, jako kdyby mi něco nesedlo na žaludek. Bolest břicha jako při nutkání na velkou potřebu, Zvedá se mi žaludek, ale nejde to ven. Piju coca colu, bylinkový čaj ale nezabírá to. Nevíte co by mi mohlo pomoci?

• Citovat
  • Upravit
24.3.18 12:44
@Leys píše:
Zdravím, taky se přidávám do party. Už asi od čtrnácti let trpím na tyto stavy, v pubertě jsem kvůli tomu dokonce párkrát omdlela. Ten stav se opakuje v určitých obdobích, nemám to stále, ale nastává krátce po jídle, nejdřív mě začne bolet břicho, oblast střev, začne to tam bublat a po chvíli to vyvrcholí křečí v břiše a podbřišku, pocitem, že to jídlo pujde horem i dolem najednou a žaludek bolí, jako kdyby mě do něj někdo kopnul, celá se opotím studeným potem a většinou to končí tím, že ležím na zemi opravdu v křečích. Vše se po chvíli oddychu opakuje, dokud se obsah střev nevyprázdní. Bohužel kvůli tomuto stavu vůbec nepřipadá v úvahu, abych cvičila břišní svaly, protože jak si dám pár sklapovaček, za chvíli se tento pocit opět dostaví. U doktorky jsem kvůli tomu byla, byla jsem odeslána na vyšetření tlustého střeva- bez jakéhokoliv nálezu. Už to trvá přes osm let. Uvažovala jsem o tom, jestli by to nemohly být žaludeční vředy nebo zánět žaludku.. popřípadě žlučník (v tom mi nic nenašli, ale tomu se moc nedá věřit- máme zkušenosti s tím, že ne každý doktor to na sonu umí objevit.. a potom vám nakonec řeknou, že máte bláto v žaludku a přišli jste za 5 minut 12..). Ale nejsem odborník, tak můžu jen hádat. Chtěla jsem se ale zeptat - omezuje vás to například ve cvičení, jako mě? Nebo v nějaké jiné- běžné činnosti?

Zdravím,
já mám to samé. Někdy me to vezme z jidla a teď jsem zjistil že mi to rozdráždí když spolknu ibalgin. Hrozné křeče v břiše a v podbřišku. Žaludek boli jak když v něm mám kamení. Je mi na zvracení ale sbíhají se mi jen sliny a nejde to ven. Okamžitý průjem, mám mžitky před očima a hlavu jak když mi někdo polije ledovou vodou. Dokud se komplet nevyprázdním tak je to šílená bolest skoro až na omdlení. Mám to od té chvíle co jsem začal intenzivně cvičit břicho ale nevím jestli je to z toho. Pravda je, že když jsem pak cvičil břicho tak to začlo pobolívat, ale sklidnilo se to. Mám to asi 2 měsíce. V pondělí jdu k doktorce ať mě pošle na vyšetření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
24.3.18 14:12

@Michal2626 nemyze to byt kyla? ja si ji tak bohuzel „vycvicila“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie