Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj těhulky : ) mám dotaz, včera jsem byla na prvním ultrazvuku, pan doktor těhotenství potvrdil, ale je to v začátcích, příští týden jdu na další : )..poslední MS byla 19.6. tudíž jsem cca v 5 tt..co se týče nevolnosti, to je pro mě oříšek…ráno se budím s žaludkem na vodě, který u mě přetrvává skoro celý den, vyhýbám se mu jen spánkem a že toho je teď požehnaně, mám zraněnou nohu, tudíž jsem
celý den doma a dost toho naspím
což je asi normální…ale záhadou u mě je..nemůžu říct, že nemám chuť k jídlu, naopak na něco dostanu chut uvařím a než to stihnu naservírovat chut mě přejde
najím se…a po chvíli to začně..pocit na zvracení - ještě jsem ani jednou nezvracela, ale pocit žaludku na vodě mám celé dny…furt mám pocit, že jsem plná, ale když se třeba najím, po chvilce mi škrundlá v břiše : ) máte taky takové pocity? ![]()
@Evca151
Ahojky ja jsme teď ve 13tt, ale mněla jsme to stejně jak ty.
Břísko nafouklé, ani jsme nemohla dopnou kalhoty.
Nejvíc mi pomahál těhu čaj s mátovým. ![]()
No a někdy zase decínka piva ![]()
Vím že některe holky brali i espumizan.
@Ajjaa ahojky, ja sem zhruba v 9tt a mam to uplne stejne! Sem hned plna a snim toho mnohem mene a nemuzu jidlo absolutne stravit, to mne na tom stve nejvic, pripadam si prejedena, pritom sem toho snedla trosku a travim to jedno jidlo treba cely den
tak snad to prejde, ale zas sem rada, ze se necpu k prasknuti, ikdyz mi ta huba taky kolikrat ujede
![]()
A mimo ten pocit plnosti mi občas píchne v břiše…a žaludek mám, jako kdyby mi na něj někdo tlačil ![]()
Ahoj, já mám ten stejný problém hrozně málo piju. Mám stím problém i v normálním stavu a ted je to ještě mnohem důležitější než obvykle. Taky mě to trápí. Je to mé druhé těhu, trpím na nevolnosti, ale nezvracím i když zrovna přemýšlím nad tím že to pujdu nějak rozdráždit, nebo nedožiju rána. U prvního těhu jsem s dcerou tohle vůbec neměla. ![]()
Jinak to trávění je taky hrozný, dneska jme měli výpečky k obědu a bože už nikdy.
je mi tak těžko, žaludek na vodě, ted jsem si dala aspon banán a zázvorový čaj, jen pytlíkový s medem a citronem. co si mamky myslíte o tom čaji, prý se v těhu moc nemůžu, tak mám obavy ale ráno mi dost pomáhá, je jen slabý. Žádnej driák. jsem ted 7ttplus2.
Ahoj holky obnovuji diskuzi a rada bych se zeptala. Jsem 14tt a začala mi jedna věc mám pořad pocit hladu a pak sním třeba jen jeden rohlík a cítím se úplně narvaná a je mi strašně těžko (a zároveň mi kruci v břiše
), jediné co mužů jist ve větším množství jsou jahody a meloun.., kdo mate zkušenosti byli ještě nějaké potraviny co jste zvladalk v pohodě? A mám se přemahat a zkusit jist víc a nebo spis vydržet to kručeni v břiše? Fakt nevím občas když to přeženu s jídlem tak se mi začne navalovat a krkam jak blázen… a nebo hlad
![]()
Díky moc za nápady
Jist casto a v malych davkach. Ja porad neco uzobavala - kukuricne nebo ryzove chlebicky, cottage, jogurt, ovoce, orisky. Nebo jsem si koupila loupak a jen si z nej utrhla sousto, za 5 minut zase. Hodne jsem pila kefiry, to taky zasyti, ale nepreplni zaludek. Proste jsem porad jedla, ale po troskach. A je to jen obdobi, za mesic prijde zas neco jineho, tak vydrzet ![]()
@karkuš super moc děkuji včera jsem si dala ještě večer taky kefír a nebylo to tak strašný
to si dneska do kanclu nebalím hodně svacinek ![]()