Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@MUFICE píše:
@verusle Třeba na těch 7000 KJ mám nastaveno 206 - 226g sacharidů, 1g/kg váhy bílkovin a max 55g tuků.
jo to mně vychází na té kalkulačce takhle/manža
bílkoviny 97/106
sacharidy 203/222
tuky56/62
vláknina 28/28
@verusle píše:
@MUFICETakže ne odečíst, ale přičíst?…takže já místo 6544 na 7544 a to sníst za den když k tomu budu cvičit tak OK? já jsem z toho faktdíky za vysvětlení
Tento příjem budeš mít každý den, né jenom, kdy cvičíš
Kdyby jsi jedla pod ten bazál, tak si zpomalíš metabolizmus a tuky se ti budou spíš ukládat, než pálit.
@MUFICE píše:
Tento příjem budeš mít každý den, né jenom, kdy cvičíšKdyby jsi jedla pod ten bazál, tak si zpomalíš metabolizmus a tuky se ti budou spíš ukládat, než pálit.
no tak co to tam maj za blábol, že při hubnutí se musí snížit ten bazál o 1500kJ
já tam mám přímo toto:
Bazální metabolismus: - 6 544 kJ
Váš aktuální režim: HUBNUTÍ
Dnešní cíl při hubnutí: 5 000 kJ
BMI: 23,67
a je tam napsané že by rozdíl měl být max 2000Kj mezi příjatou a vydanou energií s tím že by neměl klesnout pod těch 5000
@verusle Jak si spočítat příjem na den je vysvětleno v tomhle článku http://fitnessgirl-lifestyle.blogspot.com/…rii-pro.html .
Cvičím 5-6× týdně, kdy spálím tak 1000-1500 KJ (za jedno cvičení), jím cca o 1000-1500 KJ víc než mám bazál a HUBNU (teda když držím tu dietu, jsou týdny, kde na to prdím a váha stojí). Při hubnutí se člověk nemá dostávat pod bazál. Má jíst asi o 2000KJ míň než kolik vydá, jenže k bazálu se musí připočíst jak vydaná energie na cvičení, tak ještě něco málo k tomu, že celý den jen neležíš a nevegetuješ (to je totiž bazál - energie potřebná k udržení těla v chodu, když člověk leží a nic nedělá, nejí, nepije, nevylučuje, netráví, nechodí do práce, nevaří, nesedí u PC a nekliká myší - když už to přeženu:o))).
@verusle píše:
jo to mně vychází na té kalkulačce takhle/manža
bílkoviny 97/106
sacharidy 203/222
tuky56/62
vláknina 28/28
Těch sacharidů mi přijde málo u obou
Ty by jsi měla mít 222g sacharidů a chlap 300g. Za den máš mít 50-55% sacharidů z celkového příjmu.
@xmarge píše:
@verusle Jak si spočítat příjem na den je vysvětleno v tomhle článku http://fitnessgirl-lifestyle.blogspot.com/…rii-pro.html .
Cvičím 5-6× týdně, kdy spálím tak 1000-1500 KJ (za jedno cvičení), jím cca o 1000-1500 KJ víc než mám bazál a HUBNU (teda když držím tu dietu, jsou týdny, kde na to prdím a váha stojí). Při hubnutí se člověk nemá dostávat pod bazál. Má jíst asi o 2000KJ míň než kolik vydá, jenže k bazálu se musí připočíst jak vydaná energie na cvičení, tak ještě něco málo k tomu, že celý den jen neležíš a nevegetuješ (to je totiž bazál - energie potřebná k udržení těla v chodu, když člověk leží a nic nedělá, nejí, nepije, nevylučuje, netráví, nechodí do práce, nevaří, nesedí u PC a nekliká myší - když už to přeženu:o))).
tak podle té kalkulačky jestli sem to udělala dobře mi vylezlo 8032kJ
ale jsem děsnej matematik tak snad je to dobře